EL: Ratoborna Zvezda čeka ranjeni Real!

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Real (petak, 19.00) u prvom kolu Top 16 faze Evrolige, u kako bi njihov trener Dejan Radonjić rekao, specifičnom trenutku, ali za španskog giganta. Madriđani u Beograd dolaze u seriji teških gostovanja, posle poraza od Barselone i Unikahe u domaćem šampionatu.

Košarka 02.01.2015 | 14:40
EL: Ratoborna Zvezda čeka ranjeni Real!

Ne blistaju Madriđani kao u ovo doba prošle godine, kada su gostovali Partizanu na početku Top 16 faze, pa će crveno-beli u Areni pokušati da iskoriste njihovu ranjivost pred oko 20.000 navijača.

Posle žestokog tempa u gustom rasporedu, Zvezda je nakon pobede nad Cibonom imala šest dana da se pripremi za spektakl, u kom će Pablo Laso imati težak zadatak da održi poljuljano poverenje kluba i navijača "kraljevskog kluba".

Baš i zbog toga, Dejan Radonjić će imati najveći španski izazov do sada, kako bi održao seriju nepobedivosti protiv ekipa iz ACB lige.

"Dolazi nam kraljevski klub i to je za sve nas sjajan poklon za novogodišnje praznike. Real je projektovan da ove sezone osvoji Evroligu, pošto se fajnal for igra u Madridu, ali to isto bi moglo da im bude dodatno opterećenje. Ne treba posebno pričati o našoj motivaciji, u svaki meč idemo na pobedu", rekao je, između ostalog, Radonjić.

Rado će se Nikola Kalinić prisetiti momenata sa Mundobasketa, pošto u Arenu stiže Joanis Burusis, koji je u intervjuu za Blicsport rekao da najveća opasnost preti od Marjanovića, zatim i mlađih igrača nošenih velikom podrškom sa tribina.

Luka Mitrović će imati susret sa Felipeom Rejesom i Andresom Noćionijem, kog je uspevao da nadigra (dok je on nosio dres Laborala), spoljnim igračima predstoji žestoka borba sa Ljuljom, Rodrigezom i Fernandezom, a recept se može naći malim povratkom u istoriju i podsećanjem na novembar 2006. godine, kad je odigran možda i najbolji Zvezdin meč u poslednjoj deceniji.

Tada je Milan Gurović vodio crveno-bele do "stotke" protiv favorizovanog Reala (100:81) uz veliku podršku Vuka Radivojevića i ostalih saigrača, dok su na drugoj strani zaustavljeni Rejes, Mumbru, Tunčeri, Lopes, Bulok, Varda, Hamilton...

Sigurno je da navijači lidera ABA lige ne bi imali ništa ni protiv pobede od poena razlike, jer bi im trijumf sigurno bio najlepši novogodišnji poklon. Da podsetimo, Galatasaraj je u utorak pobedio Žalgiris, dok je u grupi E odigran još jedan meč - Panatinaikos je bio bolji od evropskog prvaka Makabija.

Komentari / 0

Ostavite komentar