Đoković otkazao finale zbog bolesti

Novak Đoković neće nastupiti u finalu egzibicionog "Mubadala" turnira u Abu Dabiju protiv Endija Mareja zbog prehlade.

Svijet 03.01.2015 | 16:45
Đoković otkazao finale zbog bolesti

"Nažalost, nisam u prilici da igram večeras u Abu Dabiju. Bolestan sam čitav dan, prehlađen sam i nisam spreman da nastupam. Rekao sam i sinoć (posle meča sa Vavrinkom u polufinalu) da je publika i ove godine u Abu Dabiju pokazala svoju ljubav prema tenisu i da me uvek inspiriše da dam sve od sebe, pa sam baš zato veoma razočaran što ne mogu da igram za nju ovoga puta", poručio je Novak i dodao:

"Imao sam sjajan vikend u Abu Dabiju, upoznao navijače, radio sa mladim teniserima, a i igrao tenis protiv najboljih igrača na svetu. Volim što sam deo ovog tunira i zaista sam razočaran što nisam u prilici da ponovo osvojim trofej ovde. Česitam Endiju, stvarno je šteta što nisam mogao da igram protiv njega, ali sam siguran da ćemo se uskoro sastati. Hvala svima na podršci u ovih nekoliko dana, vidimo se mi uskoro".

Publika je danas od 16 časova po srednjeevropskom vremenu trebalo da uživa u majstorijama dva istinska teniska asa, ali i dva velika prijatelja. Međutim, iako su obojica dan ranije ostvarila ubedljive pobede (Marej je izgubio samo dva gema od Rafaela Nadala, a Đoković tri od Vavrinke), na njihov 24. međusobni duel moraćemo još da sačekamo. Do sada, Nole vodi sa 15:8 u pobedama, uključujući tu i trijumfe u sva četiri susreta u 2014. godini.

Nije poznato da li će Đoković igrati na turniru u Dohi koji počinje u ponedeljak.

Komentari / 0

Ostavite komentar