Боко Харам убио 25 људи

У нападу на аутобус на северу Камеруна 1. јануара, који се приписује исламистичкој групи Боко Харам, погинуло је најмање 25 људи, саопштиле су локалне власти.

Свијет 04.01.2015 | 13:54
Боко Харам убио 25 људи

Према саопштењу вишег официра тих снага, који је тражио да остане анониман, на мети напада се нашао препун аутобус на линији измедју места Кусери и Маруа, а осим 25 погинулих, још 10 путника је тешко повредјено. Они су превезени у болницу у Маруи.

У последњих годину дана Боко Харам је убио на хиљаде људи настојећи да створи калифат на северу Нигерије, а његови борци су често прелазили и с друге стране границе - у Камерун, који је због тога у овој области распоредио хиљаде припадника својих јединица за брзо реаговање, преноси Ројтерс.

Крајем прошлог месеца Камерун је морао да употреби и ваздухопловне снаге против бораца Боко Харама који су извели нападе на пет градова на северу земље и привремено заузели један војни логор.

Напади Боко Харама приморали су многе Камерунце који живе уз порозну границу с Нигеријом да напусте своја имања, чиме је повећан ризик од несташице хране у том падавинама сиромашном делу земље.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гиле

04.01.2015 16:07

Опет убијање и опет муслимани. Па докле висе? Зар вам никада доста убијања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

04.01.2015 16:23

Треба питати арапа Обаму кад це стати са убијањем Боко Харам,Исламска дрзава талибани,Овк ,то је све америцка производња

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

05.01.2015 00:25

Маде ин Америца

ОДГОВОРИТЕ