4 скакаонице: Јакобсен најбољи у Гармишу!

Норвешки ски скакач Андерс Јакобсен тријумфовао је на другој станици турнеје “Четири скакаонице” у немачком Гармиш-Партенкирхену.

Остали спортови 01.01.2015 | 16:40
4 скакаонице: Јакобсен најбољи у Гармишу!

Јакобсен је у Гармишу тријумфовао укупним скором од 286 бодова, захваљујући скоковима од 135,5 и 136,5 бодова.

Друго место, са више од шест бодова заостатка, заузео је Симон Аман из Швајцарске, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Словенац Петер Превц.

Победник из Оберстдорфа Штефан Крафт у Гармишу је заузео шесто место, али је задржао вођство у поретку Новогодишње турнеје, са само бодом предности у односу на Превца.

Јакобсен је у потпуности доминирао скоковима у Гармишу, био је најбољи у квалификацијама, а потом и у главном такмичењу. Прву рунду завршио је са 1,7 бодом испред Амана, који је имао скок од 138 метара, али знатно лошије оцене, док је трећи био Превц.

У наставку, Швајцарац је показао да је разочарање и пад у Оберстдорфу оставио иза себе и захваљујући компензацији и погодном ветру успео да надмаши Словенца, али Јакобсену нико није могао да парира. Норвежанин је тако дошао до прве победе после скоро две године, а уједно је по други пут славио у Гармишу.

Најбољу тројицу следио је Аустријанац Грегор Шлиренцауер, испред Рунеа Велте из Норвешке, Крафта и још једног аустријског скакача и водећег у Светском купу Михаела Хајбека. Прву десеторицу комплетирали су Норијаки Касаи из Јапана и двојица Немаца Рихард Фрајтаг и Зеверин Фројнд.

После 11 такмичења, у генералном пласману Светског купа води Хајбек са 549 бодова, 19 више од Чеха Романа Куделке и Андерса Фанемела из Норвешке.

У поретку Новогодишње турнеје, Крафт води са 561,9 бодом, испред Превца са 560,8 и Хајбека који има 554,8.

Турнеја “Четири скакаонице” сада се сели у Аустрију, 4. јануара на програму су скокови у Инсбруку, а два дана касније велико финале у Бишофсхофену.

Коментари / 0

Оставите коментар