НБА: Крај сезоне за Кармела Ентонија?!

"Wхен ит раинс, ит поурс", кажу Американци. Не без разлога.

Кошарка 05.01.2015 | 08:40
НБА: Крај сезоне за Кармела Ентонија?!

"Wхен ит раинс, ит поурс", кажу Американци, што би у слободном преводу значило: "Када пада киша, лије!"

Њујорк Никси имају трагичну сезону, коју су почели најлошијим стартом у историји франшизе, а коју би могли да заврше у још горем стилу.

Екипа, коју с клупе покушава да води дебитант Дерек Фишер, по свему судећи остала је без прве звезде и једног од најбољих стрелаца данашњице, Кармела Ентонија.

Фишер је навијачима наговестио да постоји озбиљна могућност да "Мело" преседи остатак сезоне због повреде колена.

"Из разговора у ком сам учествовао, закључио сам да су сви свесни чињенице да би таква одлука могла да буде донета, ако се у обзир узму календар, време повреде, озбиљност повреде. Али, такође, нећемо приморавати Кармела ни на шта", рекао је Фишер.

Ентони је од меча са Детроит Пистонсима, који су Никси изгубили резултатом 81:97, пропустио три сусрета због бола у колену.

"Мело" се налази у првој од пет година уговора вредног 124 милиона долара и каже да жели да игра све док му колено то дозвољава, међутим у клубу сматрају да би можда паметније било да се посвети санацији те повреде, него да форсира у тренутку када је скор екипе 5-30. Поражавајуће.

На овај начин, могуће, Никси желе да исфорсирају да буду најгори тим лиге ове сезоне, како би имали највеће шансе да у јуну први бирају на Драфту.

"Тешко је. Постоје дани када сам способан да урадим неке ствари, а постоје дани када не могу то исто. Некада ми је проблем да се, буквално, окренем, наместим и шутнем. А, онда дође период када једноставно ништа не осећам", описао је Ентони природу своје повреде.

Ентони није једини играч Никса који има проблема са повредама. Већ четири меча у саставу нема Амареа Студемајера, који није наступио и на шест од последњих седам утакмица. У петак увече, Фишер није могао да рачуна и на Тима Хардвеја Џуниора, Самуела Даламбера и Имана Шамперта.

Андреа Барњани изашао је с паркета после само два минута у игри због бола у ложи. Италијан није наступио у прве 33 утакмице ове сезоне због серије повреда.

Са или без Ентонија, Никсима (5-30) неће бити нимало лако да успеју у намери да буду најгори, јер се такмиче са озбиљном конкуренцијом: Филаделфија Севентисиксерс (4-27), Минесота Тимбервулвс (5-26), Детроит Пистонс (9-23).

Коментари / 0

Оставите коментар