Осам ствари које нисте знали о Џерарду

Британска радио станица ТалкСПОРТ.цом открила неколико веома занимљивих детаља из биографије одлазећег капитена Ливерпула.

Фудбал 03.01.2015 | 16:00
Осам ствари које нисте знали о Џерарду

Прошло је 16 година од како је Стивен Џерард закорачио на велику сцену Енфилда. Малтене од првог тренутка све камере биле су уперене у човека који симболизује све оно што је Ливерпул представљао у 21. веку. И тај пркосни карактер клуба, али и ту вечиту борбу са поразима због којих Редсе у последње време сматрају тимом лузера. Али и поред свог тог притиска јавности гладне успеха неколико детаља из његове биографије прошле су мање-више неопажено, иако се без проблема могу проверити на интернету. Предана британска радио станица ТалкСПОРТ.цом уштедела нам је време и издвојила осам занимљивости о Стивију Џију које су мање познате.

Кренимо редом...

Блиставе каријере умало да – не буде! Наиме када се мали Стивен још као дечак играо у врту тешко се повредио пошто је стао на грабуље покушавајући да дохвати лопту залуталу под живу ограду. Лекари су чак размишљали и о ампутацији палца, али су одустали. Све остало је историја.

Први уговор који је потписао доносио му је 700 фунти недељно. Данас Стивен Џерард сваких седам заради 125.000 фунти што га сврстава на 86. место на Форбсовој листи најплаћенијих спортиста 2014. године.

У Индонезији, тачније у Бандунгу, 2012. године отворен је хотел под именом Стиви Џи. Треба ли уопште да истичемо да је власник страствени навијач Ливерпула и да је неколико соба тематски уређено тако да створи утисак да сте управо на Енфилду?

Бројне рекорде је Џерард оборио током каријере, али и један негативни. Са шест искључења уз своје име Стивен Џерард се уписао у анале Ливерпула као играч са највише црвених картона.

Пре три године, 2011. дакле, дебитовао је на филмском платну. Глумио је у фудбалском остварењу Вили из 2011. Играли су и Кени Даглиш и Џејми Карагер, али очигледно се није примило у биоскопима.

Пре осам година, 2007. дакле, аутомобилом је ударио 10-годишњег дечака. Срећом возио је споро, па је несрећни момчић завршио у болници са лакшим повредама. Џерард му се одужио тако што му је – када је сазнао да малиша навија за Манчестер јунајтед – донео копачке. Потписао их је Стивенов саиграч из енглеске репрезентације Вејн Руни, омиљени играч повређеног дечака.

Кад смо већ код Манчестер јунајтеда просто невероватно нам звучи да је Стиви Џи као седмогодишњак био на проби баш у табору омраженог Ливерпуловог ривала. Касније је у биографији тврдио да је то урадио само да би притегао Редсе да му понуде останак на Енфилду.

Ако постоји партија која га је опевала у најбољем светлу онда је то свакако финале Лиге шампиона са Миланом 2005. године и онај повратак после 0:3 у чувеној истанбулској ноћи. Можда нисте знали, али Џерард је био претплаћен на голове у важним утакмицама. Он је и данас једини играч који је тресао мреже у финалима ФА купа, Лига купа, Купа УЕФА и Лиге шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар