ABA: Partizan - Cedevita, Olimpija - Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u nedelju nastavljaju takmičenje u ABA ligi, utakmicama 16. kola.

Košarka 04.01.2015 | 15:20
ABA: Partizan - Cedevita, Olimpija - Zvezda

Prvi na teren od 17 časova će izabranici Duška Vujoševića koji će dočekati Cedevitu, dok dva sata kasnije Zvezda gostuje Olimpiji u Ljubljani.

Dan u ABA ligi zatvara duel MZT Skoplje – Budućniost Voli.

Zvezda, koja do sada imaju maksimalan skor, želi da nastave seriju nepobedivosti i produži rekord na 16 trijumfa zaredom. ‘Crveno-beli’ su u prestonicu Slovenije otputovali u subotu, samo desetak sati posle utakmice sa Realom na startu Top16 faze Evrolige, u kojoj su poraženi sa 79:72.

Slovenački tim trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji sa skorom od 8 pobeda i 7 poraza.

“Najveći problem će nam biti manjak vremena između dve utakmice. Bitno je da malo ‘ohladimo glavu’ i da se fizički oporavimo. Oni imaju ambicije da se plasiraju plej-of regionalnog takmičenja i zato će se sigurno maksimalno potruditi da iskoriste naš umor, ali i prednost domaćeg terena. Moramo što bolje da se pripremimo i da ostvarimo trijumf”, rekao je Blažič.

Ukoliko dođe do pobede, a prethodno Partizan nadigra Cedevitu, Crvena zvezda bi mogla direktno da pomogne najvećem rivalu i omogući mu skok na četvrtu poziciju koja vodi u plej-of.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Milenka Tepića, koji ima problema sa leđima.

"Cedevita je težak protivnik. Prošle godine su pokazali da se ne plaše pune dvorane, a siguran sam da ih je za sutrašnji meč trener (Jasmin) Repeša pripremio da pokažu hrabrost i čvrstinu. Naša situacija jeste specifična, ali moramo dati sve od sebe i da u svaku sledeću utakmicu udjemo kao da je najvažnija", rekao je Vujošević.

Vujošević je kazao da je ekipa pripremila strategiju da nadoknadi odsustvo Tepića, kao i da će se za meč sa Cedevitom u tim vratiti Aleksandar Pavlović i Đorđe Gagić.

"Dočekujemo Cedevitu sa zdravstvenim problemom Tepića i tu imamo veliki deficit. Znate kako kažu 'Gde ima – tu se preliva, a gde je tanko – tu su i problemi", dodao je trener Partizana koji za 15-ak dana očekuje dva pojačanja.

U subotu je Metalac dobio Krku posle drame, rezultatom 69:67.

Komentari / 0

Ostavite komentar