ЕЛ: Згажен Милано, побједе Ефеса и Олимпијакоса!

Кошаркаши Анадолу Ефеса победили су Лаборал Кучу у Виторији са 72:67, у првом колу Топ16 фазе Евролиге. Кошаркаши Олимпијакоса одлично су почели Топ16 фазу Евролиге, тријумфом у Малаги против Уникахе резултатом 69:61. Прво коло Топ 16 Евролиге донело је још једно изненађење осим АЛБЕ, Нижниј Новгород убедљиво је славио у Милану.

Кошарка 02.01.2015 | 23:20
ЕЛ: Згажен Милано, побједе Ефеса и Олимпијакоса!

Драматичан дуел одиучен је у последњем минуту, а више концентрације имали су играчи Душана Ивковића.

Домаћи тим одлично је почео. Имао је 13 поена вишак у првој четвртини, али Ефес је у наставку успео да се врати.

Лаборал Куча имала је три минута пре краја пет поена вишка, али Перпероглу, Џенинг и Лазме донели су велики преокрет у самом финишу и тријумф турском тиму.

После дуже паузе у Евролиги је заиграо и Ненад Крстић који се опоравио од повреде, а за 16 минута имао је 5 поена и 3 скока. Стратос Перпероглу убацио је 15 поена, Лазме је додао 13, Осман 9, а Џенинг 8. Код домаћина, Мајк Џејмс убацио је 12, а Мирза Бегић 16 поена уз 8 скокова.

Пирејски црвено-бели практично су од почетка до краја утакмице водили, иако су тријумф обезбедили тек у самом финишу.

Уникаха је три минута пре краја смањила на 62:56, али није могла до потпуног преокрета и победе.

Олимпијакос је још једном демонстрирао сјајну одбрану, а у нападу је преко Хантера и Спанулиса убацио највећи део својих поена.

Василис Спанулис имао је 11 поена, али и чак 10 асистенција, а поново је био најбољи када се резултат ломио. Сјајно га је пратио Отело Хантер са 18 поена и 7 скокова, док је Мет Лоџески додао 10 поена и 3 скока. У домаћем саставу, Гренџер је убацио 15, Кузминскас 12, а Васкез и Томас по 11 поена.

Стефан Марковић није играо на овој утакмици.

Руски тим је сјајном одбраном у трећем периоду, када је примио само девет поена, стигао до убедљивих 79:59 против Емпорио Арманија.

Нижниј Новгород је предводио Треј Томпкинс са 19 поена и 15 скокова, 19 поена убацио је и Тејлор Рочести, 18 је додао Паракуски, а 15 је имао Таренс Кинзи уз 8 скокова.

Једини расположен у редовима Арманија био је Маршон Брукс са 18 поена, разочарао је капитен Алесандро Ђентиле са само 9 поена, док је девет убацио Шон Џејмс.

Нижниј Новгород ће у другом колу групе Ф дочекати Фенербахче Улкер, док ће Емпорио Армани гостовати Олимпијакос у Пиреју.

Коментари / 0

Оставите коментар