EL: Zvezda - Real 72:79, reakcije trenera

Posle poraza od madridskog Reala sa 72:79 na startu Top 16 faze Evrolige, trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je da nema mnogo toga da zameri svojim igračima, koji su se namerili na vrhunski tim. Trener košarkaša Real Madrida, Pablo Laso, istakao je da njegovoj ekipi nije bilo lako da izdrži pritsak sa tribina beogradske Arene u pobedi nad Crvenom zvezdom Telekom.

Košarka 03.01.2015 | 09:00
EL: Zvezda - Real 72:79, reakcije trenera

"Sjajan ambijent, kao što se i očekivalo imajući u vidu ko nam je došao. A došao je Real, čije su ovogodišnje ambicije maksimalne, ne samo zbog toga što je F4 turnir u Madridu, već zato što su već godinama njihove ambicije iste - žele da dođu do trona, naročito u ovoj sezoni. Meč smo otvorili dobro, odbranom smo hteli da iskontrolišemo napadački talentovan tim, sa ogromnim iskustvom i kvalitetima o kojima ne bi bilo dobro da trošimo reči, jer bismo ostali ovde jako dugo. U napadu je bilo situacija koje smo mogli da rešavamo i bolje, imali smo ipak rezultatsku neizvesnost i kada je izgledalo da će tako ostati - oni su odigrali jedan period u kome nas ni izmene nisu vratile u normalu. Mi smo se borili do kraja, što je prirodno, što je i karakteristika ove ekipe, probali smo da ih sustignemo do kraja, ali je Real je izbegao neizvesnost jer je imao igrače koji su svojim kvalitetom zadržali njihovu prednost. Sigurno je da ima elemenata gde bismo mogli da komentarišemo da li smo, negde u našoj igr, mogli bolje - ali kada se malo razmisli s kim smo igrali, a da smo mi najmlađi tim u ligi, možda je ovo i logičan ishod. Nama ostaje da vredno radimo, a hvala i publici koja je do samog kraja bila uz nas i kojoj se nadamo i u sledećim utakmicama koje ćemo igrati kao domaćini", rekao je Radonjić.

Njega je pritom razveselilo jedno pitanje na temu broja izgubljenih lopti koje su imali njegovi igrači:

"Imali smo četrnaest izgubljenih lopti? To je sjajno protiv Reala. Pa, realno!", rekao je Radonjić uz osmeh, dodavši: "Videli smo kad su oni istrčali na teren sa kakvom ozbiljnošću su došli da igraju. Nama, sigurno, treba mnogo ovakvih utakmica kako bi nam nervoza bila manja i kako bismo smanjili broj grešaka. Real je, pritom, do sada najbolji tim protiv kog smo igrali".

"Bilo nam je važno da održimo koncentraciju i intezitet tokom svih 40 minuta, a to nije bio nimalo lak zadatak u ovoj hali, zbog mnogo pritiska od strane Zvezdinih navijača. Ali, bili smo na visini zadatka u celom meču, bolje smo odigrali drugo poluvreme, kontrolisali smo skok i ritam igre, što nam je omogućilo da postignemo neke ključne poene iz kontranapada i usmerimo utakmicu u željenom pravcu. Mnogo nam je važna ova pobeda", rekao je Laso i potom, na konferenciji za štampu, dodao:

"Drago nam je zbog ovog uspeha, jer nije lako igrati niti pobediti Zvezdu na njenom terenu. Nismo dozvolili Zvezdi da se razigra, dobro smo zatvorili Markusa Vilijamsa, dobro smo zatvorili rivalov ofanzivni skok, a u drugom poluvremenu mi smo bilje skakali u napadu. Imali smo seriju od 14:0, ona je bitna, svakako, ali da biste dobili meč morate da igrate dobro svih 40 minuta. Zvezda nas je pritisnula u finišu, no mi se nismo predavali i zasluženo smo pobedili. Bila je ovo sjajna utakmica, atmosfera u dvorani je bila divna. Nama je ovaj trijumf bitan jer smo Top 16 fazu počeli uspešno i to na tuđem terenu. Rano je pričati o našim konačnim ciljevima, u Top 16 se igra 14 kola, znamo koliko će biti teška svaka utamica, a ovo je samo prva. Srećno smo što smo je rešili u svoju korist, ali pred nama je veoma dug put. A imamo iskustvo od prošle godine koliko je ovo takmičenje dugačko, a da biste stigli do cilja - treba biti svestan koliko je to teško", zaključio je trener Reala evroligaški deo svoje analize, a onda se osvrnuo i na aktuelni trenutak kluba čiji je strateg, a koji je doživeo četiri poraza u poslednjih pet kola prvenstva Španije:

"Pobeda je uvek važna. Ali, kada su treneri u pitanju, nije uvek tako. Najvažnije je uraditi pravi posao. Unekim porazima nismo igrali na najvišem nivou, a u nekim porazima i jesmo. Svesni smo da imamo 'dugačku klupu', da imamo mnogo novih igrača, kao i da smo imali devet igrača koji su nastupali na Mundobasketu. Svesni smo da će morati malo da se pričeka na onaj pravi Real, ali nećemo sigurno oboriti glavu zbog nekoliko poraza".

Komentari / 0

Ostavite komentar