Video: 5 poteza koji će Grobari pamtiti iz 2014.!

Kao u navijačkoj pesmi „dobro pamtim sve, sve što bilo je“ imaće Grobari čega da se sećaju pri pomisli na 2014. Mada nije bila trofejana kao prethodnih šest, godina za nama ostaće u vrlo dobrom sećaju pristalicama Partizana.

Fudbal 02.01.2015 | 10:00
Video: 5 poteza koji će Grobari pamtiti iz 2014.!

Najviše zbog dve pobede u večitom derbiju i potune dominacije Superligom u minuloj jeseni, učešćem u Ligi Evrope i generalno pristojnim utiskom koji su izabranici Marka Nikolića ostavili na publiku, a činjenica da su za 12 meseci pretrpeli svega tri poraza na srpskoj sceni donekle je anulirala gubitak titule posle vladavine započete od 2008.

Uzbudljivo je bilo i u kancelarijama, promenjeno je rukovostvo, Dragana Đurića je na funkciji predsednika nasledio Zoran Popović, ali je i taj detalj ostao u senci takmičarskih ostvarenja.

BOMBARDER DRINČIĆ

Definitivno čovek čije ime se u Humskoj 1 izgovara sa velikim poštovanjem. Vratio se u srpski fudbal posle dugogodišnje internacionalne karijere i odmah doneo prevagu na terenu. Na njegov pogon Parni valjak je vozio u prvoj polovini 2014. godine, a detalj koji je zasigurno ostavio najupečatljiviji utisak je pogodak u večitom derbiju.

A da ta bomba nije slučajnost Nikola Drinčić je potvrdio u oktobarskom okršaju sa Crvenom zvezdom, kad je na sličan način postigao odlučujući gol i izrastao u junaka u očima Grobara.

LUKAČ ZA ISTORIJU DERBIJA

Bio je 26. april, Partizan je sačekao Crvenu zvezdu posle kiksa u Kruševcu i zaostatka od šest bodova. Da bi spasao sezonu i koliko-toliko vratio neizvesnost u šampionsku trku pobeda mu je bila potrebna kao „hleb nasušni“. I ostvarili su je crno-belih, zahvaljujući pogocima Drinčića i Kojića, ali je junak utakmice bio Milan Lukač.

Reprezentativni golman je u prvom poluvremenu, u razmaku od samo devet minuta, odbranio dva jedanaesterca i postao prvi golman posle 40 godina koji je takav podvig napravio u večitom derbiju, posle Ratomira Dujkovića. Zavredeo je zato nadimak „ministar odbrane u Humskoj“.

ŠKULETIĆEV RAFAL KAKAV HUMSKA NE PAMTI

Stigao je prošle zime na insistiranje Marka Nikolića, u prvih šest meseci imao uspone i padove, kažu da mu je trebalo vremena da uhvati ritam, ali kad je Petar Škuletić podesio nišanske sprave nijednom protivniku nije bilo svejedno.

Levonogi napadač Partizana ispalio je u 2014. godini 28 preciznih hitaca, od čega čak 21 u drugoj polovini godine računajući sva takmičenja. Tim učinkom nadmašio je ostvarenje Brazilca Gabrijela Klea iz 2010. postavši najproduktivniji napadač crno-belih u poslednjih 25 godina, ako se računaju samo golovi u prvoj polovini sezione.

SAŠA ILIĆ - ČOVEK REKORD

Pred kapitenom Partizana u 2014. rekordi su padali kao snoplje. Postao je najbolji strelac u istoriji kluba u prvenstvenim mečevima (122), nadmašivši Stjepana Bobeka (118), probio se na drugo mesto večne liste fudbalera sa najviše utakmica u crno-belom dresu (706) i ispred njega je samo Momčilo Vukotić (791), ali to nije sve.

Golovima u napredovao je do osmog mesta večne liste strelaca šampionata naše države (kako god da se zvala) i do kraja ugovora sa crno-belima imaće priliku da nadmaši i Zorana Prljinčevića, nekadašnjeg golgetera novobeogradskog Radničkog i Crvene zvezde (129).

PROMAŠAJ GRBIĆA ZA NEVERICU

Svega tri poraza pretrpeli su fudbaleri Partizana tokom prethodne godine računajući prvenstvene utakmice, a samo jedan u aktuelnoj sezoni Superlige, od Jagodine - 0:1.

A mogli su i tu bolje da prođu da je Petar Grbić iskoristio zicer i poravnao na 1:1, ali je i dan danas nejasno kako je krilni vezista uspeo da promaši nemoguće i da se kandiduje za jedan od negativnih poteza godine.

Koji potez je na vas ostavio najsnažniji utisak?

Komentari / 0

Ostavite komentar