Osam stvari koje niste znali o Džerardu

Britanska radio stanica TalkSPORT.com otkrila nekoliko veoma zanimljivih detalja iz biografije odlazećeg kapitena Liverpula.

Fudbal 03.01.2015 | 16:00
Osam stvari koje niste znali o Džerardu

Prošlo je 16 godina od kako je Stiven Džerard zakoračio na veliku scenu Enfilda. Maltene od prvog trenutka sve kamere bile su uperene u čoveka koji simbolizuje sve ono što je Liverpul predstavljao u 21. veku. I taj prkosni karakter kluba, ali i tu večitu borbu sa porazima zbog kojih Redse u poslednje vreme smatraju timom luzera. Ali i pored svog tog pritiska javnosti gladne uspeha nekoliko detalja iz njegove biografije prošle su manje-više neopaženo, iako se bez problema mogu proveriti na internetu. Predana britanska radio stanica TalkSPORT.com uštedela nam je vreme i izdvojila osam zanimljivosti o Stiviju Džiju koje su manje poznate.

Krenimo redom...

Blistave karijere umalo da – ne bude! Naime kada se mali Stiven još kao dečak igrao u vrtu teško se povredio pošto je stao na grabulje pokušavajući da dohvati loptu zalutalu pod živu ogradu. Lekari su čak razmišljali i o amputaciji palca, ali su odustali. Sve ostalo je istorija.

Prvi ugovor koji je potpisao donosio mu je 700 funti nedeljno. Danas Stiven Džerard svakih sedam zaradi 125.000 funti što ga svrstava na 86. mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista 2014. godine.

U Indoneziji, tačnije u Bandungu, 2012. godine otvoren je hotel pod imenom Stivi Dži. Treba li uopšte da ističemo da je vlasnik strastveni navijač Liverpula i da je nekoliko soba tematski uređeno tako da stvori utisak da ste upravo na Enfildu?

Brojne rekorde je Džerard oborio tokom karijere, ali i jedan negativni. Sa šest isključenja uz svoje ime Stiven Džerard se upisao u anale Liverpula kao igrač sa najviše crvenih kartona.

Pre tri godine, 2011. dakle, debitovao je na filmskom platnu. Glumio je u fudbalskom ostvarenju Vili iz 2011. Igrali su i Keni Dagliš i Džejmi Karager, ali očigledno se nije primilo u bioskopima.

Pre osam godina, 2007. dakle, automobilom je udario 10-godišnjeg dečaka. Srećom vozio je sporo, pa je nesrećni momčić završio u bolnici sa lakšim povredama. Džerard mu se odužio tako što mu je – kada je saznao da mališa navija za Mančester junajted – doneo kopačke. Potpisao ih je Stivenov saigrač iz engleske reprezentacije Vejn Runi, omiljeni igrač povređenog dečaka.

Kad smo već kod Mančester junajteda prosto neverovatno nam zvuči da je Stivi Dži kao sedmogodišnjak bio na probi baš u taboru omraženog Liverpulovog rivala. Kasnije je u biografiji tvrdio da je to uradio samo da bi pritegao Redse da mu ponude ostanak na Enfildu.

Ako postoji partija koja ga je opevala u najboljem svetlu onda je to svakako finale Lige šampiona sa Milanom 2005. godine i onaj povratak posle 0:3 u čuvenoj istanbulskoj noći. Možda niste znali, ali Džerard je bio pretplaćen na golove u važnim utakmicama. On je i danas jedini igrač koji je tresao mreže u finalima FA kupa, Liga kupa, Kupa UEFA i Lige šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar