4 skakaonice: Jakobsen najbolji u Garmišu!

Norveški ski skakač Anders Jakobsen trijumfovao je na drugoj stanici turneje “Četiri skakaonice” u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Ostali sportovi 01.01.2015 | 16:40
4 skakaonice: Jakobsen najbolji u Garmišu!

Jakobsen je u Garmišu trijumfovao ukupnim skorom od 286 bodova, zahvaljujući skokovima od 135,5 i 136,5 bodova.

Drugo mesto, sa više od šest bodova zaostatka, zauzeo je Simon Aman iz Švajcarske, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Slovenac Peter Prevc.

Pobednik iz Oberstdorfa Štefan Kraft u Garmišu je zauzeo šesto mesto, ali je zadržao vođstvo u poretku Novogodišnje turneje, sa samo bodom prednosti u odnosu na Prevca.

Jakobsen je u potpunosti dominirao skokovima u Garmišu, bio je najbolji u kvalifikacijama, a potom i u glavnom takmičenju. Prvu rundu završio je sa 1,7 bodom ispred Amana, koji je imao skok od 138 metara, ali znatno lošije ocene, dok je treći bio Prevc.

U nastavku, Švajcarac je pokazao da je razočaranje i pad u Oberstdorfu ostavio iza sebe i zahvaljujući kompenzaciji i pogodnom vetru uspeo da nadmaši Slovenca, ali Jakobsenu niko nije mogao da parira. Norvežanin je tako došao do prve pobede posle skoro dve godine, a ujedno je po drugi put slavio u Garmišu.

Najbolju trojicu sledio je Austrijanac Gregor Šlirencauer, ispred Runea Velte iz Norveške, Krafta i još jednog austrijskog skakača i vodećeg u Svetskom kupu Mihaela Hajbeka. Prvu desetoricu kompletirali su Norijaki Kasai iz Japana i dvojica Nemaca Rihard Frajtag i Zeverin Frojnd.

Posle 11 takmičenja, u generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Hajbek sa 549 bodova, 19 više od Čeha Romana Kudelke i Andersa Fanemela iz Norveške.

U poretku Novogodišnje turneje, Kraft vodi sa 561,9 bodom, ispred Prevca sa 560,8 i Hajbeka koji ima 554,8.

Turneja “Četiri skakaonice” sada se seli u Austriju, 4. januara na programu su skokovi u Insbruku, a dva dana kasnije veliko finale u Bišofshofenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar