Лажни мит о државнику Додику на апаратима

У ове празничне дане задесила нас је најновија иницијатива Милорада Додика, која, као и све његове раније иницијативе, има само један циљ: убијање времена и простора празном причом, чији су узроци нејасни, а циљеви још нејаснији.

Република Српска 02.01.2015 | 15:36
Лажни мит о државнику Додику на апаратима

Тако је маглом обавијен и Додиков најновији „скок шут“ да би “требало озбиљно размислити о увођењу предсједничког система у Републици Српској када се уђе у разговоре о реформи Устава”.

Додик је чак најавио могућност да до краја актуелног четворогодишњег предсједничког мандата иницира уставне промјене у том правцу.

"Било би добро да након истека мог мандата Српска бира предсједника који би истовремено био и члан Предсједништва БиХ", рекао је Додик за Еуро Блиц.

Он је објаснио да би то била најбоља заштита Српске и њеног позиционирања на нивоу БиХ, те да би се поједноставиле многе ствари.

Све је нејасно: Откуд реформа Устава; Да ли се та реформа односи само на Устав РС или и на Устав БиХ; Да ли та реформа значи и могућу промјену Дејтона…

Много је питања, никаквих одговора, а једино се назире да би Додик себе радо видио и на обједињеној функцији предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ, што би, у преводу, значило његово окамењивање у институцијама. То само по себи не значи ништа и покретање иницијативе због таквих циљева бесмисленије је и од ње саме.

Питање је откуд онда та изненадна најава уставне платформе?

Додик већ мјесецима није у могућности да учини било какав проактиван потез, којим би себе извео из потпуне политичке дефанзиве у којој се нашао: избачен је из комбинација за Савјет министара БиХ, а истовремено суочен са безбројним проблемима у Републици Српској, што се умножавају геометријском прогресијом, и од којих он не може да ријеши ниједан.

Ова два паралелна процеса су га довели у стање апсолутне дезоријентисаности, а све је праћено и тешким суновратом лажног мита о Додиковом планетарном утицају и значају, који су плод његових наводних државничких способности.

Најтежи ударац Додику су задали Руси, јер се испоставило да он нема подршку Руске Федерације. Његово признање да од руског кредита вриједног 700 милиона евра нема ништа, крунски је доказ да Додик не артикулише политичку подршку Руске Федерације.

Руси, без обзира на санкције под којима се налазе, нису у толиким проблемима да би им 700 милиона евра представљало неки значајнији издатак. Штавише, размишљати на тај начин значило би потцијенити снагу Русије.

Уз то, Руси су познати као вема дарежљиви и широке руке спрам подручја на којима политички интерес изједначавају са националним (руским), што је агенда под којом наступају суперсиле. Такве руске агенде нема у БиХ ни у РС, јер овдје не постоје њихове политичке инвестиције, које би се (у тој ситуацији) мјериле милијардама, а не стотинама милиона евра.

Једноставније речено, Руси не подржавају политички Додика и сва његова прича о томе је пуко претјеривање.

Уз то, у руској влади итекако су свјесни да је управо Додик нанио највећу штету њиховим инвестицијама у Рафинерију Брод и Нафтну индустрију РС. Циљ Русије био је да својим енергентима овлада цијелом територијом БиХ, то им је Додик и обећао и због тога су и ушли у послове са Рафинеријом.

Међутим, од освајања цијелог тржишта БиХ није било ништа, јер га је затворио управо Додик представљајући покретање Рафинерије својим успјехом; инсистирајући да је он дио приче о сасмосталности РС (алудирајући на тај начин да је то и руски пројект), тако да је таквом реториком затворио тршиште Федерације БиХ.

Руси су овога итекако свјесни. Стога је, између осталог, “Гаспром” ишао директно у Федерацију БиХ, а не преко Додика и Бањалуке, а НИС је премјештен из Бањалуке у Сарајево, како би се анулирале последице Додиковог разорног утицаја на руске инвестиције у БиХ, али и одмакло од потпуно пропалог привредног и законодавног оквира у РС.

То су чињенице и оне јасно кажу да Руси у протеклом времену јесу учинили неке ствари за РС, али је Додик својом примитивном и бахатом политиком успио све то да сруши и нанесе штету руским пословним интересима у БиХ.

Зато нема руских кредита.

И зато нема мита о Додику државнику.

Свјестан је он тога и мит сада покушава наново оживити јефтиним, ад хоц осмишљеним причама, о потреби уставних интервенција ради наводне заштите интереса РС.

Својеврстан цинизам у најновијој Додиковој иницијативи, без тежине и суштине, о увођењу предсједничког система у РС, јесте чињеница да већ осам година у овом ентитету функционише такав систем. И он је наметнут од коалиције на власти, коју чине СНСД-ДНС-СП. Прецизније, наметнут је најсировији облик предсједничког система, који се у РС огледа у матрици “гдје је Додик ту је власт”.

Који је природно еволуирао у агенду гдје је Додик, ту је пропаст.

СлободанВасковицБлог

 

 

Коментари / 104

Оставите коментар
Name

кицобн

03.01.2015 14:43

Путин га на славу звао за долибашу, зар нико незна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комерцијалиста

03.01.2015 14:46

ТАКО ИСТО ЈЕ БИЛО МОГУЋЕ: (1)Да рудник олова и цинка Сасе код Сребренице Држава као највећи акционар (потраживање преко 5 милиона КМ)отјера у стечај па га онда без тендера и без било какве накнаде преда у руке (поклони) фирми Гросс д.о.о. из Градишке (кажу из Лакташа); (2) да је та фирма Гросс д.о.о. у сувласништву енглеске фирме Минеко (која је опет у власништву бившег генералног директора Генеxа), и једне кипарске фирме за коју се отворено прича да је у власништву неког високог функционера СНСД-а, о чему постоје и докази; (3) Да је та фирма Гросс до..о настала од фирме Росс д.о.о (додато само прво слово) која је прије стечаја била корисник рудника који је отишао у стечај; (4)да стечајни управник отјера све непослушне старе раднике рудника и обесправи све мале акционаре; (5) да та фирма Гросс д.о.о.продаје руду у иностранство (својим повезаним фирмама по цијанама испод тржишних и тако сву добит износи у иностранство; (6) да мали акционари и отпуштени стари радници без икаквог успјеха воде дугогодишње спорове пред домаћим корумпираним судовима; (7) да дрзава да један тако вриједан ресурс (руду) фирми (МИНЕКО) која је већ у Србији, Македонији, Румунији по истом рецепту узела и уништила друге исте или сличне фирме, о чему су све новине у регији писале. СВЕ ТО ЈЕ МОГУЋЕ, КАКО ИЗНОСИ И ББЦ, ЗАХВАЈУЈУЋИ НАШИМ КОРУМПИРАНИМ ПОЛИТИЧАРИМА КОЈИ СУ ПРИВАТИЗОВАЛИ ДРЖАВУ И БЕСОМУЧНО ПЉАЧКАЈУ НАРОД И ДРЖАВУ КОЈУ ИМ ЈЕ НАРОД ПРЕДАО НА УПРАВЉАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како

03.01.2015 14:54

Како нема кад пре пар вечери у вашем дневнику "премијерка" каже очекује један мањи и један већи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

03.01.2015 15:05

БАЈОООО,народ те биро да покренес економију,обецаво си пуно,Русима отворит пут и према другом ентитету,ти си својим националистицким и паганским језиком затворио све путеве,и да су ти Руси дали фамозни кредит од 700мил.то није никакав успјех,вец имамо доста кредита

ОДГОВОРИТЕ
Name

тадиц

03.01.2015 15:15

Баја доста готово крај нема висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајаленд

03.01.2015 15:26

Добродошли у земљу бајки !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубе

03.01.2015 15:32

ДОДИК Краааљуууууу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

03.01.2015 15:47

ЗАР ПРЕДСЈЕДНИК НОВИНАРА НИЈЕ ТРАЖИО ЕЛИМИНАЦИЈУ ВЕСТИ О ДОДИКУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

03.01.2015 15:50

Цовјек је преварио и опљацкао свој народ ста су руси оцекивали није ни русима интелегенција јаца страна!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одзвонило

03.01.2015 16:13

Ма одзвонило је њему, ова влада му неће дочекати Божић 2016.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање ПРЕДСЈЕДНИКУ

03.01.2015 16:18

Баја друзе, је*ес ли ти шта или само лапандас около?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

03.01.2015 17:17

Кредит са Русима је био само обични предизборни трик, обећање. Као и многа друга на ранијим изборима (независност РС, аутопутеви, хидроелектране на Дрини, итд). Знало се да од тога нема ништа и опет га је народ гласао. Стварно смо ми чудан нардо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПКЛАДА

03.01.2015 17:20

Он је и Русима досадио. Шта је урадио од обећања према русима. Ништа. Једино доводи мафијаше Русе (у Рафинерију, у ТЕ Угљевик) а то се ни Путину више не свиђа. И он их у Русији хапси. И да повјерујемо да ће му Руси дати кредит. Па шта да му га да. То треба вратити. Није поклон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељкица Бајић

03.01.2015 17:24

То да је на апаратима је тачно. Видиг га (чујем, осјетим) кад дише. Некако сипљиво. Али. јбг. има доста боса са кисеоником па ће моћи дуго да издржи. Треба некако да му пресјечемо довод кисионика. Али ни ја не знам како. Све нас терорише. Не може се то више издржати, али се бојимо да га откачимо од апарата. ко' да има девет живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ебола

03.01.2015 17:28

ми смо ћорав и кратковид народ. Ем слабо видимо, ем видимо на кратко. Волимо митове и велике вође, али овај нас навоза превише. колико смо се ми задужили. зна ли неко. има ли ту неке границе, или је безгранично. ко ће то враћати. само док пукнемо и ми и РС. Они неће јер имају сигурно план "Б" (Русија, Кипар, Дјевичанкса острва). Јадном народу остаће дугови и доживотно дужнићко ропство. Јадни смо ти ми са оваквим вођом. Води нас у провалију као Домановићев јунак

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЖНИ ЦАР

03.01.2015 17:31

ШЋЕПАН МАЛИ сам по себи је и лажни мит. Окружио се на типичан мафијашки начин и управља народом али и својим поданицима. Створио куполу по принципу италијанске мафије Коза Ностра и тако управља народом. Неће бити лако да се скине са трона. Пуно је људи купио и задужио. Требаће пуно снаге да га се ријешимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санадер 2

03.01.2015 17:40

Ко смо ми Русима. Нико и ништа. Они не могу да одбране најезду НАТО пакта пред својим вратима а да се баве тамо неким Србима у Босни и Србији. Тренутно не могу ни себи да помогну. Сјећате се како је Јелцин помогао Србији. Послао неку олупину од брода. Волио бих да нисам у праву. Ко је Путину Додик. Лањски снијег. Зато, нека се припреми следећи Санадер. Процес је у току. СИПА само чека новог шефа. Жао ми је, али ми Срби треба да се отријезнимо и заборавимо на причу о великим митским вођама. Прихватимо западну демократију, и шлус. Ми Срби треба да схватимо да не можемо одољети најезди католичанства са запада а наша браћа Бошњаци да католички запад неће никада прихватити радикални ислам у срцу Европе. Питање је дана када ће БиХ бити анектирана од неке нове аустроугарске. Грицкају нас мало по мало, а Додик и њему слични су само пролазна епизода. Имају они времена. Па видите да циа планира догадјаје 20-30 година унапријед и припрема домаће политичаре који ће једног дана да одради посао за њих. Што прије схватимо биће нам лакше. Ионако смо робови расути по цијелом свијету, а нешто се кур...о.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крунски Свједок

03.01.2015 17:45

вријеме апсолутизма је просло. припремите се за велике догадјаје. надајмо се без новог рата. ови це пробати негдје да побјегну, али свијет је мали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

олга

03.01.2015 17:46

Лопов,нема вецег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

03.01.2015 17:47

круг се затвара. Апарати неће дуго издржати и он то зна. Понаша се као рањена звијер. Не може му се оспорити способност предвиђања догађаја и манипулисања народом. Али свему дође крај, па ће и њему. Савремена демократија не познаје диктаторе. тешко се одржавају и у великим земљама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.01.2015 18:40

Баја би да откупи и 49 % остатака РС па да је са 100% приватизује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

добра идеја

03.01.2015 18:55

Мислим да ово није лоша идеја. А што се тиче ове наше опозиције, ако већ додик краде, уништава државу, ви сте онда кривци. Сви сте се удружили и опет нисте побједили. Ако је било крађе гласова (а вјероватно није толико значајно) зашто нисте повели народ на улице оборили систем. Немате кога повести. Начин на који је додик куповао гласове је његова способност, и ви бисте то радили да сте знали и могли. То је демократија, шта да се ради. Нисте ви ништа бољи од додика, шта сте обећали народу, само вам је био циљ да оборите додика, а шта би онда радили ни сами не знате. Зато нисам ни гласао....

ОДГОВОРИТЕ
Name

За "добра идеја"

03.01.2015 19:01

Ако је за тебе "способност" куповина гласова онда ти ниси бољи од Додика и лазно се престављас као неко ко није гласао!? Имам утисак да такви као ти,а вјерујем да имас лицну корист од Додикове власти,сте највеце зло тј.паразити Републике Српске коју разједате горе него РАК болесног цовјека!? "СПОСОБНОСТ ЈЕ КУПИТИ ПОСЛАНИКЕ" Да ли ти знас ста говорис и ста оправдавас,да ли знас да је то исто као када "сијес криминал и зло" а оцекујес успјесан и добар род!? Ово се неце добро заврсити,све док је таквих као ти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПИС

03.01.2015 19:06

Комплименти Васке. Стварно си цар. Погадјас у сриду. Само, јбг., све некако остаје на причи. Било ово, било оно. ОК, од тебе је и то превише, али шта ћемо са народом. Некако се ово не прима на народ. Народ вијековима навик'о да ћути и слуша. Увијек имао окупатора, било у страним освајачима, било у домаћим вођама (вождима, царевима, краљевима, принчевима, принцезама, комунистима, капиталистима). Лако је изаћи на улице. Али они ће, да сачувају властите гуз...е навести народ једне против других. Гледали смо већ филмове типа: четници и усташе против партизана; бијели против црвених; католици против православаца; православци против муслимана, католици против муслимана, брат на брата. ТУГА. ТУГА, ТУГА. Они се увијек извуку. К'о у претходном рату. Јадни обични народ (на све три стране) страд'о, и опет би страдао. Они са парама купују замјену уи не иду на фронт. На фронту увијек гине сиротиња.Најгоре је што удари брат на брата, а ми на балкану смо сви браћа. Говоримо исти језик. само нас религије (вјера) подијелише и окренуше једне против других. имали ли памети да да ставимо тачку на све ово. НА ЖАЛОСТ ЈОШ ДУГО НЕЋЕ БИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељкица Бајић

03.01.2015 19:12

Јадна ти сам ја. Шта ћу сад. Откачиће ме к'о Игора (Радојичић). Ваља ми се вратити у школу. Својим ђацима. Нема ништа љепше и лакше, само ко ће сад "с коња на магарца". Стиће ме она "да бог да им'о па нем'о". Куку леле...Овај и на апаратима је опасан. Издише а убија около. Ко Ал Цапоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИЈЕ НИЈЕ

03.01.2015 19:13

Мит није лажан. Лажан је државник. А ми с њим јадни, биејдни и никакви. Шта нам један човјек уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖЕКИ (Жаклина)

03.01.2015 19:19

Она Жеки рече да јој треба и велики и мали (мислим кредит), а ти Васковићу то побијаш. Па коме вјеровати. Ја више вјерујем њој. Види јој се у очима да јој се свидјају сви. Зажмири па који дохвати. Амин Боже

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКО ЗОВЕ ЈАСТРЕБА

03.01.2015 19:23

Који јадан мит. Митови су одавно под земљом. Немамо ми такве ни на видику. Видим онај Продановић иде на доручак. Молитвени. Поштено. Тако бар видиш ко за кога ради. И Додик би ишо ал му масони не дају. Није по њиховом пословнику, ако предсједник УСА није масон. Бар тако казу

ОДГОВОРИТЕ
Name

браца по матери

03.01.2015 19:24

Па ја сам мислио да су Руси братски накљоњени Србима. Кан сто сви знамо то је циста глупост. Путин од сви народа највисе воли ЛОВУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минус 5

03.01.2015 19:40

Не брините за њега. Ми га нападамо а он опстаје. напада пола свијета (па и амерцког амбасадора) и нико му ниста не мозе. Мени је то мало цудно. Бице стварно да га неко стити и подстице. К'о Милошевића

ОДГОВОРИТЕ
Name

све теце све се мијења

03.01.2015 19:44

па це и овој прици доци крај. Ниција није до зоре горила

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТУГА ПРЕГОЛЕМА

03.01.2015 19:46

Зар нисмо рекли да нећемо више о њему. Он је прошлоста само што још нису дошли да га покупе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жикина династија

03.01.2015 19:50

Кад ће Бобар банку да откупи држава. да не не открију марифетлуци. Шта би са оних 10 милиона враћених у кешу. је ли то била Васкетова патка или провјерена информација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тошин бунар

03.01.2015 19:51

Оде ли она Рафинерија у стечај. Ста би са Бирачем. Купи ли га онај Фочак утјеривач дугова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

