Мурић: Жалио бих да не дођох у Партизан!

Биће велика борба, ми кад се комплетирамо сигурно им неће бити лако. Једва чекам да их добијемо. Ако будемо играли финале са Звездом, биће још слађе“, поручује Мурић...

Кошарка 02.01.2015 | 16:00
Мурић: Жалио бих да не дођох у Партизан!

Није све у новцу. Летос, када је могао да се определи за неке од финансијски уноснијих и издашнијих понуда словеначки репрезентативац Едо Мурић изабрао је да дође у редове шампион Србије, београдског Партизана.

Знао је у каквој ситуацији се налазио клуб из Хумске, који је већ дуго година „кубури“ са новцем. Није му сметало ни то што се Партизан ове сезоне први пут од 2000. године није нашао у жребу за Евролигу.

Жеља да обуче црно-бели дрес, истрчи пред крцате трибине хале Пионир и ради се најтрофејнијим тренером у историји Партизана, Душком Вујошевићем ипак је била јача од свега.
„Задовољан сам избором, никада ми у животу неће бити жао што сам изабрао Партизан. Напротив, жалио бих да нисам дошао у Партизан. Срећан сам због своје одлуке и овде ми је много лепо. Сви су добри према мени, желе да помогну. Никад нисам имао никаквих проблема, ни на терену, ни ван њега“, рекао је Мурић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Ипак, Мурић није имао среће да га ове сезоне мимоиђу повреде. У градском дербију са Црвеном звездом словеначки репрезентативац повредио је раме у дуелу са земљаком Јаком Блажичем.

Због тога је Мурић морао да паузира цео децембар и навијачи црно-белих жељно ишчекују његов повратак на терен, поготово што је од почетка сезоне био најконстантнији играч у београдском тиму.
„Све је било супер до тренутка када сам се повредио. То ће ме ојачати, вратићу се још спремнији. Видео сам и неке ствари ван терена, са стране, тако да верујем да ћу бити додатно мотивисан“, објаснио је он.

Мурић није могао да прецизира тачно када ће моћи поново да заигра, односно да ли ће то бити већ против Цедевите, 4. јануара у Пиониру у дербију Јадранске лиге.
„Почео сам да вежбам, али није реално да сада кажем када ћу моћи да се вратим. Доста тога зависи и од процене лекара, као и од моје физичке спреме. Једва чекам, јер ми је много тешко да све гледам са стране, желео бих да учествујем у свакој утакмици и да помогнем екипи“, потврђује Мурић стару теорију да је спортистима увек теже да гледају него да играју утакмице.

Партизан је нешто слабије почео сезону, играо по систему топло-хладно и довео у питање пласман у плеј-оф Јадранске лиге, такмичења које има проходност ка Евролиги.

Црно-бели тренутно деле четврто место на табели са Цибоном и Олимпијом, а Мурић, као и сви у тиму, сматра да је главни циљ клуба повратак у Евролигу следеће сезоне.
„Ако сви играчи буду здрави, онда ни повратак у Евролигу није нереална жеља. Прво морамо да уђемо међу четири екипе, а потом и у финале. Дакле, то су три-четири утакмице у којима можемо да остваримо сан и поведемо Партизан тамо где мора да буде – у Евролигу“, јасан је словеначки репрезентативац.

Када је летос донео одлуку да пређе у Партизан био је са националним тимом на Светском првенству. О доласку у Београд и дербију разговарао је тада са будућим ривалом Блажичем, а њихов први ово сезонски дуел завршио је победом Звезде.

Мурић, међутим, најављује још ватре у окршајима са градским ривалом и истиче да би у трку за трофеј на Јадрану могле да се укључе још неке екипе.

„Цедевита и Будућност су, поред Звезде сигурно најјаче у овом такмичењу, Звезда је у досадашњем току сезоне показала најбољу игру, што не значи да немају слабост. Биће велика борба, ми кад се комплетирамо сигурно им неће бити лако. Једва чекам да их добијемо. Ако будемо играли финале са Звездом, биће још слађе“, поручио је он.

Мурић није био једини у тиму Партизана који је изостајао због повреде у првом делу сезоне. Повратници Милан Мачван и Саша Павловић такође су морали да паузирају на неким утакмицама, а капитен Драган Милосављевић је се тек почетком децембра вратио на терен.

Ови проблеми су, према Мурићевим речима, значајно утицали на то да црно-бели неке утакмице одиграју знатно испод очекивања.
„У првих шест месеци у Партизану било је много лепих, али и тешких тренутака. Надам се да ћемо у новој години прекинути овај тежак низ утакмица, сигуран сам да нас сада чека много лепши део сезоне. Пожелео бих да сви останемо здрави, јер немамо баш среће са повредама. Много нам значи сваки играч у ротацији. Тешко је када се стално дешавају те ситне повреде због којих екипа никако не може да се комплетира на тренинзима и не може да напредује. Здравље је једино што нам фали у нашој причи ове сезоне“, истакао је он.

Због лоших партија на старту сезоне црно-бели су остали без пласмана у другу фазу Еврокупа. Ипак, у последња два меча у 2014. години уписали су победе у Јадранској лиги, што Мурићу даје разлог да буде оптимиста.

Црно-белима у доброј мери наруку иде и више него коректан распоред такмичења, нешто што није било на њиховој страни у првом делу сезоне.
„Почетак сезоне је био доста тежак, имали смо доста гостовања. Ишли смо у Загреб и Љубљану, Турску, Израел, а имали смо малу ротацију. Сад у нову годину улазимо са већим избором играча, свако ће добити одмора колико му је потребно, биће нам много лакше да играмо. Те екипе које су нас добиле на почетку сезоне сада дочекујемо на свом терену. Вратићемо им за све. Надам се да ћемо да добијемо наредних неколико утакмица и тако покријемо досадашње киксеве“, закључио је Мурић.

Коментари / 0

Оставите коментар