Abu Dabi: Mari razbio Rafu!

Rafael Nadal nije igrao od oktobra 2014. godine, a u svom prvom nastupu posle pauze, istina egzibicionom, doživeo je debakl: Endi Marej ga je u polufinalu turnira "Mubadala teniski šampionat" u Abu Dabiju deklasirao sa 6:2, 6:0.

Tenis 02.01.2015 | 16:40
Abu Dabi: Mari razbio Rafu!

Nadal je 24. oktobra, posle niza neuspeha objavio da neće igrati u završnici sezone, i to kako bi operisao slepo crevo, što je i uradio 5. novembra 2014.

Pre odlaska na prevremeni odmor, u junu je počeo njegov pad, nedugo nakon što je Novaka Đokovića savladao u finalu Rolan

Garosa. Naime, prvo je izgubio na startu turnira u Haleu od Dastina Brauna, potom je na Vimbldonu poražen u 4. kolu od Nika Kiriosa, u Pekingu u 3. kolu od Martina Kližana, zatim na startu šangajskog Mastersa od Felisijana Lopeza, a onda i u Bazelu, već u trećem kolu, od Borne Ćorića.

Sada se vratio i... taj povratak uopšte nije doneo radost njegovim vernim navijačima kao što su to priželjkivali.

Marej je od samog starta dominirao, dobijao je poene i kada bi se razmena udaraca brzo završavala, ali i kada bi borba sa osnovne linije potrajala. Britanac je odlično "pokrivao" čitav teren, njegov rival je grešio čak i kada bi trebalo odigrati relativno lak volej na mreži, pa se derbi vrlo brzo pretvorio u lekciju koji će Nadal brzo želeti da zaboravi.

Što se Mareja tiče, on će se za trofej u Abu Dabiju boriti sa pobednikom drugog polufinalnog meča, u kome trenutno igraju Novak Đoković i Stanislas Vavrinka.

Finale je na programu u subotu, ne pre 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar