Tepić ne igra protiv Cedevite, Pavlović se vraća

Prinudni plejmejker Partizana definitivno će preskočiti utakmicu protiv Cedevite zbog bola u leđima. U utorak je osetio snažan grč, pa je bila pozvana i Hitna pomoć. Pavlović igra. Murić za oko 15 dana.

Košarka 03.01.2015 | 21:00
Tepić ne igra protiv Cedevite, Pavlović se vraća

U sedmici izuzetno važne utakmice protiv Cedevite (nedelja, 17.00 časova, hala Pionir), Partizan je ostao bez prvog plejmejkera - Milenka Tepića.

Iskusni bek nije trenirao od utorka zbog ukočenosti i jakog bola u leđima, a trener crno-belih Duško Vujošević potvrdio je u subotu da će on definitivno propustiti meč protiv Zagrepčana.

"Dočekujemo Cedevitu sa zdravstvenim problemom Tepića, koji neće moći da igra zbog problema sa leđima. Isto mu se dogodilo i pre nekoliko godina, na pripremama reprezentacije, kada je nekoliko dana bio potpuno ukočen i nije mogao da se kreće", rekao je Vujošević, pa dodao:
"Znate kako kažu: 'Gde ima - tu se preliva, a gde je tanko - tu su i problemi'".

Do kada će Tepić pauzirati?

"Nije previše ozbiljno, ali u pitanju je težak grč i sutra sigurno neće moći da igra, što je veliki hendikep za nas. I bez Tepića pokušaćemo svi da damo svoj maksimum, a nadam se da ćemo zajedno sa navijačima uspeti da stvorimo čudo, jer bez Tepića i pravog plejmejkera nije lako igrati".

Trener Partizana još jednom se osvrnuo na posebno tešku situaciju u kojoj je Tepić ove sezone, koju provodi na mestu plejmejkera, iako to nije njegova osnovna pozicija.

"Tepić je ove sezone morao da igra poziciju koja nije njegova, što mu je stvaralo dodatni pritisak. Igrao je veliki broj mečeva, često putovao autobusom i sve to kada se sabere stigao ga je umor, tako da trenutno nije igrao u dobrom stanju".

Saša Pavlović propustio je utakmicu protiv Krke zbog povrede zgloba. On će biti u sastavu protiv Zagrepčana. Takođe, Đorđe Gagić se oseća sve bolje.

"Pavlović će se vratiti u tim, a Gagić je sve spremniji", objasnio je Vujošević.

Strateg crno-belih govorio je i o povredi ramena Eda Murića, koji je mesec dana van terena.

"Murić bi trebalo da se vrati na teren za oko 15 dana. On se dobro oseća, ali mora da se sačeka još malo sa njegovim povratkom, da ne bi došlo do obnavljanja povrede, jer bi onda usledila operacija".

Što se tiče utakmice sa Zagrepčanima, Vujošević je ocenio da gosti u Beograd dolaze izuzetno motivisani

"Cedevita gaji nadu da može do drugog mesta u ligi i prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Već su pokazali da se ne plaše gostujućeg terena i pune hale...".

Partizanov trener ponovo je govorio i o finansijama. Ovaj put ne toliko o problemima svog kluba, koliko je istakao uspešno poslovanje rivala.

"Cedevita je jedna od tri ekipe koja ima dobar budžet i nema finansijskih problema u ovoj našoj ABA ligi. Imaju dobar individualni kvalitet igrača, ali pre svega sposobnost da dobro funkcionišu timski. Repeša je odličan i iskusan trener, vlasinici kluba su posnovno uspešni i imaju ljubav prema košarci", naveo je Vujošević.

O potrazi za plejmejkerom...

"Nadam se da ćemo do Murićevog povratka (narednih 15 dana) naći plejmejkera. Ima naznaka za to. Ne odustajemo od potrage, ali i ne očekujemo da će doći neko ko će nas spasiti, jer je u ovom trenutku sezone teško naći tako kvalitetnog igrača".

Konkretno je Vujošević govorio i kakvog igrača bi voleo da ima u ekipi.

"(Džejms) Florens iz Zadra mi se sviđa.Treba imati kontakte u SAD, pa pronaći takvog igrača".

Parovi 16. kola:

Metalac - Krka 19.00
Igokea - Solnok 21.00

U nedelju

Partizan - Cedevita 17.00
Olimpija - Crvena zvezda Telekom 19.00
MZT - Budućnost 21.00

U ponedeljak

Cibona - Mega 20.30
Levski - Zadar ODLOŽENO

TABELA: Crvena zvezda Telekom 15-0, Budućnost 12-3, Cedevita 11-4, Olimpija 8-7, Partizan 8-7, Cibona 8-7, Mega Leks 7-8, Zadar 7-8, Krka 6-9, Solnok 6-9, Metalac 6-9, Igokea 5-10, MZT 5-10, Levski 1-14.

Komentari / 0

Ostavite komentar