03.01.2015 19:54

Овај Васковић је, или феномен, или пише да би писао. Ако у овом има истине човјека одмах на чело државе. Да се и он мало промијени. Што би био поштен, ако нико у држави није. Код нас је главни спорт да што више мазнеш. Ко не вјерује нек провјери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

03.01.2015 19:56

Он то ради у интересу РС. Толико је богат био прије него што је постао предсједник Владе и Предјсједник РС да нема потребе да краде. Све ради из хобија. Знам човјека особно. Мрава није згазио, али људе јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР ИИ

03.01.2015 19:59

Цитам коментаре и не могу чудом да се начудим. Скоро сви би исто радили да се дограбе функције. Чиста љубомора. Изгледа да му нико ништа не може и то људе излуђује. оставите се портала и идите радити. Без муке нема науке. а њега оставите на миру. доце дјаво по своје, не требате ви да га разапињете. цовјек је 1/1 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум није дугме

03.01.2015 20:06

Све ће то кум (мој) позлатити. Шта се палите. Па овај Васковић само лупа. ја нисам на апаратима, како каже васковић. ја сам мртав, клинички

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобар

03.01.2015 20:09

Више нико не прича о Бобар банци. Какав смо то народ. Сваког чуда три дана доста. тако смо заборавили на Бирач, на Рудник Сасе, на ТЕ угљевик, на Тус, на Балкан Инвестментбанку, на кредите додиковом сину, на, на..... народ кратке памети и чорав код очију. А т баја гази гази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путарина

03.01.2015 20:11

Цитам да су путеви РС у минусу за 2013 . Како кад наплацују путарину. Поставили наплатне рампе које аутоматски наплацују. Невидљиво. Ста је било, ко нарави те наплатне рампе и колико су костале. Оде ли неко у затвор због тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин други

03.01.2015 21:48

Ово сто сам те подрзавао захвали свом пријатељу Перовицу. Замолио ме Јелцин. Али кредити су потросени. Доста је било. На биро за запосљавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјилкос

03.01.2015 21:51

Овом рудоњи приписују надприродне особине а он је кбицан сеоски лактаски дјилкос. Једва цека да се доцепа сатора и микрофона

ОДГОВОРИТЕ
Name

чињеница

03.01.2015 22:46

Овај лик може проћи само код строагих будалетина овдје у Рс и у србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земљак из УСА

03.01.2015 23:58

Зар овог цара нису висе свргнули, колико људи се овдје њим бави, а он јос на трону. Греска је у њему или народу. Трецег кривца нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

04.01.2015 00:19

Господине Васковицу по васим излагањем умјетницки дела изгледа да сте ви унисли у ринг да докрајците. Тј (нокаут)СНСД,

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

04.01.2015 07:13

БИО МИТ ИЛИ НЕ БИО ВАСКОВИЦУ ЈОС 4 ГОДИНЕ ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК И ТО МАЛО ЗЕСЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Путин 2

04.01.2015 08:02

О ком перовицу зборис. Има нас доста. Нисмо сви мафијаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

04.01.2015 08:04

ОВАЈ НЕСО СТО ВОЗИ ОВАЈ АУТО СА БАЈОМ И ПУТИНОМ ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈВЕЦИ ВАРАЛИЦА У БЛ ЗАПОСЛИО ЈЕ СИНА У ЊЕГОВ КАБИНЕТ А СА БРАТОМ КОЈИ РАДИ У КАТАСТРУ ОДРАДЈУЈУ СВЕ ПРЉАВЕ ПОСЛОВЕ ЗА СНСДовце. ЗА ОДРАДЈЕНЕ ПОСЛОВЕ У ЦАЈЕВЦУ СУ ДОБИЛИ 1000 КВАДРАТА НА КАФУ ОД ЈЕДНОГ ВЛАСНИКА ОБЈЕКТА А ОДРАДЈИВАЛИ СУ И ЗА ТАМАРИС И СЛОБОПРОМ СВУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ ЗЕМЉЕ У ЦАЈЕВЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опклада

04.01.2015 08:06

Хајде да се кладимо ко је из врха СНСД препоруцио оног Булатовица да вара град БЛ и остале. Тај Булатовиц казу брат оног Момира бивсег предсједника ЦГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

04.01.2015 08:16

По начину понашања,изјавама,фотографијама стичем утисак да је Додик изузетно несрећан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монархиста

04.01.2015 08:18

Коме треба овакав председник. Уморан, забринут, ирационалан, нереалан. Једном ријецју изгубљен. Посто подрзава Сесеља (да дотле је догурао), најбоље је да оде код попа Дјујица. Мозда му додијели титулу војводе коју је одузео од Сесеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудник 2

