АБА: Партизан - Цедевита, Олимпија - Звезда

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана у недељу настављају такмичење у АБА лиги, утакмицама 16. кола.

Кошарка 04.01.2015 | 15:20
АБА: Партизан - Цедевита, Олимпија - Звезда

Први на терен од 17 часова ће изабраници Душка Вујошевића који ће дочекати Цедевиту, док два сата касније Звезда гостује Олимпији у Љубљани.

Дан у АБА лиги затвара дуел МЗТ Скопље – Будућниост Воли.

Звезда, која до сада имају максималан скор, жели да наставе серију непобедивости и продужи рекорд на 16 тријумфа заредом. ‘Црвено-бели’ су у престоницу Словеније отпутовали у суботу, само десетак сати после утакмице са Реалом на старту Топ16 фазе Евролиге, у којој су поражени са 79:72.

Словеначки тим тренутно се налази на четвртој позицији са скором од 8 победа и 7 пораза.

“Највећи проблем ће нам бити мањак времена између две утакмице. Битно је да мало ‘охладимо главу’ и да се физички опоравимо. Они имају амбиције да се пласирају плеј-оф регионалног такмичења и зато ће се сигурно максимално потрудити да искористе наш умор, али и предност домаћег терена. Морамо што боље да се припремимо и да остваримо тријумф”, рекао је Блажич.

Уколико дође до победе, а претходно Партизан надигра Цедевиту, Црвена звезда би могла директно да помогне највећем ривалу и омогући му скок на четврту позицију која води у плеј-оф.

Партизан ће бити ослабљен неиграњем Миленка Тепића, који има проблема са леђима.

"Цедевита је тежак противник. Прошле године су показали да се не плаше пуне дворане, а сигуран сам да их је за сутрашњи меч тренер (Јасмин) Репеша припремио да покажу храброст и чврстину. Наша ситуација јесте специфична, али морамо дати све од себе и да у сваку следећу утакмицу удјемо као да је најважнија", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је казао да је екипа припремила стратегију да надокнади одсуство Тепића, као и да ће се за меч са Цедевитом у тим вратити Александар Павловић и Ђорђе Гагић.

"Дочекујемо Цедевиту са здравственим проблемом Тепића и ту имамо велики дефицит. Знате како кажу 'Где има – ту се прелива, а где је танко – ту су и проблеми", додао је тренер Партизана који за 15-ак дана очекује два појачања.

У суботу је Металац добио Крку после драме, резултатом 69:67.

Коментари / 0

Оставите коментар