Ливерпул очајан, али ни он никога не доводи!

Јануар је месец који ће, у највећој мери, одредити сезону за "редсе" - Лига шампиона или повратак међу медиокритете. Американци су оптимисти, Роџерс такође, не жели никога да доводи.

Фудбал 01.01.2015 | 15:40
Ливерпул очајан, али ни он никога не доводи!

Американци, власници Ливерпула, задовољни су формом екипе у последње време и резултатима које је менаџер Брендан Роџерс убележио у последњим данима 2014. године.

То је званичан став клуба.

Заправо, Ливерпул јесте направио искорак унапред у последњим утакмицама ове године и са 11. места на табели попео се на осмо, али ако се све то упореди са борбом за шампионску титулу прошлог пролећа, тешко се може пронаћи разлог за задовољство.

У сезонама 2011/12 и 2012/13, "редси" су завршавали као осми и седми на табели са 37 и 28 бодова заостатка за шампионом и ова сезона у много чему подсећа на тај период. Али... Председник Том Вернер проналази разлог да буде задовољан док чека Нову годину.

"Задовољство је видети позитивне знаке, јер нови играчи почињу да се навикавају на нову средину", рекао је Вернер.

"Било је много тога да се прослави током наше незаборавне сезоне завршене у мају. Иако нисмо остварили наш основни циљ и освојили Премијер лигу, наш стил игре привукао је пажњу целог света, пре свега због офанзивног фудбала. Постигли смо 101 гол те сезоне", подсетио је председник који није причао само о овој сезони, већ о 2014. години.

Међутим, много тога променило се од када је Ливерпул одлучио да за 88 милиона евра прода прву звезду Луиса Суареза Барселони и тај новац потроши на неколико фудбалера који су били јефтинији, али који сви заједно нису могли да донесу ни квалитет, ни број голова који је "гарантовао" Уругвајац.

Рики Ламберт, Адам Лалана, Дејан Ловрен, Лазар Марковић, Марио Балотели...

"Као што бисте претпоставили, губитак играча какав је Суарез уз довођење бројних појачања, довели су до споријег почетка сезоне у односу на оно што смо ми желели".

На све то, Данијел Стариџ, стрелац 21 гола прошле сезоне, повређен је од августа и његова мистериозна повреда неће бити залечена пре краја јануара или почетка фебруара.

"Жељно очекујемо Данијелов повратак, вероватно крајем јануара. Веома нас храбри оно што он чини како би решио проблем са повредом", написао је Вернер у обраћању навијачима путем званичног сајта.

Упркос томе што се Ливерпул слабо сналази у периоду транзиције, менаџер Брендан Роџерс сматра да је јануар лоше време за трошење новца.

"Не мислим да је то прави тренутак. Прошле сезоне нисмо никога довели", рекао је Роџерс.

"Лепота сарадње са нашим власницима је у томе што они желе да учине све оно што мислимо да би нам помогло и краткорочно и дугорочно, али срећан сам с групом играча коју имам и напретком који чинимо", рекао је Роџерс.

Јануар, из овог угла, биће месец који ће одредити комплетну сезону за "редсе". Или ће се екипа издићи и изборити се за пласман међу четири најбоља на табели, чиме би била изборена Лига шампиона, или ће се Ливерпул вратити у групу премијерлигашких медиокритета.

Коментари / 0

Оставите коментар