Lažni mit o državniku Dodiku na aparatima

U ove praznične dane zadesila nas je najnovija inicijativa Milorada Dodika, koja, kao i sve njegove ranije inicijative, ima samo jedan cilj: ubijanje vremena i prostora praznom pričom, čiji su uzroci nejasni, a ciljevi još nejasniji.

Republika Srpska 02.01.2015 | 15:36
Lažni mit o državniku Dodiku na aparatima

Tako je maglom obavijen i Dodikov najnoviji „skok šut“ da bi “trebalo ozbiljno razmisliti o uvođenju predsjedničkog sistema u Republici Srpskoj kada se uđe u razgovore o reformi Ustava”.

Dodik je čak najavio mogućnost da do kraja aktuelnog četvorogodišnjeg predsjedničkog mandata inicira ustavne promjene u tom pravcu.

"Bilo bi dobro da nakon isteka mog mandata Srpska bira predsjednika koji bi istovremeno bio i član Predsjedništva BiH", rekao je Dodik za Euro Blic.

On je objasnio da bi to bila najbolja zaštita Srpske i njenog pozicioniranja na nivou BiH, te da bi se pojednostavile mnoge stvari.

Sve je nejasno: Otkud reforma Ustava; Da li se ta reforma odnosi samo na Ustav RS ili i na Ustav BiH; Da li ta reforma znači i moguću promjenu Dejtona…

Mnogo je pitanja, nikakvih odgovora, a jedino se nazire da bi Dodik sebe rado vidio i na objedinjenoj funkciji predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, što bi, u prevodu, značilo njegovo okamenjivanje u institucijama. To samo po sebi ne znači ništa i pokretanje inicijative zbog takvih ciljeva besmislenije je i od nje same.

Pitanje je otkud onda ta iznenadna najava ustavne platforme?

Dodik već mjesecima nije u mogućnosti da učini bilo kakav proaktivan potez, kojim bi sebe izveo iz potpune političke defanzive u kojoj se našao: izbačen je iz kombinacija za Savjet ministara BiH, a istovremeno suočen sa bezbrojnim problemima u Republici Srpskoj, što se umnožavaju geometrijskom progresijom, i od kojih on ne može da riješi nijedan.

Ova dva paralelna procesa su ga doveli u stanje apsolutne dezorijentisanosti, a sve je praćeno i teškim sunovratom lažnog mita o Dodikovom planetarnom uticaju i značaju, koji su plod njegovih navodnih državničkih sposobnosti.

Najteži udarac Dodiku su zadali Rusi, jer se ispostavilo da on nema podršku Ruske Federacije. Njegovo priznanje da od ruskog kredita vrijednog 700 miliona evra nema ništa, krunski je dokaz da Dodik ne artikuliše političku podršku Ruske Federacije.

Rusi, bez obzira na sankcije pod kojima se nalaze, nisu u tolikim problemima da bi im 700 miliona evra predstavljalo neki značajniji izdatak. Štaviše, razmišljati na taj način značilo bi potcijeniti snagu Rusije.

Uz to, Rusi su poznati kao vema darežljivi i široke ruke spram područja na kojima politički interes izjednačavaju sa nacionalnim (ruskim), što je agenda pod kojom nastupaju supersile. Takve ruske agende nema u BiH ni u RS, jer ovdje ne postoje njihove političke investicije, koje bi se (u toj situaciji) mjerile milijardama, a ne stotinama miliona evra.

Jednostavnije rečeno, Rusi ne podržavaju politički Dodika i sva njegova priča o tome je puko pretjerivanje.

Uz to, u ruskoj vladi itekako su svjesni da je upravo Dodik nanio najveću štetu njihovim investicijama u Rafineriju Brod i Naftnu industriju RS. Cilj Rusije bio je da svojim energentima ovlada cijelom teritorijom BiH, to im je Dodik i obećao i zbog toga su i ušli u poslove sa Rafinerijom.

Međutim, od osvajanja cijelog tržišta BiH nije bilo ništa, jer ga je zatvorio upravo Dodik predstavljajući pokretanje Rafinerije svojim uspjehom; insistirajući da je on dio priče o sasmostalnosti RS (aludirajući na taj način da je to i ruski projekt), tako da je takvom retorikom zatvorio tršište Federacije BiH.

Rusi su ovoga itekako svjesni. Stoga je, između ostalog, “Gasprom” išao direktno u Federaciju BiH, a ne preko Dodika i Banjaluke, a NIS je premješten iz Banjaluke u Sarajevo, kako bi se anulirale posledice Dodikovog razornog uticaja na ruske investicije u BiH, ali i odmaklo od potpuno propalog privrednog i zakonodavnog okvira u RS.

To su činjenice i one jasno kažu da Rusi u proteklom vremenu jesu učinili neke stvari za RS, ali je Dodik svojom primitivnom i bahatom politikom uspio sve to da sruši i nanese štetu ruskim poslovnim interesima u BiH.

Zato nema ruskih kredita.

I zato nema mita o Dodiku državniku.

Svjestan je on toga i mit sada pokušava nanovo oživiti jeftinim, ad hoc osmišljenim pričama, o potrebi ustavnih intervencija radi navodne zaštite interesa RS.

Svojevrstan cinizam u najnovijoj Dodikovoj inicijativi, bez težine i suštine, o uvođenju predsjedničkog sistema u RS, jeste činjenica da već osam godina u ovom entitetu funkcioniše takav sistem. I on je nametnut od koalicije na vlasti, koju čine SNSD-DNS-SP. Preciznije, nametnut je najsiroviji oblik predsjedničkog sistema, koji se u RS ogleda u matrici “gdje je Dodik tu je vlast”.

Koji je prirodno evoluirao u agendu gdje je Dodik, tu je propast.

SlobodanVaskovicBlog

 

 

Komentari / 104

Ostavite komentar
Name

kicobn

03.01.2015 14:43

Putin ga na slavu zvao za dolibašu, zar niko nezna!

ODGOVORITE
Name

Komercijalista

03.01.2015 14:46

TAKO ISTO JE BILO MOGUĆE: (1)Da rudnik olova i cinka Sase kod Srebrenice Država kao najveći akcionar (potraživanje preko 5 miliona KM)otjera u stečaj pa ga onda bez tendera i bez bilo kakve naknade preda u ruke (pokloni) firmi Gross d.o.o. iz Gradiške (kažu iz Laktaša); (2) da je ta firma Gross d.o.o. u suvlasništvu engleske firme Mineko (koja je opet u vlasništvu bivšeg generalnog direktora Genexa), i jedne kiparske firme za koju se otvoreno priča da je u vlasništvu nekog visokog funkcionera SNSD-a, o čemu postoje i dokazi; (3) Da je ta firma Gross do..o nastala od firme Ross d.o.o (dodato samo prvo slovo) koja je prije stečaja bila korisnik rudnika koji je otišao u stečaj; (4)da stečajni upravnik otjera sve neposlušne stare radnike rudnika i obespravi sve male akcionare; (5) da ta firma Gross d.o.o.prodaje rudu u inostranstvo (svojim povezanim firmama po cijanama ispod tržišnih i tako svu dobit iznosi u inostranstvo; (6) da mali akcionari i otpušteni stari radnici bez ikakvog uspjeha vode dugogodišnje sporove pred domaćim korumpiranim sudovima; (7) da drzava da jedan tako vrijedan resurs (rudu) firmi (MINEKO) koja je već u Srbiji, Makedoniji, Rumuniji po istom receptu uzela i uništila druge iste ili slične firme, o čemu su sve novine u regiji pisale. SVE TO JE MOGUĆE, KAKO IZNOSI I BBC, ZAHVAJUJUĆI NAŠIM KORUMPIRANIM POLITIČARIMA KOJI SU PRIVATIZOVALI DRŽAVU I BESOMUČNO PLJAČKAJU NAROD I DRŽAVU KOJU IM JE NAROD PREDAO NA UPRAVLJANJE.

ODGOVORITE
Name

kako

03.01.2015 14:54

Kako nema kad pre par večeri u vašem dnevniku "premijerka" kaže očekuje jedan manji i jedan veći .

ODGOVORITE
Name

Baja

03.01.2015 15:05

BAJOOOO,narod te biro da pokrenes ekonomiju,obecavo si puno,Rusima otvorit put i prema drugom entitetu,ti si svojim nacionalistickim i paganskim jezikom zatvorio sve puteve,i da su ti Rusi dali famozni kredit od 700mil.to nije nikakav uspjeh,vec imamo dosta kredita

ODGOVORITE
Name

tadic

03.01.2015 15:15

Baja dosta gotovo kraj nema vise

ODGOVORITE
Name

Bajalend

03.01.2015 15:26

Dobrodošli u zemlju bajki !!!

ODGOVORITE
Name

Ljube

03.01.2015 15:32

DODIK Kraaaljuuuuuu!!!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

03.01.2015 15:47

ZAR PREDSJEDNIK NOVINARA NIJE TRAŽIO ELIMINACIJU VESTI O DODIKU?

ODGOVORITE
Name

borac rs

03.01.2015 15:50

Covjek je prevario i opljackao svoj narod sta su rusi ocekivali nije ni rusima intelegencija jaca strana!?

ODGOVORITE
Name

Odzvonilo

03.01.2015 16:13

Ma odzvonilo je njemu, ova vlada mu neće dočekati Božić 2016.godine.

ODGOVORITE
Name

pitanje PREDSJEDNIKU

03.01.2015 16:18

Baja druze, je*es li ti šta ili samo lapandas okolo?!

ODGOVORITE
Name

Perica

03.01.2015 17:17

Kredit sa Rusima je bio samo obični predizborni trik, obećanje. Kao i mnoga druga na ranijim izborima (nezavisnost RS, autoputevi, hidroelektrane na Drini, itd). Znalo se da od toga nema ništa i opet ga je narod glasao. Stvarno smo mi čudan nardo.

ODGOVORITE
Name

OPKLADA

03.01.2015 17:20

On je i Rusima dosadio. Šta je uradio od obećanja prema rusima. Ništa. Jedino dovodi mafijaše Ruse (u Rafineriju, u TE Ugljevik) a to se ni Putinu više ne sviđa. I on ih u Rusiji hapsi. I da povjerujemo da će mu Rusi dati kredit. Pa šta da mu ga da. To treba vratiti. Nije poklon

ODGOVORITE
Name

Željkica Bajić

03.01.2015 17:24

To da je na aparatima je tačno. Vidig ga (čujem, osjetim) kad diše. Nekako sipljivo. Ali. jbg. ima dosta bosa sa kiseonikom pa će moći dugo da izdrži. Treba nekako da mu presječemo dovod kisionika. Ali ni ja ne znam kako. Sve nas teroriše. Ne može se to više izdržati, ali se bojimo da ga otkačimo od aparata. ko' da ima devet života.

ODGOVORITE
Name

Ebola

03.01.2015 17:28

mi smo ćorav i kratkovid narod. Em slabo vidimo, em vidimo na kratko. Volimo mitove i velike vođe, ali ovaj nas navoza previše. koliko smo se mi zadužili. zna li neko. ima li tu neke granice, ili je bezgranično. ko će to vraćati. samo dok puknemo i mi i RS. Oni neće jer imaju sigurno plan "B" (Rusija, Kipar, Djevičanksa ostrva). Jadnom narodu ostaće dugovi i doživotno dužnićko ropstvo. Jadni smo ti mi sa ovakvim vođom. Vodi nas u provaliju kao Domanovićev junak

ODGOVORITE
Name

LAŽNI CAR

03.01.2015 17:31

ŠĆEPAN MALI sam po sebi je i lažni mit. Okružio se na tipičan mafijaški način i upravlja narodom ali i svojim podanicima. Stvorio kupolu po principu italijanske mafije Koza Nostra i tako upravlja narodom. Neće biti lako da se skine sa trona. Puno je ljudi kupio i zadužio. Trebaće puno snage da ga se riješimo.

ODGOVORITE
Name

Sanader 2

03.01.2015 17:40

Ko smo mi Rusima. Niko i ništa. Oni ne mogu da odbrane najezdu NATO pakta pred svojim vratima a da se bave tamo nekim Srbima u Bosni i Srbiji. Trenutno ne mogu ni sebi da pomognu. Sjećate se kako je Jelcin pomogao Srbiji. Poslao neku olupinu od broda. Volio bih da nisam u pravu. Ko je Putinu Dodik. Lanjski snijeg. Zato, neka se pripremi sledeći Sanader. Proces je u toku. SIPA samo čeka novog šefa. Žao mi je, ali mi Srbi treba da se otrijeznimo i zaboravimo na priču o velikim mitskim vođama. Prihvatimo zapadnu demokratiju, i šlus. Mi Srbi treba da shvatimo da ne možemo odoljeti najezdi katoličanstva sa zapada a naša braća Bošnjaci da katolički zapad neće nikada prihvatiti radikalni islam u srcu Evrope. Pitanje je dana kada će BiH biti anektirana od neke nove austrougarske. Grickaju nas malo po malo, a Dodik i njemu slični su samo prolazna epizoda. Imaju oni vremena. Pa vidite da cia planira dogadjaje 20-30 godina unaprijed i priprema domaće političare koji će jednog dana da odradi posao za njih. Što prije shvatimo biće nam lakše. Ionako smo robovi rasuti po cijelom svijetu, a nešto se kur...o.

ODGOVORITE
Name

Krunski Svjedok

03.01.2015 17:45

vrijeme apsolutizma je proslo. pripremite se za velike dogadjaje. nadajmo se bez novog rata. ovi ce probati negdje da pobjegnu, ali svijet je mali.

ODGOVORITE
Name

olga

03.01.2015 17:46

Lopov,nema veceg.

ODGOVORITE
Name

Krug

03.01.2015 17:47

krug se zatvara. Aparati neće dugo izdržati i on to zna. Ponaša se kao ranjena zvijer. Ne može mu se osporiti sposobnost predviđanja događaja i manipulisanja narodom. Ali svemu dođe kraj, pa će i njemu. Savremena demokratija ne poznaje diktatore. teško se održavaju i u velikim zemljama

ODGOVORITE
Name

Miki

03.01.2015 18:40

Baja bi da otkupi i 49 % ostataka RS pa da je sa 100% privatizuje.

ODGOVORITE
Name

добра идеја

03.01.2015 18:55

Мислим да ово није лоша идеја. А што се тиче ове наше опозиције, ако већ додик краде, уништава државу, ви сте онда кривци. Сви сте се удружили и опет нисте побједили. Ако је било крађе гласова (а вјероватно није толико значајно) зашто нисте повели народ на улице оборили систем. Немате кога повести. Начин на који је додик куповао гласове је његова способност, и ви бисте то радили да сте знали и могли. То је демократија, шта да се ради. Нисте ви ништа бољи од додика, шта сте обећали народу, само вам је био циљ да оборите додика, а шта би онда радили ни сами не знате. Зато нисам ни гласао....

ODGOVORITE
Name

Za "dobra ideja"

03.01.2015 19:01

Ako je za tebe "sposobnost" kupovina glasova onda ti nisi bolji od Dodika i lazno se prestavljas kao neko ko nije glasao!? Imam utisak da takvi kao ti,a vjerujem da imas licnu korist od Dodikove vlasti,ste najvece zlo tj.paraziti Republike Srpske koju razjedate gore nego RAK bolesnog covjeka!? "SPOSOBNOST JE KUPITI POSLANIKE" Da li ti znas sta govoris i sta opravdavas,da li znas da je to isto kao kada "sijes kriminal i zlo" a ocekujes uspjesan i dobar rod!? Ovo se nece dobro zavrsiti,sve dok je takvih kao ti!!!

ODGOVORITE
Name

OPIS

03.01.2015 19:06

Komplimenti Vaske. Stvarno si car. Pogadjas u sridu. Samo, jbg., sve nekako ostaje na priči. Bilo ovo, bilo ono. OK, od tebe je i to previše, ali šta ćemo sa narodom. Nekako se ovo ne prima na narod. Narod vijekovima navik'o da ćuti i sluša. Uvijek imao okupatora, bilo u stranim osvajačima, bilo u domaćim vođama (voždima, carevima, kraljevima, prinčevima, princezama, komunistima, kapitalistima). Lako je izaći na ulice. Ali oni će, da sačuvaju vlastite guz...e navesti narod jedne protiv drugih. Gledali smo već filmove tipa: četnici i ustaše protiv partizana; bijeli protiv crvenih; katolici protiv pravoslavaca; pravoslavci protiv muslimana, katolici protiv muslimana, brat na brata. TUGA. TUGA, TUGA. Oni se uvijek izvuku. K'o u prethodnom ratu. Jadni obični narod (na sve tri strane) strad'o, i opet bi stradao. Oni sa parama kupuju zamjenu ui ne idu na front. Na frontu uvijek gine sirotinja.Najgore je što udari brat na brata, a mi na balkanu smo svi braća. Govorimo isti jezik. samo nas religije (vjera) podijeliše i okrenuše jedne protiv drugih. imali li pameti da da stavimo tačku na sve ovo. NA ŽALOST JOŠ DUGO NEĆE BITI

ODGOVORITE
Name

Željkica Bajić

03.01.2015 19:12

Jadna ti sam ja. Šta ću sad. Otkačiće me k'o Igora (Radojičić). Valja mi se vratiti u školu. Svojim đacima. Nema ništa ljepše i lakše, samo ko će sad "s konja na magarca". Stiće me ona "da bog da im'o pa nem'o". Kuku lele...Ovaj i na aparatima je opasan. Izdiše a ubija okolo. Ko Al Capone.

ODGOVORITE
Name

NIJE NIJE

03.01.2015 19:13

Mit nije lažan. Lažan je državnik. A mi s njim jadni, biejdni i nikakvi. Šta nam jedan čovjek uradi.

ODGOVORITE
Name

ŽEKI (Žaklina)

03.01.2015 19:19

Ona Žeki reče da joj treba i veliki i mali (mislim kredit), a ti Vaskoviću to pobijaš. Pa kome vjerovati. Ja više vjerujem njoj. Vidi joj se u očima da joj se svidjaju svi. Zažmiri pa koji dohvati. Amin Bože

ODGOVORITE
Name

SOKO ZOVE JASTREBA

03.01.2015 19:23

Koji jadan mit. Mitovi su odavno pod zemljom. Nemamo mi takve ni na vidiku. Vidim onaj Prodanović ide na doručak. Molitveni. Pošteno. Tako bar vidiš ko za koga radi. I Dodik bi išo al mu masoni ne daju. Nije po njihovom poslovniku, ako predsjednik USA nije mason. Bar tako kazu

ODGOVORITE
Name

braca po materi

03.01.2015 19:24

Pa ja sam mislio da su Rusi bratski nakljonjeni Srbima. Kan sto svi znamo to je cista glupost. Putin od svi naroda najvise voli LOVU..

ODGOVORITE
Name

Minus 5

03.01.2015 19:40

Ne brinite za njega. Mi ga napadamo a on opstaje. napada pola svijeta (pa i amerckog ambasadora) i niko mu nista ne moze. Meni je to malo cudno. Bice stvarno da ga neko stiti i podstice. K'o Miloševića

ODGOVORITE
Name

sve tece sve se mijenja

03.01.2015 19:44

pa ce i ovoj prici doci kraj. Nicija nije do zore gorila

ODGOVORITE
Name

TUGA PREGOLEMA

03.01.2015 19:46

Zar nismo rekli da nećemo više o njemu. On je prošlosta samo što još nisu došli da ga pokupe

ODGOVORITE
Name

Žikina dinastija

03.01.2015 19:50

Kad će Bobar banku da otkupi država. da ne ne otkriju marifetluci. Šta bi sa onih 10 miliona vraćenih u kešu. je li to bila Vasketova patka ili provjerena informacija

ODGOVORITE
Name

Tošin bunar

03.01.2015 19:51

Ode li ona Rafinerija u stečaj. Sta bi sa Biračem. Kupi li ga onaj Fočak utjerivač dugova.

ODGOVORITE
Name

Perica

03.01.2015 19:54

Ovaj Vasković je, ili fenomen, ili piše da bi pisao. Ako u ovom ima istine čovjeka odmah na čelo države. Da se i on malo promijeni. Što bi bio pošten, ako niko u državi nije. Kod nas je glavni sport da što više mazneš. Ko ne vjeruje nek provjeri

ODGOVORITE
Name

Perica

03.01.2015 19:56

On to radi u interesu RS. Toliko je bogat bio prije nego što je postao predsjednik Vlade i Predjsjednik RS da nema potrebe da krade. Sve radi iz hobija. Znam čovjeka osobno. Mrava nije zgazio, ali ljude jeste.

ODGOVORITE
Name

KOMENTATOR II

03.01.2015 19:59

Citam komentare i ne mogu čudom da se načudim. Skoro svi bi isto radili da se dograbe funkcije. Čista ljubomora. Izgleda da mu niko ništa ne može i to ljude izluđuje. ostavite se portala i idite raditi. Bez muke nema nauke. a njega ostavite na miru. doce djavo po svoje, ne trebate vi da ga razapinjete. covjek je 1/1 100%

ODGOVORITE
Name

Kum nije dugme

03.01.2015 20:06

Sve će to kum (moj) pozlatiti. Šta se palite. Pa ovaj Vasković samo lupa. ja nisam na aparatima, kako kaže vasković. ja sam mrtav, klinički

ODGOVORITE
Name

Bobar

03.01.2015 20:09

Više niko ne priča o Bobar banci. Kakav smo to narod. Svakog čuda tri dana dosta. tako smo zaboravili na Birač, na Rudnik Sase, na TE ugljevik, na Tus, na Balkan Investmentbanku, na kredite dodikovom sinu, na, na..... narod kratke pameti i čorav kod očiju. A t baja gazi gazi

ODGOVORITE
Name

Putarina

03.01.2015 20:11

Citam da su putevi RS u minusu za 2013 . Kako kad naplacuju putarinu. Postavili naplatne rampe koje automatski naplacuju. Nevidljivo. Sta je bilo, ko naravi te naplatne rampe i koliko su kostale. Ode li neko u zatvor zbog toga

ODGOVORITE
Name

Putin drugi

03.01.2015 21:48

Ovo sto sam te podrzavao zahvali svom prijatelju Perovicu. Zamolio me Jelcin. Ali krediti su potroseni. Dosta je bilo. Na biro za zaposljavanje.

ODGOVORITE
Name

Djilkos

03.01.2015 21:51

Ovom rudonji pripisuju nadprirodne osobine a on je kbican seoski laktaski djilkos. Jedva ceka da se docepa satora i mikrofona

ODGOVORITE
Name

činjenica

03.01.2015 22:46

Ovaj lik može proći samo kod stroagih budaletina ovdje u Rs i u srbiji.

ODGOVORITE
Name

Zemljak iz USA

03.01.2015 23:58

Zar ovog cara nisu vise svrgnuli, koliko ljudi se ovdje njim bavi, a on jos na tronu. Greska je u njemu ili narodu. Treceg krivca nema.

ODGOVORITE
Name

Luda Milojka

04.01.2015 00:19

Gospodine Vaskovicu po vasim izlaganjem umjetnicki dela izgleda da ste vi unisli u ring da dokrajcite. Tj (nokaut)SNSD,

ODGOVORITE
Name

dado

04.01.2015 07:13

BIO MIT ILI NE BIO VASKOVICU JOS 4 GODINE JE PREDSJEDNIK I TO MALO ZESCI.

ODGOVORITE
Name

Za Putin 2

04.01.2015 08:02

O kom perovicu zboris. Ima nas dosta. Nismo svi mafijasi

ODGOVORITE
Name

kondor

04.01.2015 08:04

OVAJ NESO STO VOZI OVAJ AUTO SA BAJOM I PUTINOM JE JEDNA OD NAJVECI VARALICA U BL ZAPOSLIO JE SINA U NJEGOV KABINET A SA BRATOM KOJI RADI U KATASTRU ODRADJUJU SVE PRLJAVE POSLOVE ZA SNSDovce. ZA ODRADJENE POSLOVE U CAJEVCU SU DOBILI 1000 KVADRATA NA KAFU OD JEDNOG VLASNIKA OBJEKTA A ODRADJIVALI SU I ZA TAMARIS I SLOBOPROM SVU LEGALIZACIJU ZEMLJE U CAJEVCU.

ODGOVORITE
Name

Opklada

04.01.2015 08:06

Hajde da se kladimo ko je iz vrha SNSD preporucio onog Bulatovica da vara grad BL i ostale. Taj Bulatovic kazu brat onog Momira bivseg predsjednika CG

ODGOVORITE
Name

Saša D.

04.01.2015 08:16

Po načinu ponašanja,izjavama,fotografijama stičem utisak da je Dodik izuzetno nesrećan čovjek.

ODGOVORITE
Name

Monarhista

04.01.2015 08:18

Kome treba ovakav predsednik. Umoran, zabrinut, iracionalan, nerealan. Jednom rijecju izgubljen. Posto podrzava Seselja (da dotle je dogurao), najbolje je da ode kod popa Djujica. Mozda mu dodijeli titulu vojvode koju je oduzeo od Seselja.

ODGOVORITE
Name

Rudnik 2

04.01.2015 08:23

Lako je ovde lajkovati. Ko ce da vrati EP RS, IRB, HE Ugljevik itd. Pare koje su drzali u Bobar banci. Propadose tolike pare, i nikom nista. Vise se o tome ne prica, a jasno je da su te pare u Bobar banci drzane po necijem nalogu, da bi onda kroz razne kredite i pozajmice isle odabranima. Drugim rijecima INDIREKTNO OPLJACKANE.

ODGOVORITE
Name

Put SVILE

04.01.2015 08:26

KEZI NAM SE SA SVIH NOVINA. Jos cemo poceti da ga sanjamo.

ODGOVORITE
Name

PITANJE

04.01.2015 08:28

Da je stvarno rafinerija prestala sa radom. Vidim benzin svuda pojeftinjuje a na njihivim pumpama najskuplji

ODGOVORITE
Name

Juzni vetar

04.01.2015 08:39

Sto ga onaj SNAGA NARODA napisa za rudnik Sase. Pogodi ga bolje od SIPE. Samo i taj slucaj niko ne istrazuje. Smiruju ljude da ne izadju na ulicu tako sto im s vremena na vrijeme kupe malo hljeba i mlijeka. Treba da vidite ove nove sefove kad dodju u rudnik iz Beograda. Sve dzipovi sa zatamljenim staklima, a oni sa tamnim naocarima. Cesto u pratnji nekog od politicara iz ministarstva industrije. U potocarima se otvoreno prica da je to naseg predsjednika. Da li je moguce?

ODGOVORITE
Name

Za LUDI MILOJKO

04.01.2015 08:42

Da nam je vise ovakvih Vaskovica. Jedan je od rijetkih koji ima m...a da ovim kriminalcima kaze istinu. Al sta to vrijedi kad je narod corav. Od sume ne vidi drvece

ODGOVORITE
Name

Montaza

04.01.2015 08:45

Jel na ovom kombiju montirana slika dodika i Putina, il je prava. Nije valjda da su se u kampanji i time sluzili.

ODGOVORITE
Name

zeljkica Bajic 2

04.01.2015 09:29

Provjereno. To Micko priprema za mene. Zna humana dusa da ne bih mogla vise da se zaposlim u skoli. Ko bi me primio ovakvu iskompromitovanu. A i djaci bi divikivali "montiran snimak". Ne bih to psihicki mogla da izdrzim. Veliki covjek ovaj Micko. Jos samo da nam stigne onaj mali i posebno onaj veliki iz Rusije. Da se narod malo primiri.

ODGOVORITE
Name

??

04.01.2015 10:54

Druze predsjednice, samo mlatis praznu slamu okolo??

ODGOVORITE
Name

Perica (za Kondor)

04.01.2015 11:05

Bravo Kondore. Nama takvi trebaju. Koji znaju i imaju informacije iz prve ruke. Nemoguće je da se toliko pljačka a da niko ne vidi i ne zna.Zato, važi i za ostale koji netšo znaju: filujte informacije a Vaske (Vasković) će to lijepo da to provjeri i objavi narodu. Ne brinite, čitaju mnogi ove komentare, pa i oni koji su zaduženi da PROCESUIRAJU LOPOVE I KRIMINALCE.

ODGOVORITE
Name

Krunski Svedok

04.01.2015 11:09

Da li je tačno ovo što se piše za rudnik Sase kod Srebrenice. Ja sam nešto načuo ali se malo zna i malo priča. Šta je sa onim otpuštenim radnicima i malim akcionarima. Zašto se ne oglašavaju sa podacima i činjenicama.

ODGOVORITE
Name

Drakula

04.01.2015 11:13

Skidajte ga sa aparata da mu se malo krvi napijem, naravno u prenesenom znacenju. Skupi aparati a skupa i krv i ne trosite ih uzalud

ODGOVORITE
Name

Ebola

04.01.2015 11:17

Lazni mit o laznom caru. Sve se uklapa, samo na fotografiji nedostaju resetke. Kad cemo ih napokon vidjeti ?

ODGOVORITE
Name

Komercijalista

04.01.2015 11:30

Čujem da se i SIPA interesuje za slučaj Rudnika olova i cinka u Sasama. Da hoće bog dati da se i ovim kvazi stranim, a našim, investitorima (domaće pare preko raznih djevičanskih ostrva) stane u kraj...

ODGOVORITE
Name

Đuro

04.01.2015 11:33

SKIDAJ GA SA APARATA...

ODGOVORITE
Name

Krunski Svjedok (za snaga naroda)

04.01.2015 11:38

Koliko imamo mi tih rudnika i rijeka datih ko fol stranim investitorima, a u stvari sve domaći izdajnici preko raznoraznih tzv. firmi.

ODGOVORITE
Name

Ebola

04.01.2015 11:43

Al' ovog Vaskovića narod čita. Nikoga kao njega. Dajte da ga predložimo za neku funkciju na narednim izborima na proljeće. Samo da se ne pokvari.

ODGOVORITE
Name

heo

04.01.2015 11:44

A sta ste vi ocekivali,da od propalog mesara i ratnog profitera iz Laktasa izraste politicar demokrata.Pa naravno da on to ne moze da bude, prosto on nema tih kapaciteta.Sto rekao B.Copic taj je "krivo srasto i pogresno narasto". Tako i nas Mali Tiranin iz Latasa jedino sto zna da bude to je lopov,lazov,izdajnik i sluga srpskim neprijateljima.

