Ko će biti novi kapiten Liverpula?

Izbor je pao na Džordana Hendersona!

Fudbal 03.01.2015 | 08:00
Ko će biti novi kapiten Liverpula?

Odlazi Stiven Džerard na kraju sezone i ostavlja upražnjenim mesto kapitena u svlačionici Liveprula, međutim, kako prenose engleski mediji već se zna ko će ga naslediti na toj funkciji. Čast da nosi traku i bude vođa na terenu pripala je Džordanu Hendersonu, fudbaleru sa najvećim stažom u sadašnjoj generaciji Crvenih i jednim od omiljenih igrača u trenerskoj eri Brendana Rodžersa.

Iako ga on nije doveo u klub (Henderson stigao iz Sanderlenda u junu 2011. kad je na klupi sedeo Keni Dalgliš) engleski reprezentativac važi za fudbalera koga Rodžers izuzetno ceni i koji je, kad Stiven Džerard zbog povreda ili suspenzija, već bio kapiten na pojedinim utakmicama.

Opet, ako se ima u vidu da od 2003. Liverpul nije menjao kapitena i da je pre Stivena Džerarda tu privilegiju u ovom veku imao još samo Sami Hipija, te da su na Enfildu traku nosili takvi asovi kao što su Met Bizbi, već pomenuti Keni Dalgliš, potom Grem Sunes, Jan Raš, Džon Barns, Pol Ins i Džejmi Rednap pitanje je kako će ova odluka odjeknuti među navijačima.

Za četiri sezone u Liverpulu Džordan Henderson je odigrao 158 utakmica i postigao 16 golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar