Murić: Žalio bih da ne dođoh u Partizan!

Biće velika borba, mi kad se kompletiramo sigurno im neće biti lako. Jedva čekam da ih dobijemo. Ako budemo igrali finale sa Zvezdom, biće još slađe“, poručuje Murić...

Košarka 02.01.2015 | 16:00
Murić: Žalio bih da ne dođoh u Partizan!

Nije sve u novcu. Letos, kada je mogao da se opredeli za neke od finansijski unosnijih i izdašnijih ponuda slovenački reprezentativac Edo Murić izabrao je da dođe u redove šampion Srbije, beogradskog Partizana.

Znao je u kakvoj situaciji se nalazio klub iz Humske, koji je već dugo godina „kuburi“ sa novcem. Nije mu smetalo ni to što se Partizan ove sezone prvi put od 2000. godine nije našao u žrebu za Evroligu.

Želja da obuče crno-beli dres, istrči pred krcate tribine hale Pionir i radi se najtrofejnijim trenerom u istoriji Partizana, Duškom Vujoševićem ipak je bila jača od svega.
„Zadovoljan sam izborom, nikada mi u životu neće biti žao što sam izabrao Partizan. Naprotiv, žalio bih da nisam došao u Partizan. Srećan sam zbog svoje odluke i ovde mi je mnogo lepo. Svi su dobri prema meni, žele da pomognu. Nikad nisam imao nikakvih problema, ni na terenu, ni van njega“, rekao je Murić na početku razgovora za MOZZART Sport.

Ipak, Murić nije imao sreće da ga ove sezone mimoiđu povrede. U gradskom derbiju sa Crvenom zvezdom slovenački reprezentativac povredio je rame u duelu sa zemljakom Jakom Blažičem.

Zbog toga je Murić morao da pauzira ceo decembar i navijači crno-belih željno iščekuju njegov povratak na teren, pogotovo što je od početka sezone bio najkonstantniji igrač u beogradskom timu.
„Sve je bilo super do trenutka kada sam se povredio. To će me ojačati, vratiću se još spremniji. Video sam i neke stvari van terena, sa strane, tako da verujem da ću biti dodatno motivisan“, objasnio je on.

Murić nije mogao da precizira tačno kada će moći ponovo da zaigra, odnosno da li će to biti već protiv Cedevite, 4. januara u Pioniru u derbiju Jadranske lige.
„Počeo sam da vežbam, ali nije realno da sada kažem kada ću moći da se vratim. Dosta toga zavisi i od procene lekara, kao i od moje fizičke spreme. Jedva čekam, jer mi je mnogo teško da sve gledam sa strane, želeo bih da učestvujem u svakoj utakmici i da pomognem ekipi“, potvrđuje Murić staru teoriju da je sportistima uvek teže da gledaju nego da igraju utakmice.

Partizan je nešto slabije počeo sezonu, igrao po sistemu toplo-hladno i doveo u pitanje plasman u plej-of Jadranske lige, takmičenja koje ima prohodnost ka Evroligi.

Crno-beli trenutno dele četvrto mesto na tabeli sa Cibonom i Olimpijom, a Murić, kao i svi u timu, smatra da je glavni cilj kluba povratak u Evroligu sledeće sezone.
„Ako svi igrači budu zdravi, onda ni povratak u Evroligu nije nerealna želja. Prvo moramo da uđemo među četiri ekipe, a potom i u finale. Dakle, to su tri-četiri utakmice u kojima možemo da ostvarimo san i povedemo Partizan tamo gde mora da bude – u Evroligu“, jasan je slovenački reprezentativac.

Kada je letos doneo odluku da pređe u Partizan bio je sa nacionalnim timom na Svetskom prvenstvu. O dolasku u Beograd i derbiju razgovarao je tada sa budućim rivalom Blažičem, a njihov prvi ovo sezonski duel završio je pobedom Zvezde.

Murić, međutim, najavljuje još vatre u okršajima sa gradskim rivalom i ističe da bi u trku za trofej na Jadranu mogle da se uključe još neke ekipe.

„Cedevita i Budućnost su, pored Zvezde sigurno najjače u ovom takmičenju, Zvezda je u dosadašnjem toku sezone pokazala najbolju igru, što ne znači da nemaju slabost. Biće velika borba, mi kad se kompletiramo sigurno im neće biti lako. Jedva čekam da ih dobijemo. Ako budemo igrali finale sa Zvezdom, biće još slađe“, poručio je on.

Murić nije bio jedini u timu Partizana koji je izostajao zbog povrede u prvom delu sezone. Povratnici Milan Mačvan i Saša Pavlović takođe su morali da pauziraju na nekim utakmicama, a kapiten Dragan Milosavljević je se tek početkom decembra vratio na teren.

Ovi problemi su, prema Murićevim rečima, značajno uticali na to da crno-beli neke utakmice odigraju znatno ispod očekivanja.
„U prvih šest meseci u Partizanu bilo je mnogo lepih, ali i teških trenutaka. Nadam se da ćemo u novoj godini prekinuti ovaj težak niz utakmica, siguran sam da nas sada čeka mnogo lepši deo sezone. Poželeo bih da svi ostanemo zdravi, jer nemamo baš sreće sa povredama. Mnogo nam znači svaki igrač u rotaciji. Teško je kada se stalno dešavaju te sitne povrede zbog kojih ekipa nikako ne može da se kompletira na treninzima i ne može da napreduje. Zdravlje je jedino što nam fali u našoj priči ove sezone“, istakao je on.

Zbog loših partija na startu sezone crno-beli su ostali bez plasmana u drugu fazu Evrokupa. Ipak, u poslednja dva meča u 2014. godini upisali su pobede u Jadranskoj ligi, što Muriću daje razlog da bude optimista.

Crno-belima u dobroj meri naruku ide i više nego korektan raspored takmičenja, nešto što nije bilo na njihovoj strani u prvom delu sezone.
„Početak sezone je bio dosta težak, imali smo dosta gostovanja. Išli smo u Zagreb i Ljubljanu, Tursku, Izrael, a imali smo malu rotaciju. Sad u novu godinu ulazimo sa većim izborom igrača, svako će dobiti odmora koliko mu je potrebno, biće nam mnogo lakše da igramo. Te ekipe koje su nas dobile na početku sezone sada dočekujemo na svom terenu. Vratićemo im za sve. Nadam se da ćemo da dobijemo narednih nekoliko utakmica i tako pokrijemo dosadašnje kikseve“, zaključio je Murić.

Komentari / 0

Ostavite komentar