Највећи јануарски трансфер промашаји!

У суботу је у већини европских земаља почео јануарски прелазни рок, у центру пажње је свакако Енглеска, где се по правилу највише тргује.

Фудбал 03.01.2015 | 22:00
Највећи јануарски трансфер промашаји!

Сваки јануар донесе неколико занимљивих трансфера, али не буде сваки од њих исплатив. Портал Гоал.цом направио је листу 20 највећих зимских трансфер промашаја.

Међу њима је неколико позајмица, потом трансфер рекорда, а остаје утисак да их је у последњих неколико година било много више него раније.

Поред "промашаја" који се налазе на предстојећој листи, не треба заборавити ни прелазак Стена Колимора у Реал Овиједо, Алфонса Алвеша у Мидлсбро, те Кима Ћелстрема у Арсеналу прошле зиме.

20. Никола Анелка – прошлог јануара позајмљен из Шангаја у Јувентус. То му је био 11. клуб у каријери. Играо је само три пута, није дао гол. Завршио је у Вест Бромвичу, па у Индији.

19. Маниш – један од кључних играча Порта у освајању Лиге шампиона 2004, каријеру је наставио у Атлетико Мадриду, да би 2008. прешао у Интер. Одиграо свега десетак утакмица.

18. Марио Балотели – долазак у Ливерпул се може сматрати летњим промашајем, а зимски је направио пре две године. Тада се из Манчестер Ситија вратио у домивину, Милан га је платио 20 милиона евра. Био је солидан у првој сезони, али је нестао у другој. "Росонери" су одлично прошли са Ливерпулом.

17. Урби Емануелсон – још један промашај Милана. Својевремено је као члан Ајакса био један од најинтересантнијих бекова Европе. Миланези су га платили 2,5 милиона евра, никад није достигао очекивани потенцијал.

16. Ибрахим Афелај – био је велика нада холандског фудбала, а Барселона је наизглед била миљеник среће јер га је добила за само 3 милиона од ПСВ-а. Није оставио петач на Камп Ноуу, позајмљен је Олимпијакосу.

15. Бени Мекарти – Блистао је у дресу Порта и Блекбурна, па је Вест Хем очекивао велико појачање када га је платио 2,5 милиона евра. За две сезоне одиграо је 13 утакмица без гола.

14. Томас Гравесен – у дресу Евертона био је непрелазан у средини терена, па га је Реал довео за 4 милиона да чува леђа Зидану, Бекаму и Гутију. Није се прославио, вратио се у Енглеску после шест месеци. Утеху је пронашао у одличном бизнису који му је донео 80 милиона фунти. Сада ужива у пензији у Лас Вегасу.

13. Сањуел Куфур – стуб Бајернове одбране на прелазу два века, преошао је из Роме у Ајакс 2008. и већ на крају сезоне враћен назад у Рим.

12. Фабијен Бартез – шампион света, једно време велика узданица Манчестер Јунајтеда, одлучио је да се 2007. врати из пензије и помогне Нанту. Није успео, вратио се у пензију пре краја сезоне.

11. Макси Лопес – из Ривер Плејта у Барсу 6,2 мил 2005. Дао гол из првог шута, али трајао само 18 месеци

10. Жилијен Фобер – везни играч је 2009. прешао из Вест Хема у Реал Мадрид. Најпознатији је по томе што је успео да заспи на клупи на мечу са Виљареалом. Навијачи га шест месеци касније испратили са транспарентом "Хвала за све".

9. Данијел Фонсека – након неколико сјајних сезона у дресу Наполија, Роме и Јувентуса, 2000. се сели у Ривер Плејт. Није одиграо ниједан меч.

8. Андреј Аршавин – његов прелазак из Зенита у Арсенал за 15 милиона 2009. био је рекордан трансфер "тобџија". Имао је повремене бљеске у Лондону, али је ипак разочарао. Ипак, задржао се четири године.

7. Брено – Бајерн га је купио од Сао Паула за 12 милиона евра 2008. Своје "мучење" на клупи заменио затвором након што је запалио сопствену кућу.

6. Кристофер Самба – КПР га је продао Анжију за 15 милиона, па га је годину дана касније откупио од руског клуба који је одустао од напада на титулу и Европу. Повратак није прошао славно, КПР је испао из елите, а он отишао.

5. Костас Митроглу – Фулам га је купио од Олимпијакоса за 15 милиона евра. Дошао је као један од најбољих стрелаца Европе. Одиграо је три утакмице, Фулам испао из Премијер лиге, он се вратио у Пиреј.

4. Антонио Касано – Реал га је платио Роми чак 30 милиона евра. Није могао да држи фрижидер затворен, па се годину дана касније вратио у Италију.

3. Клас-Јан Хунтелар – Још један "скуп" промашај Реала. Платио је Ајаксу 20 милиона евра за играча који није имао право наступа у Лиги шампиона. Задржао се само пола сезоне. Експлодирао је у Шалкеу.

2. Енди Керол из Њукасла у Ливерпул за 35 милиона. Неколико голова током јесени 2010. донела су му спектакуларан трансфер на Енфилд. Брзо је заборављен, бар његов голгетерски учинак.

1. Фернандо Торес – Његов трансфер Из Ливерпула у Челси за 50 милиона била је највећа британска "бомба". Није показао ни промил онога што га је учинило скоро легендом на Енфилду. Постао је непревазиђен промашај, мада је на Стамфорд Бриџу освојио Премијер лигу, Лигу шампиона и Светско клупско првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар