Већ дуго чекамо реформску Владу

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Предраг Згоњанин оцијенио је да је 2014.година била веома тешка за привредну заједницу, с бројним проблемима, које су повећале прво мајске, а затим и августовске поплаве.

Република Српска 01.01.2015 | 19:36
Већ дуго чекамо реформску Владу

"Те елементране непогоде су уништиле огроман број предузећа, а њихова обнова није била могућа без помоћи власти", рекао је Згоњанин.

И док су грађани који су осјетили посљедице поплава добили одређену помоћ, само мањи број предузећа је успио да се врати у производни процес, а остали су, каже, пропали или им пријети таква судбина.

Такође, Згоњанин указује да је 2014. била само једна у низу кризних година које су предузећа у Српској довела у ситуацију да немају инвестиција, да се нису отварале нове фирме и нема ни домаћих ни страних инвестиција које би „појачале“ привредну активност.

"Нисмо сигурни да ће привреда са садашњим издацима, парафискалним и фискалним наметима моћи пунити буџет. Имамо огроман проблем", нагласио је он.

Привредници чекају већ неколико година, наводи, да се појави влада која је спремна ризиковати своје позиције за те неопходне реформе.

И нови закон о раду, на којем инсистира привредна заједница, био је блокиран у прошлој години.

О том закону се прича већ дуго, радна верзија новог закона била је једно вријеме у фокусу јавности, али се, подсјећа, о томе затим престало причати.

"Јасно је да нема довољно воље и да се тај тешки пут преброди", закључио је предсједник Уније удружења послодаваца Предраг Згоњанин.

 

Извор: Фена

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

сирогојно

01.01.2015 19:04

Па ста он хоце висе јбг...закон о раду ...па постоји закон вец ти исти послодавци га се не придрзавају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

граф

01.01.2015 19:05

Кога представља овај лик, ако је истина да он није привредник, нема своје предузеће, он је изгледа задужен да и ово права која имају радници укине и онда можемо прогласити да смо дефинитивно у феудализму, радник више нема никаква права????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

01.01.2015 19:49

Унија удружења послодаваца је скуп мафијаша ове државе. Нико од послодаваца не поштује садашњи закон о раду зато кад год избије какав спор на суду они губе. Новим законом желе радника претворити у роба без икаквих права. Нема државе зато лопови харају. Радник ради прековремено 100 сати нико ништа не плаћа, мафијаши се богате а радници сиротиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитy Схоw

01.01.2015 20:05

Овај "реалитy схоw" ће се морати прекинути. Овдје неће бити боље док инжењери и мајстори не преузму државу у своје руке. Мануелни радници ће морати да раде оно што им се каже а остали нека иду тражити гдје могу млатити празну сламу и продавати маглу, и бити за то најбоље плаћени. У држави која ће бити скројена по вољи инжењера и мајстора, за остале ће бити мало мјеста. Могу чистити улице, одржавати зелене површине, чувати стоку итд (радити као чувари материјалних добара не могу, јер би све покрали)

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈСТОР

01.01.2015 20:42

ТЕСКО ПРИВРЕДИ И РАДНИЦИМА СА ОВАКВИМ ПРОТУВАМА И КОМОРАШИМА. ДЈУРИЋ И ЗГОЊАНИН ПОКРАЛИ РАДНИКЕ ПА САД ХОЋЕ ЗАКОН ДА ИМ ДАЈУ ОТКАЗЕ, БЕЗ ОБЕШТЕЋЕЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБРАД

01.01.2015 20:59

НИЈЕ ЗГОЊАНИН НИКАКАВ ПОСЛОДАВАЦ. ОН СЕ ЈЕДВА ЗАПОСЛИО У ПРЕДСТАВНИШТВУ ФИРМЕ СА ДВОЈЕ ЗАПОСЛЕНИХ. ОН И ЊЕГОВ ШЕФ. АЛИ ХОЋЕ ДА МАЗНУ КОНЦЕСИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

01.01.2015 21:05

Појединце не могу да схватим ста уопсте хоце?Са једне стране подрзавају Амере и нови свјетски поредак,гдје богати постају јос богатији а сиромасни јос сиромаснији.Са друге стране борба за Радницка права,као некад у самоуправљању.Назалост то једно са другим не иде.Или као не треба нам Југославија,а да ми је да Босна буда као Југославија у малом....

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

01.01.2015 21:10

Послодавци у РС су најобичнији багрови. Већиносм су неписмени а од образа ни трага. А Миле им је поставио услове такве да ако ниси мафијаш нема шансе да опстанеш. Или ће опет бити самоуправљање или је друго полувријеме неизбјежно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккс

01.01.2015 23:12

Ти ишта да знаш не би те Словаци отјерали из Целеxа ко кера!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

01.01.2015 23:19

У Титовом систему је било радницко самоуправљање,и знало се. Политицари су крали али су и нама раднлцима дали. А сад вам је политицко самоуправљање,они краду а раднику ниста не дају,ијос радницима наметли порезе,поскупљења икојекакве даце па сад радник само плаце и вице Ми смо угрозени,ај Додо и Зеки мало одрјесите кесу и за ову радницку сиротињу.Прије није било никакви реформи а сад се у Доди ној власти стално несто рефомормисе,а пара нема за раднике,нити це их бити. Ста це јадном раднику новац кад незна раскосно да зиви.Науц ио радник да се пати па сте цес.Недај се Додо царе да те радници преваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

01.01.2015 23:47

ОВАЈ ЈЕ ПАВИЋЕВ ПОТРЧКО,ИНАЧЕ ЉИГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропалица

02.01.2015 06:47

Има ли код нас нормалних послодаваца, има ли неко његову слику, да видим једног нормалног, частио бих поштено или ћу одрадити за њега, радим по сату за 1 КМ, тако сам већ навикао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кравар

02.01.2015 19:43

Он сад цува краве у Тополи

ОДГОВОРИТЕ