Niko nije znao za torte sa deponije

Policija, tužilaštvo i Gradska uprava Kragujevca nisu odmah bili obavešteni o krađi 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra.

Srbija 04.01.2015 | 14:48
Niko nije znao za torte sa deponije

Za čitav slučaj slučajno je saznao gradonačelnik Radomir Nikolić 2. januara, rečeno je na zajedničkoj konferenciji prvog čoveka Kragujevca i načelnika Policijske uprave Gorana Živkovića.

I gradonačelnik i načelnik policije rekli su da su, prema dokumentaciji Čistoće, torte uništene na deponiji, a po snimcima koje su zabeležile videokamere tog javnog komunalnog preduzeća, one su odvežene sa deponije i to kamionima Čistoće.

Apel: Ne jedite torte

Radomir Nikolić apelovao je ponovo na građane da ne upotrebljavaju torte koje su se na crnom tržištu prodavale po ceni od 50, 150 ili 200 dinara.

Torte su inače, na deponiju dovezene na uništenje, jer se proizvodjaču pokvarila hladnjača, a u tom trenutku još im nije bio istekao rok trajanja.

Gradonačelnik je kazao da je reč o organizovanoj grupi koja je torte odvezla sa deponije svesno ugorožavajući zdravlje ljudi, jer su se našle u vanpijačnoj prodaji, a zamerio je i direktoru Čistoće Dejanu Raoniću što ga o tome nije obavestio iako je znao 26. decembra da su torte odvežene sa deponije.

Podsetivši da je gradsko veće formiralo komisiju kako bi se utvrdila odgovornost svih koji su učestvovali u odvoženju torti sa deponije, Nikolić je rekao da ne razume da su ljudi time ugrozili živote onih koji su te torte kupovali na, kako je rekao, sumnjivim mestima i po sumnjivim cenama.

Na pitanje novinara da li će Grad smeniti direktora Čistoće, Nikolić je odgovorio da je to pitanje za Nadzorni odbor i komisiju i da nova vlast u Kragujevcu poštuje izbor direktora na konkursu, kao i da će odgovarati svako u nizu ko je odgovoran za to što te torte nisu uništene kako je naložio veterinarski inspektor.

Načelnik Policijske uprave je rekao da policija od juče intenzivno radi na utvrdjivanju odgovornosti i da je kako je rekao, reč o presedanu imajući u vidu da policija o tome nije bila obaveštena, kao ni tužilaštvo.

"To što je direktor JKP na sednici Gradskog veća rekao da je reč o organizovanoj grupi, a o tome nije obavestio policiju je presedan", kazao je Živković i dodao da će svi za koji se utvrdi da su odgovorni, biti procesuirani.

Pomenute torte proizvodi renomirana kragujevačka firma koja izvozi isljučivo u zemlje zapadne Evrope i kako se čulo na današnoj konferenciji, ona je ispoštvala sve procedure i odgovornost te firme ne postoji, jer joj je veterinarska služba naložila uništenje torti i one su odmah odvezene na gradsku deponiju.

Prema rečima Nikolića i Živkovića, sat vremena nakon što su torte stigle na deponiju, one su kamionima sa nje i odvožene.

Direktor javno-komunalnog preduzeća "Čistoća" Dejan Raonić juče je Tanjugu rekao da je oko 18.000 torti odneto sa deponije u noći izmedju 24. i 25. decembra, kao i da je na tu deponiju dovezena količina od 13.260 kilograma torti.

Snimak krađe torti

Policija je u saradnji sa tužilaštvom počela predistražne radnje u vezi sa neispravnim tortama koje su se našle na crnom trzištu u Kragujevcu, rekao je načelnik Policijske uprave u tom gradu Goran Živković. Živković je novinarima rekao da će posao biti otežan jer policija nije blagovremeno bila obaveštena o tom slučaju pa je "izgubljeno" više od nedelju dana. Na konferenciji za novinare prikazan je snimak koji su zabeležile kamere na deponiji, na kome se vidi da su sporne torte kamionima izvežene sa deponije istog dana ubrzo nakon što su donete na deponiju.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gladan narod

04.01.2015 19:35

Sramota je da su te torte i bacena. Moglo se dan prije isteka roka podjeliti. Cistaci su na neki nacin ucinili dobro djelo. Neko je dobio dijareju ali se vecina najela i prezivjela.

ODGOVORITE
Name

tetak mata student

04.01.2015 21:41

Ja sam radio kao student u ljeto kao treća smjena u ledo zagreb i isti datum je išao po pet dana na etiketi i što je proizvedeno danas i za pet dana na sladoledu i nikom ništa nije bilo

ODGOVORITE