Ко ће бити нови капитен Ливерпула?

Избор је пао на Џордана Хендерсона!

Фудбал 03.01.2015 | 08:00
Ко ће бити нови капитен Ливерпула?

Одлази Стивен Џерард на крају сезоне и оставља упражњеним место капитена у свлачионици Ливепрула, међутим, како преносе енглески медији већ се зна ко ће га наследити на тој функцији. Част да носи траку и буде вођа на терену припала је Џордану Хендерсону, фудбалеру са највећим стажом у садашњој генерацији Црвених и једним од омиљених играча у тренерској ери Брендана Роџерса.

Иако га он није довео у клуб (Хендерсон стигао из Сандерленда у јуну 2011. кад је на клупи седео Кени Далглиш) енглески репрезентативац важи за фудбалера кога Роџерс изузетно цени и који је, кад Стивен Џерард због повреда или суспензија, већ био капитен на појединим утакмицама.

Опет, ако се има у виду да од 2003. Ливерпул није мењао капитена и да је пре Стивена Џерарда ту привилегију у овом веку имао још само Сами Хипија, те да су на Енфилду траку носили такви асови као што су Мет Бизби, већ поменути Кени Далглиш, потом Грем Сунес, Јан Раш, Џон Барнс, Пол Инс и Џејми Реднап питање је како ће ова одлука одјекнути међу навијачима.

За четири сезоне у Ливерпулу Џордан Хендерсон је одиграо 158 утакмица и постигао 16 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар