Џерард ''пљунуо'' на Бенитеза!

"Волео бих да сам имао Роџерса крај себе са 24 године, данас бисмо причали о многим стварима које смо освојили", рекао је легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард у опроштајном интервјуу.

Фудбал 04.01.2015 | 16:00
Џерард ''пљунуо'' на Бенитеза!

Једна изјава Стивена Џерарда, у оквиру ексклузивног интервјуа који је Ливерпул ТВ емитовао овог поподнева, издваја се од осталих.

Наизглед, говори се о актуелном менаџеру Брендану Роџерсу, али само наизглед...

"Волео бих да сам упознао Брендана и да сам га имао крај себе када сам имао 24 године. Сада бих стајао овде и причао о многим титулама које бисмо освојили заједно", рекао је Џерард и, вероватно, послао софистицирану поруку бившем менаџеру Рафаелу Бенитезу, са којим је најдуже сарађивао у каријери.

Шта се тачно догодило у Џерардовој каријери када је имао 24 године? Није лако израчунати.

Те 2004. године са "Енфилда" је отишао Француз Жерар Улије, а дошао Шпанац Рафаел Бенитез. Иако је Рафа већ 2005. донео Ливерпулу титулу првака Европе, све до одласка из клуба у јуну 2010. године готово да није био близу освајања титуле првака Енглеске, која се у Ливерпулу и даље чека (од 1990. године).

Незванично, Џерард никада није крио да са Ројом Евансом и Улијеом (радили су заједно као менаџери у тренутку када је Џерард дебитовао, 29. новембра 1998. године), имао далеко бољи однос него са Бенитезом. После тога, у клубу су кратко радили Рој Хоџсон и Кени Далглиш, пре него што је 2012. године Роџерс добио посао и умалу узео титулу првака прошле сезоне.

Наравно, сви ћемо одмах помислити на тренутак када се баш Џерард оклизнуо...

Било како било, Стиви Џи ће отићи са "Енфилда" без освојене титуле, али поручује да ће се вратити из Сједињених Држава, где ће наставити каријеру.

"Мислим да је ово више 'видимо се ускоро', него 'збогом'", рекао је у ТВ интервјуу.

"Међутим, рано је за то. Живећу под притиском и одговорности још шест месеци и покушати да додам бар још један или два трофеја у наставку сезоне. Остаћу овде до краја и борити се до последње лопте. Не бих волео ништа као да завршимо у прва четири у лиги и освојимо бар један трофеј".

Тек тада...

"Тек тада, доћи ће лето за које мислим да је право за растанак, али само привремено. Пробаћу нешто ново и другачије и надам се да ће постојати могућност да се вратим. Била су ово емотивна 24 сата за породицу и мене, али и даље сам ту, још шест месеци је пред нама и улог је велики".

Коментари / 0

Оставите коментар