Boko Haram ubio 25 ljudi

U napadu na autobus na severu Kameruna 1. januara, koji se pripisuje islamističkoj grupi Boko Haram, poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Svijet 04.01.2015 | 13:54
Boko Haram ubio 25 ljudi

Prema saopštenju višeg oficira tih snaga, koji je tražio da ostane anoniman, na meti napada se našao prepun autobus na liniji izmedju mesta Kuseri i Marua, a osim 25 poginulih, još 10 putnika je teško povredjeno. Oni su prevezeni u bolnicu u Marui.

U poslednjih godinu dana Boko Haram je ubio na hiljade ljudi nastojeći da stvori kalifat na severu Nigerije, a njegovi borci su često prelazili i s druge strane granice - u Kamerun, koji je zbog toga u ovoj oblasti rasporedio hiljade pripadnika svojih jedinica za brzo reagovanje, prenosi Rojters.

Krajem prošlog meseca Kamerun je morao da upotrebi i vazduhoplovne snage protiv boraca Boko Harama koji su izveli napade na pet gradova na severu zemlje i privremeno zauzeli jedan vojni logor.

Napadi Boko Harama primorali su mnoge Kamerunce koji žive uz poroznu granicu s Nigerijom da napuste svoja imanja, čime je povećan rizik od nestašice hrane u tom padavinama siromašnom delu zemlje.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gile

04.01.2015 16:07

Opet ubijanje i opet muslimani. Pa dokle vise? Zar vam nikada dosta ubijanja

ODGOVORITE
Name

Md

04.01.2015 16:23

Treba pitati arapa Obamu kad ce stati sa ubijanjem Boko Haram,Islamska drzava talibani,Ovk ,to je sve americka proizvodnja

ODGOVORITE
Name

miki

05.01.2015 00:25

Made in America

ODGOVORITE