04.01.2015 08:23

Лако је овде лајковати. Ко це да врати ЕП РС, ИРБ, ХЕ Угљевик итд. Паре које су дрзали у Бобар банци. Пропадосе толике паре, и ником ниста. Висе се о томе не прица, а јасно је да су те паре у Бобар банци дрзане по нецијем налогу, да би онда кроз разне кредите и позајмице исле одабранима. Другим ријецима ИНДИРЕКТНО ОПЉАЦКАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пут СВИЛЕ

04.01.2015 08:26

КЕЗИ НАМ СЕ СА СВИХ НОВИНА. Јос цемо поцети да га сањамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАЊЕ

04.01.2015 08:28

Да је стварно рафинерија престала са радом. Видим бензин свуда појефтињује а на њихивим пумпама најскупљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јузни ветар

04.01.2015 08:39

Сто га онај СНАГА НАРОДА написа за рудник Сасе. Погоди га боље од СИПЕ. Само и тај слуцај нико не истразује. Смирују људе да не изадју на улицу тако сто им с времена на вријеме купе мало хљеба и млијека. Треба да видите ове нове сефове кад додју у рудник из Београда. Све дзипови са затамљеним стаклима, а они са тамним наоцарима. Цесто у пратњи неког од политицара из министарства индустрије. У потоцарима се отворено прица да је то насег предсједника. Да ли је могуце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ЛУДИ МИЛОЈКО

04.01.2015 08:42

Да нам је висе оваквих Васковица. Један је од ријетких који има м...а да овим криминалцима казе истину. Ал ста то вриједи кад је народ цорав. Од суме не види дрвеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монтаза

04.01.2015 08:45

Јел на овом комбију монтирана слика додика и Путина, ил је права. Није ваљда да су се у кампањи и тиме слузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељкица Бајиц 2

04.01.2015 09:29

Провјерено. То Мицко припрема за мене. Зна хумана дуса да не бих могла висе да се запослим у сколи. Ко би ме примио овакву искомпромитовану. А и дјаци би дивикивали "монтиран снимак". Не бих то психицки могла да издрзим. Велики цовјек овај Мицко. Јос само да нам стигне онај мали и посебно онај велики из Русије. Да се народ мало примири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

04.01.2015 10:54

Друзе предсједнице, само млатис празну сламу около??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица (за Кондор)

04.01.2015 11:05

Браво Кондоре. Нама такви требају. Који знају и имају информације из прве руке. Немогуће је да се толико пљачка а да нико не види и не зна.Зато, важи и за остале који нетшо знају: филујте информације а Васке (Васковић) ће то лијепо да то провјери и објави народу. Не брините, читају многи ове коментаре, па и они који су задужени да ПРОЦЕСУИРАЈУ ЛОПОВЕ И КРИМИНАЛЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крунски Сведок

04.01.2015 11:09

Да ли је тачно ово што се пише за рудник Сасе код Сребренице. Ја сам нешто начуо али се мало зна и мало прича. Шта је са оним отпуштеним радницима и малим акционарима. Зашто се не оглашавају са подацима и чињеницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дракула

04.01.2015 11:13

Скидајте га са апарата да му се мало крви напијем, наравно у пренесеном знацењу. Скупи апарати а скупа и крв и не тросите их узалуд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ебола

04.01.2015 11:17

Лазни мит о лазном цару. Све се уклапа, само на фотографији недостају ресетке. Кад цемо их напокон видјети ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комерцијалиста

04.01.2015 11:30

Чујем да се и СИПА интересује за случај Рудника олова и цинка у Сасама. Да хоће бог дати да се и овим квази страним, а нашим, инвеститорима (домаће паре преко разних дјевичанских острва) стане у крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

04.01.2015 11:33

СКИДАЈ ГА СА АПАРАТА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крунски Свједок (за снага народа)

04.01.2015 11:38

Колико имамо ми тих рудника и ријека датих ко фол страним инвеститорима, а у ствари све домаћи издајници преко разноразних тзв. фирми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ебола

04.01.2015 11:43

Ал' овог Васковића народ чита. Никога као њега. Дајте да га предложимо за неку функцију на наредним изборима на прољеће. Само да се не поквари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

