Ćurčić: Zovem Ljajića za Portugalce!

Volim Srbiju, jedva čekam da se vratim u reprezentaciju - nagovestio je Adem Ljajić u italijanskoj „Gazeti“ da bi u martu „orlovi“ mogli da budu jači za jedno ime protiv Portugala. Radovan Ćurčić, selektor Srbije, u razgovoru za “Blic” potvrdio je da su nedavni razgovori sa Ljajićem urodili plodom i da su raščišćene sve dileme oko statusa veznog fudbalera, koji je iz raznoraznih razloga u poslednje tri godine odigrao samo tri meča za Srbiju.

Fudbal 03.01.2015 | 20:20
Ćurčić: Zovem Ljajića za Portugalce!

- Da li ću zvati Ljajića u reprezentaciju znaće se u martu, zavisi od njegove forme. Veoma kasno je 29. mart. Već smo izjavili da smo se videli, razgovarali. Nema tu ništa sporno, ni kod njega, ni kod nas kada je poziv za nacionalni tim u pitanju. Ako procenimo da je dobar, da može da donese doprinose nacionalnom timu u nastavku kvalifikacija, sigurno da će biti na spisku za meč sa Portugalom.

Sukob sa Ivanovićem posle meča sa Francuzima je na taj način arhiviran.

- To su stvari koje su predimenzionirane, uopšte nije bio sukoba, to je nešto što se događa svuda. Ništa ozbiljno.

Ljajić bi doneo rešenje više u organizaciji igre, lucidnost koju poseduje često nedostaje “orlovima”.

- Nesporan je njegov kvalitet, o tome ne treba pričati, dokazao je svoj kvalitet u Italiji. Iskreno, mislim da će on kako i svi dati maksimum kada to bude potrebno.

Ćurčić je ponovio da veruje u tim koji će predvoditi i da možemo na Evro 2016.

- Kristalno je jasna slika. U teškoj smo situaciji, sigurno da ne izgleda dobro kako se očekivalo. U fudbalu se nikad ne treba predavati, možemo da napravimo dobar rezultat. Nemoguće je davati garancije. U suštini, ne treba biti pesimista, ni optimista, već realan, ići meč po meč. Da ne verujem da možemo, ne bih ni radio ovaj posao - završio je Ćurčić.

MAJ 2012.
Selektor Siniša Mihajlović ga pozvao za prijateljske mečeve sa Španijom, Francuskom i Švedskom
Igrao protiv Španije i odstranjen iz reprezentacije posle meča zbog nepoštovanja potpisanog kodeksa (nije pevao himnu “Bože pravde”)
FEBRUAR 2014.
V.d. selektora Ljubinko Drulović pozvao ga za prijateljski meč protiv Republike Irske
MART 2014.
Igrao poslednjih desetak minuta protiv Republike Irske
MAJ 2014.
Drulović ga pozvao za turneju po Americi, otkazao zbog povrede
AVGUST 2014.
Selektor Dik Advokat ga pozvao za prijateljsku utakmicu protiv Francuske, igrao poslednjih sedam, osam minuta
OKTOBAR 2014.
Selektor Dik Advokat ga nije zvao za mečeve sa Jermenijom i Albanijom, u javnosti se pojavili detalji njegovog sukoba sa kapitenom Ivanovićem posle meča sa Francuskom

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

04.01.2015 06:43

Rasime jesi li naučio himnu Bože Pravde, ako nisi, prouči koju Dovu dok svira himna Srbije, možda če ti lakše biti.Na kraju prouči i EL FATIHA.

ODGOVORITE