Džerard ''pljunuo'' na Beniteza!

"Voleo bih da sam imao Rodžersa kraj sebe sa 24 godine, danas bismo pričali o mnogim stvarima koje smo osvojili", rekao je legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard u oproštajnom intervjuu.

Fudbal 04.01.2015 | 16:00
Džerard ''pljunuo'' na Beniteza!

Jedna izjava Stivena Džerarda, u okviru ekskluzivnog intervjua koji je Liverpul TV emitovao ovog popodneva, izdvaja se od ostalih.

Naizgled, govori se o aktuelnom menadžeru Brendanu Rodžersu, ali samo naizgled...

"Voleo bih da sam upoznao Brendana i da sam ga imao kraj sebe kada sam imao 24 godine. Sada bih stajao ovde i pričao o mnogim titulama koje bismo osvojili zajedno", rekao je Džerard i, verovatno, poslao sofisticiranu poruku bivšem menadžeru Rafaelu Benitezu, sa kojim je najduže sarađivao u karijeri.

Šta se tačno dogodilo u Džerardovoj karijeri kada je imao 24 godine? Nije lako izračunati.

Te 2004. godine sa "Enfilda" je otišao Francuz Žerar Ulije, a došao Španac Rafael Benitez. Iako je Rafa već 2005. doneo Liverpulu titulu prvaka Evrope, sve do odlaska iz kluba u junu 2010. godine gotovo da nije bio blizu osvajanja titule prvaka Engleske, koja se u Liverpulu i dalje čeka (od 1990. godine).

Nezvanično, Džerard nikada nije krio da sa Rojom Evansom i Ulijeom (radili su zajedno kao menadžeri u trenutku kada je Džerard debitovao, 29. novembra 1998. godine), imao daleko bolji odnos nego sa Benitezom. Posle toga, u klubu su kratko radili Roj Hodžson i Keni Dalgliš, pre nego što je 2012. godine Rodžers dobio posao i umalu uzeo titulu prvaka prošle sezone.

Naravno, svi ćemo odmah pomisliti na trenutak kada se baš Džerard okliznuo...

Bilo kako bilo, Stivi Dži će otići sa "Enfilda" bez osvojene titule, ali poručuje da će se vratiti iz Sjedinjenih Država, gde će nastaviti karijeru.

"Mislim da je ovo više 'vidimo se uskoro', nego 'zbogom'", rekao je u TV intervjuu.

"Međutim, rano je za to. Živeću pod pritiskom i odgovornosti još šest meseci i pokušati da dodam bar još jedan ili dva trofeja u nastavku sezone. Ostaću ovde do kraja i boriti se do poslednje lopte. Ne bih voleo ništa kao da završimo u prva četiri u ligi i osvojimo bar jedan trofej".

Tek tada...

"Tek tada, doći će leto za koje mislim da je pravo za rastanak, ali samo privremeno. Probaću nešto novo i drugačije i nadam se da će postojati mogućnost da se vratim. Bila su ovo emotivna 24 sata za porodicu i mene, ali i dalje sam tu, još šest meseci je pred nama i ulog je veliki".

Komentari / 0

Ostavite komentar