Видео: 5 потеза који ће Гробари памтити из 2014.!

Као у навијачкој песми „добро памтим све, све што било је“ имаће Гробари чега да се сећају при помисли на 2014. Мада није била трофејана као претходних шест, година за нама остаће у врло добром сећају присталицама Партизана.

Фудбал 02.01.2015 | 10:00
Видео: 5 потеза који ће Гробари памтити из 2014.!

Највише због две победе у вечитом дербију и потуне доминације Суперлигом у минулој јесени, учешћем у Лиги Европе и генерално пристојним утиском који су изабраници Марка Николића оставили на публику, а чињеница да су за 12 месеци претрпели свега три пораза на српској сцени донекле је анулирала губитак титуле после владавине започете од 2008.

Узбудљиво је било и у канцеларијама, промењено је руковоство, Драгана Ђурића је на функцији председника наследио Зоран Поповић, али је и тај детаљ остао у сенци такмичарских остварења.

БОМБАРДЕР ДРИНЧИЋ

Дефинитивно човек чије име се у Хумској 1 изговара са великим поштовањем. Вратио се у српски фудбал после дугогодишње интернационалне каријере и одмах донео превагу на терену. На његов погон Парни ваљак је возио у првој половини 2014. године, а детаљ који је засигурно оставио најупечатљивији утисак је погодак у вечитом дербију.

А да та бомба није случајност Никола Дринчић је потврдио у октобарском окршају са Црвеном звездом, кад је на сличан начин постигао одлучујући гол и израстао у јунака у очима Гробара.

ЛУКАЧ ЗА ИСТОРИЈУ ДЕРБИЈА

Био је 26. април, Партизан је сачекао Црвену звезду после кикса у Крушевцу и заостатка од шест бодова. Да би спасао сезону и колико-толико вратио неизвесност у шампионску трку победа му је била потребна као „хлеб насушни“. И остварили су је црно-белих, захваљујући погоцима Дринчића и Којића, али је јунак утакмице био Милан Лукач.

Репрезентативни голман је у првом полувремену, у размаку од само девет минута, одбранио два једанаестерца и постао први голман после 40 година који је такав подвиг направио у вечитом дербију, после Ратомира Дујковића. Завредео је зато надимак „министар одбране у Хумској“.

ШКУЛЕТИЋЕВ РАФАЛ КАКАВ ХУМСКА НЕ ПАМТИ

Стигао је прошле зиме на инсистирање Марка Николића, у првих шест месеци имао успоне и падове, кажу да му је требало времена да ухвати ритам, али кад је Петар Шкулетић подесио нишанске справе ниједном противнику није било свеједно.

Левоноги нападач Партизана испалио је у 2014. години 28 прецизних хитаца, од чега чак 21 у другој половини године рачунајући сва такмичења. Тим учинком надмашио је остварење Бразилца Габријела Клеа из 2010. поставши најпродуктивнији нападач црно-белих у последњих 25 година, ако се рачунају само голови у првој половини сезионе.

САША ИЛИЋ - ЧОВЕК РЕКОРД

Пред капитеном Партизана у 2014. рекорди су падали као снопље. Постао је најбољи стрелац у историји клуба у првенственим мечевима (122), надмашивши Стјепана Бобека (118), пробио се на друго место вечне листе фудбалера са највише утакмица у црно-белом дресу (706) и испред њега је само Момчило Вукотић (791), али то није све.

Головима у напредовао је до осмог места вечне листе стрелаца шампионата наше државе (како год да се звала) и до краја уговора са црно-белима имаће прилику да надмаши и Зорана Прљинчевића, некадашњег голгетера новобеоградског Радничког и Црвене звезде (129).

ПРОМАШАЈ ГРБИЋА ЗА НЕВЕРИЦУ

Свега три пораза претрпели су фудбалери Партизана током претходне године рачунајући првенствене утакмице, а само један у актуелној сезони Суперлиге, од Јагодине - 0:1.

А могли су и ту боље да прођу да је Петар Грбић искористио зицер и поравнао на 1:1, али је и дан данас нејасно како је крилни везиста успео да промаши немогуће и да се кандидује за један од негативних потеза године.

Који потез је на вас оставио најснажнији утисак?

Коментари / 0

Оставите коментар