Абу Даби: Мари разбио Рафу!

Рафаел Надал није играо од октобра 2014. године, а у свом првом наступу после паузе, истина егзибиционом, доживео је дебакл: Енди Мареј га је у полуфиналу турнира "Мубадала тениски шампионат" у Абу Дабију декласирао са 6:2, 6:0.

Тенис 02.01.2015 | 16:40
Абу Даби: Мари разбио Рафу!

Надал је 24. октобра, после низа неуспеха објавио да неће играти у завршници сезоне, и то како би оперисао слепо црево, што је и урадио 5. новембра 2014.

Пре одласка на превремени одмор, у јуну је почео његов пад, недуго након што је Новака Ђоковића савладао у финалу Ролан

Гароса. Наиме, прво је изгубио на старту турнира у Халеу од Дастина Брауна, потом је на Вимблдону поражен у 4. колу од Ника Кириоса, у Пекингу у 3. колу од Мартина Клижана, затим на старту шангајског Мастерса од Фелисијана Лопеза, а онда и у Базелу, већ у трећем колу, од Борне Ћорића.

Сада се вратио и... тај повратак уопште није донео радост његовим верним навијачима као што су то прижељкивали.

Мареј је од самог старта доминирао, добијао је поене и када би се размена удараца брзо завршавала, али и када би борба са основне линије потрајала. Британац је одлично "покривао" читав терен, његов ривал је грешио чак и када би требало одиграти релативно лак волеј на мрежи, па се дерби врло брзо претворио у лекцију који ће Надал брзо желети да заборави.

Што се Мареја тиче, он ће се за трофеј у Абу Дабију борити са победником другог полуфиналног меча, у коме тренутно играју Новак Ђоковић и Станислас Вавринка.

Финале је на програму у суботу, не пре 16 часова по средњеевропском времену.

Коментари / 0

Оставите коментар