Šta bi bilo kad bi se Mojes vratio u MJ?!

„Čelnici su morali da mu daju više vremena, deo mene smatra da je bilo nemoguće da on uspe u Junajtedu“, kaže Fil Nevil.

Fudbal 03.01.2015 | 17:40
Šta bi bilo kad bi se Mojes vratio u MJ?!

Najlošiji trener u istoriji Mančester junajteda, rekli bi navijači Crvenih đavola za Dejvida Mojesa. Potvrđuju to donekle i rezultati iz minule sezone u kojoj ne samo da nije bilo pehara, nego nije izboren ni plasman u Evropu, a usput porušeno na desetine negativnih rekorda kluba. Neko će reći da je zbog toga Škot persona non grata na Old Trafordu, ne i Fil Nevil, njegov prvi saradnik iz vremena u Evertonu, koga je i doveo za pomoćnika kad ga je na predlog Aleksa Fergusona angažovao slavni klub.
„Ako bi se Mojes pojavio na Old Trafordu svi navijači bi ustali sa sedišta i pozdravili bi ga obacijama. Oni su prepoznali da je Dejvid imao jedini petlju da prihvati posao (posle odlaska Fergusiona u penziju), jer je u situaciji kad je nekoliko vrhunskih trenera eskiviralo pozive Mančester junajteda, on bio hrabar i rekao: „ja ću“. Trebalo bi da bude ponosan zbog toga“, rekao je Fil Nevil, koji sada radi kao stručni konsultat tokom prenosa utakmica Premijer lige.

Bivši reprezentativac Engleske ne spori da je njegov nekadašnji pretpostavljeni radio lošije od očekivanog.
„Neke stvari smo odradili baš dobro, druge mnogo loše. Možda je trebalo da u prvom prelaznom roku budemo nemilosrdni, šef je trebalo da shvati šta je Junajtedu potrebno, a nije imao vremena. Definitivno smatram da su čelnici morali da mu daju više vremena. Doduše, deo mene smagtra da je bilo nemoguće da Mojes uspe na klupi Mančestera. Čak sam se ponekad i pitalo da li je klubu neophodan Dejvid Mojes kako bi se spremio za eru pod rukovodstvom Luja van Gala“.

Otuda se stiče utisak da je razočaran načinom na koji se Mančester rastao sa Mojesom.
„Razumem da se treneri otpuštaju, ali nikad ranije nisam video da se to desilo na načn na koji je Junajted uradio sa Mojesom. Štampa je znala pre nas! Nisam bio u prisutan kad se Dejvid opraštao od igrača, ali golman Andres Lindegard je po izlasku iz svlačionice rekao da je to bio najbolji govor koji je ikad čuo. Mojes je častan čovek. Nije morao da se sretne sa fudbalerima, ali je to želeo i oni su ga poštovali“.

Koliko su čvrste veze Mojesa i Nevila pokazuje činjenica da je Škot posle jesenjeg imenovanja za trenera Sosijedada zvao Fila da mu se pridruži na Anoeti.
„Supruga je bila iznenađenja što sam odbio tu ponudu. Čak smo razgovarali kako bi bilo sjajno da se jednog dana zajedno sa decom preselimo u inostranstvo, međutim, želim da držim konce sudbine u svojim rukama“, rekao je Fil Nevil.

Komentari / 0

Ostavite komentar