04.01.2015 11:44

А ста сте ви оцекивали,да од пропалог месара и ратног профитера из Лактаса израсте политицар демократа.Па наравно да он то не мозе да буде, просто он нема тих капацитета.Сто рекао Б.Цопиц тај је "криво срасто и погресно нарасто". Тако и нас Мали Тиранин из Латаса једино сто зна да буде то је лопов,лазов,издајник и слуга српским непријатељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

04.01.2015 11:49

Ми лајемо а каравани пролазе. Има ли шансе да се нешто од криминала и лоповлука нашег предсједника (наравно ако је то тачно) процесуира. БОЈИМ СЕ ДА НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

непобједив

04.01.2015 12:10

Што је висе клевета и лажи,Миле нам је милији и дражи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАЊЕ

04.01.2015 12:11

Докле ће овја да нам крв пије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУД КОЈИ

04.01.2015 12:55

мили моји. Биће за коју годину опште расељење, САМОИСЕЉЕЊЕ. То наши душмани и хоће и зато нам стално загорчавају живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум није дугме

04.01.2015 13:03

Ако може једна цијела држава, односно народ, од 1,5 милиона становника да буде на апаратима-у коми (на кредитним задужењима) што не може један њен небитни члан па макар се звао и предсједник. СЦХЛУСС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судбина

04.01.2015 13:04

Шта нам даде, шта нам даде ЦРНИ МИЛО(К)РАДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорац ДОЦ

04.01.2015 13:07

Благо оном што довијека живи, имао се рашта и родити. Браћо Срби, уздајте се у памет, Бога и правду, а ови су пролазни. данас јесу, сутра ко зна ђе су...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незапослен

04.01.2015 15:27

Јесте ли ви на овом блогу сви незапослени као и ја. Ако јесте, дајте да мијењамо нешто. Овако, они раде и краду, ми не радимо и немамо хљеба

ОДГОВОРИТЕ
Name

последња шанса

04.01.2015 17:20

Да се нешто измијени је следеће прољеће. Ако пропустимо ту шансу следећу ћемо морати да чекамо 4 године. А до тад, ко жив ко мртав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митоман

04.01.2015 17:26

Овај цовјек је митоман. Нема другог објасњења за његово понасање. Нарцисоидан и митоман. Не знам ко иза њега стоји па може онако да напада представнике великих сила. Или је тотално изгубио контролу. Цак и да је у праву, а најцесце није, цовјек који обавља тако високу дрзавницку функцију мора мало да се контролисе. Или гријесим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

04.01.2015 17:30

Сујета је опасна карактерна мана сваког човјека, а овај човјек са слике је веома, веома сујетан. Бар тако кажу они који га добро познају. Зато се он свети и својим најближим сарадницима (Џомбић, Радојичић, итд). Једном ријечју опасан, а такав не може да буде на челу једне државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мс

04.01.2015 17:33

Колико овај напаћени народ може још да издржи овакве вође. ја мислим да је дара превршила мјеру. До сад смо се некако крпили новим задужењима, али кад нам ММФ окрене леђа а обвезнице државе не буде нико куповао, гадно нам се пише. Вољела бих да нисам у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

1954

04.01.2015 17:38

Шта би са Бобар банке. Притиснути мукама, проблемима, новим аферама, итд. заборависмо Бобар банку као да је никад није ни било. А ови наши бајни политичари управо и играју на ту карту "сваког чуда три дана доста". Све се брзо заборави јер нас свакодневница гази. Од борбе за голи живот немамо времена да се бавимо државничким пословима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

04.01.2015 17:44

Цитам ове коментаре и не могу да вјерујем ко је за овог са слике гласао. ја мислим да је он то све купио, или бар већину гласова

ОДГОВОРИТЕ
Name

УВОД

04.01.2015 17:53

Џаба све. Ово је увод пред велики расплет који ће се десити на прољеће. кад се утврди да су посланици (папци) купљени а баја не буде мога да задовољи апетите свих којима је обећао куле и градове. Он ће на брзину да изврши пластичну операцију и пробати да збрише. Али гдје. Ни браћа руси га више неће. преварио и њих кроз рафинерију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЦ

04.01.2015 17:57

По Бецу се прица да додо гради станове са оним градонацелником Зворника Стевановиц Зораном. Мозда се спрема да брише. Дрзите га на оку, па кад крене улетите у његову фотељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дисидент

04.01.2015 18:06

Шта би са оним Радојичићем. Нема га нигдје на мапи. Заврно му баја му... па се не јавља. Да ли је жив или у Скупштини сједи његов двојник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Росана

