Нико није знао за торте са депоније

Полиција, тужилаштво и Градска управа Крагујевца нису одмах били обавештени о крађи 18.000 торти са депоније у Јовановцу која се догодила 24. децембра.

Србија 04.01.2015 | 14:48
Нико није знао за торте са депоније

За читав случај случајно је сазнао градоначелник Радомир Николић 2. јануара, речено је на заједничкој конференцији првог човека Крагујевца и начелника Полицијске управе Горана Живковића.

И градоначелник и начелник полиције рекли су да су, према документацији Чистоће, торте уништене на депонији, а по снимцима које су забележиле видеокамере тог јавног комуналног предузећа, оне су одвежене са депоније и то камионима Чистоће.

Апел: Не једите торте

Радомир Николић апеловао је поново на грађане да не употребљавају торте које су се на црном тржишту продавале по цени од 50, 150 или 200 динара.

Торте су иначе, на депонију довезене на уништење, јер се производјачу покварила хладњача, а у том тренутку још им није био истекао рок трајања.

Градоначелник је казао да је реч о организованој групи која је торте одвезла са депоније свесно угорожавајући здравље људи, јер су се нашле у ванпијачној продаји, а замерио је и директору Чистоће Дејану Раонићу што га о томе није обавестио иако је знао 26. децембра да су торте одвежене са депоније.

Подсетивши да је градско веће формирало комисију како би се утврдила одговорност свих који су учествовали у одвожењу торти са депоније, Николић је рекао да не разуме да су људи тиме угрозили животе оних који су те торте куповали на, како је рекао, сумњивим местима и по сумњивим ценама.

На питање новинара да ли ће Град сменити директора Чистоће, Николић је одговорио да је то питање за Надзорни одбор и комисију и да нова власт у Крагујевцу поштује избор директора на конкурсу, као и да ће одговарати свако у низу ко је одговоран за то што те торте нису уништене како је наложио ветеринарски инспектор.

Начелник Полицијске управе је рекао да полиција од јуче интензивно ради на утврдјивању одговорности и да је како је рекао, реч о преседану имајући у виду да полиција о томе није била обавештена, као ни тужилаштво.

"То што је директор ЈКП на седници Градског већа рекао да је реч о организованој групи, а о томе није обавестио полицију је преседан", казао је Живковић и додао да ће сви за који се утврди да су одговорни, бити процесуирани.

Поменуте торте производи реномирана крагујевачка фирма која извози исључиво у земље западне Европе и како се чуло на данашној конференцији, она је испоштвала све процедуре и одговорност те фирме не постоји, јер јој је ветеринарска служба наложила уништење торти и оне су одмах одвезене на градску депонију.

Према речима Николића и Живковића, сат времена након што су торте стигле на депонију, оне су камионима са ње и одвожене.

Директор јавно-комуналног предузећа "Чистоћа" Дејан Раонић јуче је Тањугу рекао да је око 18.000 торти однето са депоније у ноћи измедју 24. и 25. децембра, као и да је на ту депонију довезена количина од 13.260 килограма торти.

Снимак крађе торти

Полиција је у сарадњи са тужилаштвом почела предистражне радње у вези са неисправним тортама које су се нашле на црном трзишту у Крагујевцу, рекао је начелник Полицијске управе у том граду Горан Живковић. Живковић је новинарима рекао да ће посао бити отежан јер полиција није благовремено била обавештена о том случају па је "изгубљено" више од недељу дана. На конференцији за новинаре приказан је снимак који су забележиле камере на депонији, на коме се види да су спорне торте камионима извежене са депоније истог дана убрзо након што су донете на депонију.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гладан народ

04.01.2015 18:35

Срамота је да су те торте и бацена. Могло се дан прије истека рока подјелити. Цистаци су на неки нацин уцинили добро дјело. Неко је добио дијареју али се вецина најела и презивјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата студент

04.01.2015 20:41

Ја сам радио као студент у љето као трећа смјена у ледо загреб и исти датум је ишао по пет дана на етикети и што је произведено данас и за пет дана на сладоледу и ником ништа није било

ОДГОВОРИТЕ