ЕЛ: Ратоборна Звезда чека рањени Реал!

Кошаркаши Црвене звезде дочекаће Реал (петак, 19.00) у првом колу Топ 16 фазе Евролиге, у како би њихов тренер Дејан Радоњић рекао, специфичном тренутку, али за шпанског гиганта. Мадриђани у Београд долазе у серији тешких гостовања, после пораза од Барселоне и Уникахе у домаћем шампионату.

Кошарка 02.01.2015 | 14:40
ЕЛ: Ратоборна Звезда чека рањени Реал!

Не блистају Мадриђани као у ово доба прошле године, када су гостовали Партизану на почетку Топ 16 фазе, па ће црвено-бели у Арени покушати да искористе њихову рањивост пред око 20.000 навијача.

После жестоког темпа у густом распореду, Звезда је након победе над Цибоном имала шест дана да се припреми за спектакл, у ком ће Пабло Ласо имати тежак задатак да одржи пољуљано поверење клуба и навијача "краљевског клуба".

Баш и због тога, Дејан Радоњић ће имати највећи шпански изазов до сада, како би одржао серију непобедивости против екипа из АЦБ лиге.

"Долази нам краљевски клуб и то је за све нас сјајан поклон за новогодишње празнике. Реал је пројектован да ове сезоне освоји Евролигу, пошто се фајнал фор игра у Мадриду, али то исто би могло да им буде додатно оптерећење. Не треба посебно причати о нашој мотивацији, у сваки меч идемо на победу", рекао је, између осталог, Радоњић.

Радо ће се Никола Калинић присетити момената са Мундобаскета, пошто у Арену стиже Јоанис Бурусис, који је у интервјуу за Блицспорт рекао да највећа опасност прети од Марјановића, затим и млађих играча ношених великом подршком са трибина.

Лука Митровић ће имати сусрет са Фелипеом Рејесом и Андресом Ноћионијем, ког је успевао да надигра (док је он носио дрес Лаборала), спољним играчима предстоји жестока борба са Љуљом, Родригезом и Фернандезом, а рецепт се може наћи малим повратком у историју и подсећањем на новембар 2006. године, кад је одигран можда и најбољи Звездин меч у последњој деценији.

Тада је Милан Гуровић водио црвено-беле до "стотке" против фаворизованог Реала (100:81) уз велику подршку Вука Радивојевића и осталих саиграча, док су на другој страни заустављени Рејес, Мумбру, Тунчери, Лопес, Булок, Варда, Хамилтон...

Сигурно је да навијачи лидера АБА лиге не би имали ништа ни против победе од поена разлике, јер би им тријумф сигурно био најлепши новогодишњи поклон. Да подсетимо, Галатасарај је у уторак победио Жалгирис, док је у групи Е одигран још један меч - Панатинаикос је био бољи од европског првака Макабија.

Коментари / 0

Оставите коментар