ЕЛ: Звезда - Реал 72:79, реакције тренера

После пораза од мадридског Реала са 72:79 на старту Топ 16 фазе Евролиге, тренер кошаркаша Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је да нема много тога да замери својим играчима, који су се намерили на врхунски тим. Тренер кошаркаша Реал Мадрида, Пабло Ласо, истакао је да његовој екипи није било лако да издржи притсак са трибина београдске Арене у победи над Црвеном звездом Телеком.

Кошарка 03.01.2015 | 09:00
ЕЛ: Звезда - Реал 72:79, реакције тренера

"Сјајан амбијент, као што се и очекивало имајући у виду ко нам је дошао. А дошао је Реал, чије су овогодишње амбиције максималне, не само због тога што је Ф4 турнир у Мадриду, већ зато што су већ годинама њихове амбиције исте - желе да дођу до трона, нарочито у овој сезони. Меч смо отворили добро, одбраном смо хтели да исконтролишемо нападачки талентован тим, са огромним искуством и квалитетима о којима не би било добро да трошимо речи, јер бисмо остали овде јако дуго. У нападу је било ситуација које смо могли да решавамо и боље, имали смо ипак резултатску неизвесност и када је изгледало да ће тако остати - они су одиграли један период у коме нас ни измене нису вратиле у нормалу. Ми смо се борили до краја, што је природно, што је и карактеристика ове екипе, пробали смо да их сустигнемо до краја, али је Реал је избегао неизвесност јер је имао играче који су својим квалитетом задржали њихову предност. Сигурно је да има елемената где бисмо могли да коментаришемо да ли смо, негде у нашој игр, могли боље - али када се мало размисли с ким смо играли, а да смо ми најмлађи тим у лиги, можда је ово и логичан исход. Нама остаје да вредно радимо, а хвала и публици која је до самог краја била уз нас и којој се надамо и у следећим утакмицама које ћемо играти као домаћини", рекао је Радоњић.

Њега је притом развеселило једно питање на тему броја изгубљених лопти које су имали његови играчи:

"Имали смо четрнаест изгубљених лопти? То је сјајно против Реала. Па, реално!", рекао је Радоњић уз осмех, додавши: "Видели смо кад су они истрчали на терен са каквом озбиљношћу су дошли да играју. Нама, сигурно, треба много оваквих утакмица како би нам нервоза била мања и како бисмо смањили број грешака. Реал је, притом, до сада најбољи тим против ког смо играли".

"Било нам је важно да одржимо концентрацију и интезитет током свих 40 минута, а то није био нимало лак задатак у овој хали, због много притиска од стране Звездиних навијача. Али, били смо на висини задатка у целом мечу, боље смо одиграли друго полувреме, контролисали смо скок и ритам игре, што нам је омогућило да постигнемо неке кључне поене из контранапада и усмеримо утакмицу у жељеном правцу. Много нам је важна ова победа", рекао је Ласо и потом, на конференцији за штампу, додао:

"Драго нам је због овог успеха, јер није лако играти нити победити Звезду на њеном терену. Нисмо дозволили Звезди да се разигра, добро смо затворили Маркуса Вилијамса, добро смо затворили ривалов офанзивни скок, а у другом полувремену ми смо биље скакали у нападу. Имали смо серију од 14:0, она је битна, свакако, али да бисте добили меч морате да играте добро свих 40 минута. Звезда нас је притиснула у финишу, но ми се нисмо предавали и заслужено смо победили. Била је ово сјајна утакмица, атмосфера у дворани је била дивна. Нама је овај тријумф битан јер смо Топ 16 фазу почели успешно и то на туђем терену. Рано је причати о нашим коначним циљевима, у Топ 16 се игра 14 кола, знамо колико ће бити тешка свака утамица, а ово је само прва. Срећно смо што смо је решили у своју корист, али пред нама је веома дуг пут. А имамо искуство од прошле године колико је ово такмичење дугачко, а да бисте стигли до циља - треба бити свестан колико је то тешко", закључио је тренер Реала евролигашки део своје анализе, а онда се осврнуо и на актуелни тренутак клуба чији је стратег, а који је доживео четири пораза у последњих пет кола првенства Шпаније:

"Победа је увек важна. Али, када су тренери у питању, није увек тако. Најважније је урадити прави посао. Унеким поразима нисмо играли на највишем нивоу, а у неким поразима и јесмо. Свесни смо да имамо 'дугачку клупу', да имамо много нових играча, као и да смо имали девет играча који су наступали на Мундобаскету. Свесни смо да ће морати мало да се причека на онај прави Реал, али нећемо сигурно оборити главу због неколико пораза".

Коментари / 0

Оставите коментар