Liverpul očajan, ali ni on nikoga ne dovodi!

Januar je mesec koji će, u najvećoj meri, odrediti sezonu za "redse" - Liga šampiona ili povratak među mediokritete. Amerikanci su optimisti, Rodžers takođe, ne želi nikoga da dovodi.

Fudbal 01.01.2015 | 15:40
Liverpul očajan, ali ni on nikoga ne dovodi!

Amerikanci, vlasnici Liverpula, zadovoljni su formom ekipe u poslednje vreme i rezultatima koje je menadžer Brendan Rodžers ubeležio u poslednjim danima 2014. godine.

To je zvaničan stav kluba.

Zapravo, Liverpul jeste napravio iskorak unapred u poslednjim utakmicama ove godine i sa 11. mesta na tabeli popeo se na osmo, ali ako se sve to uporedi sa borbom za šampionsku titulu prošlog proleća, teško se može pronaći razlog za zadovoljstvo.

U sezonama 2011/12 i 2012/13, "redsi" su završavali kao osmi i sedmi na tabeli sa 37 i 28 bodova zaostatka za šampionom i ova sezona u mnogo čemu podseća na taj period. Ali... Predsednik Tom Verner pronalazi razlog da bude zadovoljan dok čeka Novu godinu.

"Zadovoljstvo je videti pozitivne znake, jer novi igrači počinju da se navikavaju na novu sredinu", rekao je Verner.

"Bilo je mnogo toga da se proslavi tokom naše nezaboravne sezone završene u maju. Iako nismo ostvarili naš osnovni cilj i osvojili Premijer ligu, naš stil igre privukao je pažnju celog sveta, pre svega zbog ofanzivnog fudbala. Postigli smo 101 gol te sezone", podsetio je predsednik koji nije pričao samo o ovoj sezoni, već o 2014. godini.

Međutim, mnogo toga promenilo se od kada je Liverpul odlučio da za 88 miliona evra proda prvu zvezdu Luisa Suareza Barseloni i taj novac potroši na nekoliko fudbalera koji su bili jeftiniji, ali koji svi zajedno nisu mogli da donesu ni kvalitet, ni broj golova koji je "garantovao" Urugvajac.

Riki Lambert, Adam Lalana, Dejan Lovren, Lazar Marković, Mario Baloteli...

"Kao što biste pretpostavili, gubitak igrača kakav je Suarez uz dovođenje brojnih pojačanja, doveli su do sporijeg početka sezone u odnosu na ono što smo mi želeli".

Na sve to, Danijel Staridž, strelac 21 gola prošle sezone, povređen je od avgusta i njegova misteriozna povreda neće biti zalečena pre kraja januara ili početka februara.

"Željno očekujemo Danijelov povratak, verovatno krajem januara. Veoma nas hrabri ono što on čini kako bi rešio problem sa povredom", napisao je Verner u obraćanju navijačima putem zvaničnog sajta.

Uprkos tome što se Liverpul slabo snalazi u periodu tranzicije, menadžer Brendan Rodžers smatra da je januar loše vreme za trošenje novca.

"Ne mislim da je to pravi trenutak. Prošle sezone nismo nikoga doveli", rekao je Rodžers.

"Lepota saradnje sa našim vlasnicima je u tome što oni žele da učine sve ono što mislimo da bi nam pomoglo i kratkoročno i dugoročno, ali srećan sam s grupom igrača koju imam i napretkom koji činimo", rekao je Rodžers.

Januar, iz ovog ugla, biće mesec koji će odrediti kompletnu sezonu za "redse". Ili će se ekipa izdići i izboriti se za plasman među četiri najbolja na tabeli, čime bi bila izborena Liga šampiona, ili će se Liverpul vratiti u grupu premijerligaških mediokriteta.

Komentari / 0

Ostavite komentar