ODGOVORITE
Name

Perica

04.01.2015 11:49

Mi lajemo a karavani prolaze. Ima li šanse da se nešto od kriminala i lopovluka našeg predsjednika (naravno ako je to tačno) procesuira. BOJIM SE DA NEMA.

ODGOVORITE
Name

nepobjediv

04.01.2015 12:10

Što je vise kleveta i laži,Mile nam je miliji i draži.

ODGOVORITE
Name

PITANJE

04.01.2015 12:11

Dokle će ovja da nam krv pije...

ODGOVORITE
Name

KUD KOJI

04.01.2015 12:55

mili moji. Biće za koju godinu opšte raseljenje, SAMOISELJENJE. To naši dušmani i hoće i zato nam stalno zagorčavaju život

ODGOVORITE
Name

Kum nije dugme

04.01.2015 13:03

Ako može jedna cijela država, odnosno narod, od 1,5 miliona stanovnika da bude na aparatima-u komi (na kreditnim zaduženjima) što ne može jedan njen nebitni član pa makar se zvao i predsjednik. SCHLUSS

ODGOVORITE
Name

Sudbina

04.01.2015 13:04

Šta nam dade, šta nam dade CRNI MILO(K)RADE

ODGOVORITE
Name

Crnogorac DOC

04.01.2015 13:07

Blago onom što dovijeka živi, imao se rašta i roditi. Braćo Srbi, uzdajte se u pamet, Boga i pravdu, a ovi su prolazni. danas jesu, sutra ko zna đe su...

ODGOVORITE
Name

Nezaposlen

04.01.2015 15:27

Jeste li vi na ovom blogu svi nezaposleni kao i ja. Ako jeste, dajte da mijenjamo nešto. Ovako, oni rade i kradu, mi ne radimo i nemamo hljeba

ODGOVORITE
Name

poslednja šansa

04.01.2015 17:20

Da se nešto izmijeni je sledeće proljeće. Ako propustimo tu šansu sledeću ćemo morati da čekamo 4 godine. A do tad, ko živ ko mrtav

ODGOVORITE
Name

Mitoman

04.01.2015 17:26

Ovaj covjek je mitoman. Nema drugog objasnjenja za njegovo ponasanje. Narcisoidan i mitoman. Ne znam ko iza njega stoji pa može onako da napada predstavnike velikih sila. Ili je totalno izgubio kontrolu. Cak i da je u pravu, a najcesce nije, covjek koji obavlja tako visoku drzavnicku funkciju mora malo da se kontrolise. Ili grijesim?

ODGOVORITE
Name

XXXL

04.01.2015 17:30

Sujeta je opasna karakterna mana svakog čovjeka, a ovaj čovjek sa slike je veoma, veoma sujetan. Bar tako kažu oni koji ga dobro poznaju. Zato se on sveti i svojim najbližim saradnicima (Džombić, Radojičić, itd). Jednom riječju opasan, a takav ne može da bude na čelu jedne države.

ODGOVORITE
Name

ms

04.01.2015 17:33

Koliko ovaj napaćeni narod može još da izdrži ovakve vođe. ja mislim da je dara prevršila mjeru. Do sad smo se nekako krpili novim zaduženjima, ali kad nam MMF okrene leđa a obveznice države ne bude niko kupovao, gadno nam se piše. Voljela bih da nisam u pravu

ODGOVORITE
Name

1954

04.01.2015 17:38

Šta bi sa Bobar banke. Pritisnuti mukama, problemima, novim aferama, itd. zaboravismo Bobar banku kao da je nikad nije ni bilo. A ovi naši bajni političari upravo i igraju na tu kartu "svakog čuda tri dana dosta". Sve se brzo zaboravi jer nas svakodnevnica gazi. Od borbe za goli život nemamo vremena da se bavimo državničkim poslovima.

ODGOVORITE
Name

XXXL

04.01.2015 17:44

Citam ove komentare i ne mogu da vjerujem ko je za ovog sa slike glasao. ja mislim da je on to sve kupio, ili bar većinu glasova

ODGOVORITE
Name

UVOD

04.01.2015 17:53

Džaba sve. Ovo je uvod pred veliki rasplet koji će se desiti na proljeće. kad se utvrdi da su poslanici (papci) kupljeni a baja ne bude moga da zadovolji apetite svih kojima je obećao kule i gradove. On će na brzinu da izvrši plastičnu operaciju i probati da zbriše. Ali gdje. Ni braća rusi ga više neće. prevario i njih kroz rafineriju.

ODGOVORITE
Name

BEC

04.01.2015 17:57

Po Becu se prica da dodo gradi stanove sa onim gradonacelnikom Zvornika Stevanovic Zoranom. Mozda se sprema da briše. Drzite ga na oku, pa kad krene uletite u njegovu fotelju

ODGOVORITE
Name

Disident

04.01.2015 18:06

Šta bi sa onim Radojičićem. Nema ga nigdje na mapi. Zavrno mu baja mu... pa se ne javlja. Da li je živ ili u Skupštini sjedi njegov dvojnik

ODGOVORITE
Name

Rosana

04.01.2015 18:13

Baš ste srećnici svi skupa odgovornost vam je na nivou.

ODGOVORITE
Name

POSLEDNJI PROGNANIK

04.01.2015 18:21

Šta će biti sa nama koji se formalno vodimo da živimo u Sarajevu (da bi vratili stanove ili kuće) a suštinski živimo od nemila do nedraga.

ODGOVORITE
Name

Doboj 2

04.01.2015 18:26

A da ovoga sa slike predložimo za gradonačelnika Doboja. Ovaj naš iz sds-a nije bo zna šta

ODGOVORITE
Name

RE: Rosana

04.01.2015 18:32

E moja Rosana. Šta ti je uradio ovaj papak pa da ga braniš. Sretna si ti zajedno s njim. Popio nam je krv bogateći se preko leđa naroda. FUJ i ti i on. Gadite nam se

ODGOVORITE
Name

sve tece sve se mijenja

04.01.2015 18:34

Najbolje je da se kolektivno iselimo (samo niko nas neće) pored ovakvih vođa.

ODGOVORITE
Name

XXXL

04.01.2015 18:37

Pouzdano znam da ovaj baja ima strašne migrene i da u tim trenucima (a oni su česti) gubi razum i pamet. Možda ove bezumne poteze vuče u tim trenucima nervne rastrojenosti

ODGOVORITE
Name

BUDO

04.01.2015 18:44

ne dirajte mi kuma. ako se naljutim biće svašta

ODGOVORITE
Name

LXXX

04.01.2015 19:08

Ja ne bih rekao da je lažni mit. Mit je pravi, ali je lik koji čini tal mit lažni. Na žalost taj mit je naš proizvod. Bilo nam je lijepo da čujemo "nezavisna RS" i td., a zanli smo da to nije realno. I mi kako smo taj mit stvorili sad treba da ga i uništimo. Ali aždaja ima sedam glava. Jednu osječeš ostanu još šest i tako u nedogled. najbolje je da pustimo da vrijeme učini svoje. Za 20 godina nećemo ga se ni sjećati. A možda nas tad neće ni biti

ODGOVORITE
Name

I PAD JE LET

04.01.2015 19:12

Ako padne on pali smo svi. Dajte da ga balsamujemo pa da nam i nakon smrti bude predsjednik. kakvi smo boljeg nismo ni zaslužili. Ili nisam u pravu ?

ODGOVORITE
Name

re XXXL

04.01.2015 19:29

Izbori bili i prošli.Rezultat 51:49.Ovi prvi slave,a drugi tuguju.Zar misliš da je Tadić dobio ove izbore,sa ovim skorom,da bi komentari bili drugačiji.I ti i ja moramo čekati 2018.

ODGOVORITE
Name

vaga

04.01.2015 20:34

Dodik nije nikakav državnik već nepismeni, drski klipan koji se nametnuo ovom ovakvom, naopako nasadjenom, nepismanom narodu. Dodik može proći samo kod njih. Da ga Amerika ne podržava svojim parama, davno bi on odletio. Oni su mu ustvari saučesnici u razvaljivanju i pljački koju je proveo.

ODGOVORITE
Name

Club 100

04.01.2015 20:58

Re "I pad je let". Sve ima svoj početak, sredinu i kraj. Samo je vođa vječan. al' i bez početka nema ni kraja. Zato smo ovdje gdje smo

ODGOVORITE
Name

yyyxxx

04.01.2015 21:00

Da li je tačno da ovaj ima migrene. Ako je tačno, jasno mi je što je takav. Spasi nas bože većeg zla

ODGOVORITE
Name

Kockar x 2

04.01.2015 21:02

Ima i gorih stvari, drzava. Npr. S. Koreja. Zamisli da tamo zivimo. Kad bolje razmisim trebamo mi ovog čuvati. Zamisli da nam dodje gori

ODGOVORITE
Name

Club 100

04.01.2015 21:03

Da malo više vjerujemo u boga i idemo u crkvu (džamiju), bilo bi nam bolje. Ovako, ostaje nam da se molimo našim vodjama

ODGOVORITE
Name

Limit

04.01.2015 21:06

dotakli smo dna dna, a oni uzivaju u bogatstvu. sve svoje zaposlili, voze skupa auta (djipove), idu na godisnje odmore, prave kuce i vile. A NAROD PATI I TRPI. I CUTI

ODGOVORITE
Name

srbin ali pravi

04.01.2015 23:00

RUDONJO STA NAM TO RADIS GOTOV SI DANI SU TI ODBJOJANI NIKO TE NEMOZE SPASITI NAROD SE NAOSTRIO DA TE PROTERA

ODGOVORITE
Name

Simo

05.01.2015 00:15

Mnogi pokusavaju da Dodika naprave bu*alom ali iskreno niko to nezna kao Vaskovic. E ovo je za mene pravi nacin borbe protiv ovog bilmeza

ODGOVORITE
Name

srce za bih.

05.01.2015 07:50

Dodok se drži na vlasti ko pacijent teško balestan na aparatu.Jer vlada koja se stvori na težak način kao Dodikova i kupovinom ministara a samim načinom vođenja te vlade. Posebno ako se ima u vidu pola Republike Srpske ga ne voli takva vlada će se srušiti kao kula od karata.

ODGOVORITE