04.01.2015 18:13

Баш сте срећници сви скупа одговорност вам је на нивоу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСЛЕДЊИ ПРОГНАНИК

04.01.2015 18:21

Шта ће бити са нама који се формално водимо да живимо у Сарајеву (да би вратили станове или куће) а суштински живимо од немила до недрага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој 2

04.01.2015 18:26

А да овога са слике предложимо за градоначелника Добоја. Овај наш из сдс-а није бо зна шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ: Росана

04.01.2015 18:32

Е моја Росана. Шта ти је урадио овај папак па да га браниш. Сретна си ти заједно с њим. Попио нам је крв богатећи се преко леђа народа. ФУЈ и ти и он. Гадите нам се

ОДГОВОРИТЕ
Name

све теце све се мијења

04.01.2015 18:34

Најбоље је да се колективно иселимо (само нико нас неће) поред оваквих вођа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

04.01.2015 18:37

Поуздано знам да овај баја има страшне мигрене и да у тим тренуцима (а они су чести) губи разум и памет. Можда ове безумне потезе вуче у тим тренуцима нервне растројености

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУДО

04.01.2015 18:44

не дирајте ми кума. ако се наљутим биће свашта

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛXXX

04.01.2015 19:08

Ја не бих рекао да је лажни мит. Мит је прави, али је лик који чини тал мит лажни. На жалост тај мит је наш производ. Било нам је лијепо да чујемо "независна РС" и тд., а занли смо да то није реално. И ми како смо тај мит створили сад треба да га и уништимо. Али аждаја има седам глава. Једну осјечеш остану још шест и тако у недоглед. најбоље је да пустимо да вријеме учини своје. За 20 година нећемо га се ни сјећати. А можда нас тад неће ни бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ПАД ЈЕ ЛЕТ

04.01.2015 19:12

Ако падне он пали смо сви. Дајте да га балсамујемо па да нам и након смрти буде предсједник. какви смо бољег нисмо ни заслужили. Или нисам у праву ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре XXXЛ

04.01.2015 19:29

Избори били и прошли.Резултат 51:49.Ови први славе,а други тугују.Зар мислиш да је Тадић добио ове изборе,са овим скором,да би коментари били другачији.И ти и ја морамо чекати 2018.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

04.01.2015 20:34

Додик није никакав државник већ неписмени, дрски клипан који се наметнуо овом оваквом, наопако насадјеном, неписманом народу. Додик може проћи само код њих. Да га Америка не подржава својим парама, давно би он одлетио. Они су му уствари саучесници у разваљивању и пљачки коју је провео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлуб 100

04.01.2015 20:58

Ре "И пад је лет". Све има свој почетак, средину и крај. Само је вођа вјечан. ал' и без почетка нема ни краја. Зато смо овдје гдје смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyyxxx

04.01.2015 21:00

Да ли је тачно да овај има мигрене. Ако је тачно, јасно ми је што је такав. Спаси нас боже већег зла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коцкар x 2

04.01.2015 21:02

Има и горих ствари, дрзава. Нпр. С. Кореја. Замисли да тамо зивимо. Кад боље размисим требамо ми овог чувати. Замисли да нам додје гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлуб 100

04.01.2015 21:03

Да мало више вјерујемо у бога и идемо у цркву (џамију), било би нам боље. Овако, остаје нам да се молимо нашим водјама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лимит

04.01.2015 21:06

дотакли смо дна дна, а они узивају у богатству. све своје запослили, возе скупа аута (дјипове), иду на годисње одморе, праве куце и виле. А НАРОД ПАТИ И ТРПИ. И ЦУТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин али прави

04.01.2015 23:00

РУДОЊО СТА НАМ ТО РАДИС ГОТОВ СИ ДАНИ СУ ТИ ОДБЈОЈАНИ НИКО ТЕ НЕМОЗЕ СПАСИТИ НАРОД СЕ НАОСТРИО ДА ТЕ ПРОТЕРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

05.01.2015 00:15

Многи покусавају да Додика направе бу*алом али искрено нико то незна као Васковиц. Е ово је за мене прави нацин борбе против овог билмеза

ОДГОВОРИТЕ
Name

срце за бих.

05.01.2015 07:50

Додок се држи на власти ко пацијент тешко балестан на апарату.Јер влада која се створи на тежак начин као Додикова и куповином министара а самим начином вођења те владе. Посебно ако се има у виду пола Републике Српске га не воли таква влада ће се срушити као кула од карата.

ОДГОВОРИТЕ