EL: Zgažen Milano, pobjede Efesa i Olimpijakosa!

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Laboral Kuču u Vitoriji sa 72:67, u prvom kolu Top16 faze Evrolige. Košarkaši Olimpijakosa odlično su počeli Top16 fazu Evrolige, trijumfom u Malagi protiv Unikahe rezultatom 69:61. Prvo kolo Top 16 Evrolige donelo je još jedno iznenađenje osim ALBE, Nižnij Novgorod ubedljivo je slavio u Milanu.

Košarka 02.01.2015 | 23:20
EL: Zgažen Milano, pobjede Efesa i Olimpijakosa!

Dramatičan duel odiučen je u poslednjem minutu, a više koncentracije imali su igrači Dušana Ivkovića.

Domaći tim odlično je počeo. Imao je 13 poena višak u prvoj četvrtini, ali Efes je u nastavku uspeo da se vrati.

Laboral Kuča imala je tri minuta pre kraja pet poena viška, ali Perperoglu, Džening i Lazme doneli su veliki preokret u samom finišu i trijumf turskom timu.

Posle duže pauze u Evroligi je zaigrao i Nenad Krstić koji se oporavio od povrede, a za 16 minuta imao je 5 poena i 3 skoka. Stratos Perperoglu ubacio je 15 poena, Lazme je dodao 13, Osman 9, a Džening 8. Kod domaćina, Majk Džejms ubacio je 12, a Mirza Begić 16 poena uz 8 skokova.

Pirejski crveno-beli praktično su od početka do kraja utakmice vodili, iako su trijumf obezbedili tek u samom finišu.

Unikaha je tri minuta pre kraja smanjila na 62:56, ali nije mogla do potpunog preokreta i pobede.

Olimpijakos je još jednom demonstrirao sjajnu odbranu, a u napadu je preko Hantera i Spanulisa ubacio najveći deo svojih poena.

Vasilis Spanulis imao je 11 poena, ali i čak 10 asistencija, a ponovo je bio najbolji kada se rezultat lomio. Sjajno ga je pratio Otelo Hanter sa 18 poena i 7 skokova, dok je Met Lodžeski dodao 10 poena i 3 skoka. U domaćem sastavu, Grendžer je ubacio 15, Kuzminskas 12, a Vaskez i Tomas po 11 poena.

Stefan Marković nije igrao na ovoj utakmici.

Ruski tim je sjajnom odbranom u trećem periodu, kada je primio samo devet poena, stigao do ubedljivih 79:59 protiv Emporio Armanija.

Nižnij Novgorod je predvodio Trej Tompkins sa 19 poena i 15 skokova, 19 poena ubacio je i Tejlor Ročesti, 18 je dodao Parakuski, a 15 je imao Tarens Kinzi uz 8 skokova.

Jedini raspoložen u redovima Armanija bio je Maršon Bruks sa 18 poena, razočarao je kapiten Alesandro Đentile sa samo 9 poena, dok je devet ubacio Šon Džejms.

Nižnij Novgorod će u drugom kolu grupe F dočekati Fenerbahče Ulker, dok će Emporio Armani gostovati Olimpijakos u Pireju.

Komentari / 0

Ostavite komentar