Тепић не игра против Цедевите, Павловић се враћа

Принудни плејмејкер Партизана дефинитивно ће прескочити утакмицу против Цедевите због бола у леђима. У уторак је осетио снажан грч, па је била позвана и Хитна помоћ. Павловић игра. Мурић за око 15 дана.

Кошарка 03.01.2015 | 21:00
Тепић не игра против Цедевите, Павловић се враћа

У седмици изузетно важне утакмице против Цедевите (недеља, 17.00 часова, хала Пионир), Партизан је остао без првог плејмејкера - Миленка Тепића.

Искусни бек није тренирао од уторка због укочености и јаког бола у леђима, а тренер црно-белих Душко Вујошевић потврдио је у суботу да ће он дефинитивно пропустити меч против Загрепчана.

"Дочекујемо Цедевиту са здравственим проблемом Тепића, који неће моћи да игра због проблема са леђима. Исто му се догодило и пре неколико година, на припремама репрезентације, када је неколико дана био потпуно укочен и није могао да се креће", рекао је Вујошевић, па додао:
"Знате како кажу: 'Где има - ту се прелива, а где је танко - ту су и проблеми'".

До када ће Тепић паузирати?

"Није превише озбиљно, али у питању је тежак грч и сутра сигурно неће моћи да игра, што је велики хендикеп за нас. И без Тепића покушаћемо сви да дамо свој максимум, а надам се да ћемо заједно са навијачима успети да створимо чудо, јер без Тепића и правог плејмејкера није лако играти".

Тренер Партизана још једном се осврнуо на посебно тешку ситуацију у којој је Тепић ове сезоне, коју проводи на месту плејмејкера, иако то није његова основна позиција.

"Тепић је ове сезоне морао да игра позицију која није његова, што му је стварало додатни притисак. Играо је велики број мечева, често путовао аутобусом и све то када се сабере стигао га је умор, тако да тренутно није играо у добром стању".

Саша Павловић пропустио је утакмицу против Крке због повреде зглоба. Он ће бити у саставу против Загрепчана. Такође, Ђорђе Гагић се осећа све боље.

"Павловић ће се вратити у тим, а Гагић је све спремнији", објаснио је Вујошевић.

Стратег црно-белих говорио је и о повреди рамена Еда Мурића, који је месец дана ван терена.

"Мурић би требало да се врати на терен за око 15 дана. Он се добро осећа, али мора да се сачека још мало са његовим повратком, да не би дошло до обнављања повреде, јер би онда уследила операција".

Што се тиче утакмице са Загрепчанима, Вујошевић је оценио да гости у Београд долазе изузетно мотивисани

"Цедевита гаји наду да може до другог места у лиги и предности домаћег терена у плеј-офу. Већ су показали да се не плаше гостујућег терена и пуне хале...".

Партизанов тренер поново је говорио и о финансијама. Овај пут не толико о проблемима свог клуба, колико је истакао успешно пословање ривала.

"Цедевита је једна од три екипе која има добар буџет и нема финансијских проблема у овој нашој АБА лиги. Имају добар индивидуални квалитет играча, али пре свега способност да добро функционишу тимски. Репеша је одличан и искусан тренер, власиници клуба су посновно успешни и имају љубав према кошарци", навео је Вујошевић.

О потрази за плејмејкером...

"Надам се да ћемо до Мурићевог повратка (наредних 15 дана) наћи плејмејкера. Има назнака за то. Не одустајемо од потраге, али и не очекујемо да ће доћи неко ко ће нас спасити, јер је у овом тренутку сезоне тешко наћи тако квалитетног играча".

Конкретно је Вујошевић говорио и каквог играча би волео да има у екипи.

"(Џејмс) Флоренс из Задра ми се свиђа.Треба имати контакте у САД, па пронаћи таквог играча".

Парови 16. кола:

Металац - Крка 19.00
Игокеа - Солнок 21.00

У недељу

Партизан - Цедевита 17.00
Олимпија - Црвена звезда Телеком 19.00
МЗТ - Будућност 21.00

У понедељак

Цибона - Мега 20.30
Левски - Задар ОДЛОЖЕНО

ТАБЕЛА: Црвена звезда Телеком 15-0, Будућност 12-3, Цедевита 11-4, Олимпија 8-7, Партизан 8-7, Цибона 8-7, Мега Лекс 7-8, Задар 7-8, Крка 6-9, Солнок 6-9, Металац 6-9, Игокеа 5-10, МЗТ 5-10, Левски 1-14.

Коментари / 0

Оставите коментар