4 скакаонице: Фрајтаг освојио Инсбрук!

Немачки ски скакач Рихард Фрајтаг тријумфовао је на трећој станици турнеје „Четири скакаонице“, на легендарном Бергизелу у Инсбруку.

Остали спортови 04.01.2015 | 17:00
4 скакаонице: Фрајтаг освојио Инсбрук!

Фрајтаг, који је тако постао први Немац после Свена Ханавалда који је славио на неком од такмичења у оквиру Новогодишње турнеје.

Он је до тријумфа у Инсбруку дошао укупним скором од 278,5 бодова и скоковима од 133,5 и 132 метра, испред водећег на турнеји Штефана Крафта.

На трећем степенику победничког постоља нашли су се Швајцарац Симон Аман и Норијаки Касаи из Јапана, који су имали исти скор.

Поред Фрајтага, у центру пажње у Инсбруку су се нашли Крафт и његов сународник Михаел Хајбек, који су за мање од сат времена два пута поставили нови рекорд Бергизела.

Последња станица турнеје традиционално ће бити Бишофсхофен, у уторак, а пред те скокове, Крафт има убедљиву предност. Млади Аустријанац држи чело поретка са 835,4 бодова, испред Хајбека са 812,3 и Словенца Петера Превца са 806.

Прва рунда у Инсбруку протекла је у знаку Крафта, који је био изједначен на челу са Фрајтагом, али је имао невероватан скок од 137 метара. Иза њих двојице тада је био Касаи, који је имао десет бодова мање.

У другој рунди, Хајбек је за метар померио Крафтов рекорд и иако је на крају био шести, постарао се и да Аустријанци имају разлога за славље на свом терену.

Аман је у првој рунди био четврти и скоком од 130,5 метара ушао је у конкуренцију за место на подијуму, а то је и успео када се Касаи скоком од 132 метра, а лошијим оценама, изједначио са њим. Занимљиво, то је већ други пут ове сезоне да су њих двојица били изједначени, пошто су у финској Руки у новембру поделили тријумф.

Следећи је био Фрајтаг, који је летео до 132 метра, а пошто је Крафт за пет метара био краћи, било је јасно да Немац односи победу у Инсбруку први пут после 13 година.

Иза најбоље четворице следила су двојица Аустријанаца – Грегор Шлиренцауер и Хајбек, испред актуелног освајача Светског купа Камила Штоха и још једног Немца Зеверина Фројнда. Међу најбољом десеторицом нашли су се и Норвежанин Андерс Јакобсен и Роман Куделка из Чешке.

Хајбек тренутно држи чело генералног пласмана Светског купа са 589 бодова, а следе га Крафт са 557 и Куделка који има 556.

Коментари / 0

Оставите коментар