Ђоковић отказао финале због болести

Новак Ђоковић неће наступити у финалу егзибиционог "Мубадала" турнира у Абу Дабију против Ендија Мареја због прехладе.

Свијет 03.01.2015 | 16:45
Ђоковић отказао финале због болести

"Нажалост, нисам у прилици да играм вечерас у Абу Дабију. Болестан сам читав дан, прехлађен сам и нисам спреман да наступам. Рекао сам и синоћ (после меча са Вавринком у полуфиналу) да је публика и ове године у Абу Дабију показала своју љубав према тенису и да ме увек инспирише да дам све од себе, па сам баш зато веома разочаран што не могу да играм за њу овога пута", поручио је Новак и додао:

"Имао сам сјајан викенд у Абу Дабију, упознао навијаче, радио са младим тенисерима, а и играо тенис против најбољих играча на свету. Волим што сам део овог тунира и заиста сам разочаран што нисам у прилици да поново освојим трофеј овде. Чеситам Ендију, стварно је штета што нисам могао да играм против њега, али сам сигуран да ћемо се ускоро састати. Хвала свима на подршци у ових неколико дана, видимо се ми ускоро".

Публика је данас од 16 часова по средњеевропском времену требало да ужива у мајсторијама два истинска тениска аса, али и два велика пријатеља. Међутим, иако су обојица дан раније остварила убедљиве победе (Мареј је изгубио само два гема од Рафаела Надала, а Ђоковић три од Вавринке), на њихов 24. међусобни дуел мораћемо још да сачекамо. До сада, Ноле води са 15:8 у победама, укључујући ту и тријумфе у сва четири сусрета у 2014. години.

Није познато да ли ће Ђоковић играти на турниру у Дохи који почиње у понедељак.

Коментари / 0

Оставите коментар