Ћурчић: Зовем Љајића за Португалце!

Волим Србију, једва чекам да се вратим у репрезентацију - наговестио је Адем Љајић у италијанској „Газети“ да би у марту „орлови“ могли да буду јачи за једно име против Португала. Радован Ћурчић, селектор Србије, у разговору за “Блиц” потврдио је да су недавни разговори са Љајићем уродили плодом и да су рашчишћене све дилеме око статуса везног фудбалера, који је из разноразних разлога у последње три године одиграо само три меча за Србију.

Фудбал 03.01.2015 | 20:20
Ћурчић: Зовем Љајића за Португалце!

- Да ли ћу звати Љајића у репрезентацију знаће се у марту, зависи од његове форме. Веома касно је 29. март. Већ смо изјавили да смо се видели, разговарали. Нема ту ништа спорно, ни код њега, ни код нас када је позив за национални тим у питању. Ако проценимо да је добар, да може да донесе доприносе националном тиму у наставку квалификација, сигурно да ће бити на списку за меч са Португалом.

Сукоб са Ивановићем после меча са Французима је на тај начин архивиран.

- То су ствари које су предимензиониране, уопште није био сукоба, то је нешто што се догађа свуда. Ништа озбиљно.

Љајић би донео решење више у организацији игре, луцидност коју поседује често недостаје “орловима”.

- Неспоран је његов квалитет, о томе не треба причати, доказао је свој квалитет у Италији. Искрено, мислим да ће он како и сви дати максимум када то буде потребно.

Ћурчић је поновио да верује у тим који ће предводити и да можемо на Евро 2016.

- Кристално је јасна слика. У тешкој смо ситуацији, сигурно да не изгледа добро како се очекивало. У фудбалу се никад не треба предавати, можемо да направимо добар резултат. Немогуће је давати гаранције. У суштини, не треба бити песимиста, ни оптимиста, већ реалан, ићи меч по меч. Да не верујем да можемо, не бих ни радио овај посао - завршио је Ћурчић.

МАЈ 2012.
Селектор Синиша Михајловић га позвао за пријатељске мечеве са Шпанијом, Француском и Шведском
Играо против Шпаније и одстрањен из репрезентације после меча због непоштовања потписаног кодекса (није певао химну “Боже правде”)
ФЕБРУАР 2014.
В.д. селектора Љубинко Друловић позвао га за пријатељски меч против Републике Ирске
МАРТ 2014.
Играо последњих десетак минута против Републике Ирске
МАЈ 2014.
Друловић га позвао за турнеју по Америци, отказао због повреде
АВГУСТ 2014.
Селектор Дик Адвокат га позвао за пријатељску утакмицу против Француске, играо последњих седам, осам минута
ОКТОБАР 2014.
Селектор Дик Адвокат га није звао за мечеве са Јерменијом и Албанијом, у јавности се појавили детаљи његовог сукоба са капитеном Ивановићем после меча са Француском

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошњак

04.01.2015 06:43

Расиме јеси ли научио химну Боже Правде, ако ниси, проучи коју Дову док свира химна Србије, можда че ти лакше бити.На крају проучи и ЕЛ ФАТИХА.

ОДГОВОРИТЕ