Шта би било кад би се Мојес вратио у МЈ?!

„Челници су морали да му дају више времена, део мене сматра да је било немогуће да он успе у Јунајтеду“, каже Фил Невил.

Фудбал 03.01.2015 | 17:40
Шта би било кад би се Мојес вратио у МЈ?!

Најлошији тренер у историји Манчестер јунајтеда, рекли би навијачи Црвених ђавола за Дејвида Мојеса. Потврђују то донекле и резултати из минуле сезоне у којој не само да није било пехара, него није изборен ни пласман у Европу, а успут порушено на десетине негативних рекорда клуба. Неко ће рећи да је због тога Шкот персона нон грата на Олд Трафорду, не и Фил Невил, његов први сарадник из времена у Евертону, кога је и довео за помоћника кад га је на предлог Алекса Фергусона ангажовао славни клуб.
„Ако би се Мојес појавио на Олд Трафорду сви навијачи би устали са седишта и поздравили би га обацијама. Они су препознали да је Дејвид имао једини петљу да прихвати посао (после одласка Фергусиона у пензију), јер је у ситуацији кад је неколико врхунских тренера ескивирало позиве Манчестер јунајтеда, он био храбар и рекао: „ја ћу“. Требало би да буде поносан због тога“, рекао је Фил Невил, који сада ради као стручни консултат током преноса утакмица Премијер лиге.

Бивши репрезентативац Енглеске не спори да је његов некадашњи претпостављени радио лошије од очекиваног.
„Неке ствари смо одрадили баш добро, друге много лоше. Можда је требало да у првом прелазном року будемо немилосрдни, шеф је требало да схвати шта је Јунајтеду потребно, а није имао времена. Дефинитивно сматрам да су челници морали да му дају више времена. Додуше, део мене смагтра да је било немогуће да Мојес успе на клупи Манчестера. Чак сам се понекад и питало да ли је клубу неопходан Дејвид Мојес како би се спремио за еру под руководством Луја ван Гала“.

Отуда се стиче утисак да је разочаран начином на који се Манчестер растао са Мојесом.
„Разумем да се тренери отпуштају, али никад раније нисам видео да се то десило на начн на који је Јунајтед урадио са Мојесом. Штампа је знала пре нас! Нисам био у присутан кад се Дејвид опраштао од играча, али голман Андрес Линдегард је по изласку из свлачионице рекао да је то био најбољи говор који је икад чуо. Мојес је частан човек. Није морао да се сретне са фудбалерима, али је то желео и они су га поштовали“.

Колико су чврсте везе Мојеса и Невила показује чињеница да је Шкот после јесењег именовања за тренера Сосиједада звао Фила да му се придружи на Аноети.
„Супруга је била изненађења што сам одбио ту понуду. Чак смо разговарали како би било сјајно да се једног дана заједно са децом преселимо у иностранство, међутим, желим да држим конце судбине у својим рукама“, рекао је Фил Невил.

Коментари / 0

Оставите коментар