NBA: Kraj sezone za Karmela Entonija?!

"When it rains, it pours", kažu Amerikanci. Ne bez razloga.

Košarka 05.01.2015 | 08:40
NBA: Kraj sezone za Karmela Entonija?!

"When it rains, it pours", kažu Amerikanci, što bi u slobodnom prevodu značilo: "Kada pada kiša, lije!"

Njujork Niksi imaju tragičnu sezonu, koju su počeli najlošijim startom u istoriji franšize, a koju bi mogli da završe u još gorem stilu.

Ekipa, koju s klupe pokušava da vodi debitant Derek Fišer, po svemu sudeći ostala je bez prve zvezde i jednog od najboljih strelaca današnjice, Karmela Entonija.

Fišer je navijačima nagovestio da postoji ozbiljna mogućnost da "Melo" presedi ostatak sezone zbog povrede kolena.

"Iz razgovora u kom sam učestvovao, zaključio sam da su svi svesni činjenice da bi takva odluka mogla da bude doneta, ako se u obzir uzmu kalendar, vreme povrede, ozbiljnost povrede. Ali, takođe, nećemo primoravati Karmela ni na šta", rekao je Fišer.

Entoni je od meča sa Detroit Pistonsima, koji su Niksi izgubili rezultatom 81:97, propustio tri susreta zbog bola u kolenu.

"Melo" se nalazi u prvoj od pet godina ugovora vrednog 124 miliona dolara i kaže da želi da igra sve dok mu koleno to dozvoljava, međutim u klubu smatraju da bi možda pametnije bilo da se posveti sanaciji te povrede, nego da forsira u trenutku kada je skor ekipe 5-30. Poražavajuće.

Na ovaj način, moguće, Niksi žele da isforsiraju da budu najgori tim lige ove sezone, kako bi imali najveće šanse da u junu prvi biraju na Draftu.

"Teško je. Postoje dani kada sam sposoban da uradim neke stvari, a postoje dani kada ne mogu to isto. Nekada mi je problem da se, bukvalno, okrenem, namestim i šutnem. A, onda dođe period kada jednostavno ništa ne osećam", opisao je Entoni prirodu svoje povrede.

Entoni nije jedini igrač Niksa koji ima problema sa povredama. Već četiri meča u sastavu nema Amarea Studemajera, koji nije nastupio i na šest od poslednjih sedam utakmica. U petak uveče, Fišer nije mogao da računa i na Tima Hardveja Džuniora, Samuela Dalambera i Imana Šamperta.

Andrea Barnjani izašao je s parketa posle samo dva minuta u igri zbog bola u loži. Italijan nije nastupio u prve 33 utakmice ove sezone zbog serije povreda.

Sa ili bez Entonija, Niksima (5-30) neće biti nimalo lako da uspeju u nameri da budu najgori, jer se takmiče sa ozbiljnom konkurencijom: Filadelfija Seventisiksers (4-27), Minesota Timbervulvs (5-26), Detroit Pistons (9-23).

Komentari / 0

Ostavite komentar