7 бисера Ибрахимовића: Ево зашто је Златан јединствен

Сумирање једне календарске године у последње време не може да прође без сумирања изјава Златана Ибрахимовића. Швеђанин је прави виртуоз на травнатом тепиху, али готово подједнако привлачи пажњу и изјавама које даје.

Фудбал 01.01.2015 | 13:10
7 бисера Ибрахимовића: Ево зашто је Златан јединствен

Као и многе претходне, и годину на измаку обележио је "јаким" изјавама, које се лако урежу у памћење. Енглески новинари издвојили су неколико најзанимљивијих:

1. "На почетку сезоне, Златан ме је питао колико сам голова постигао у Валенсијену. 'Два на 21 утакмици', рекао сам му. Одговорио ми је, својим акцентом: 'Пфффф... Мислиш да је то добро? Ти постигнеш два гола на 21 утакмици. Златан постигне 21 на две!", открио је део разговора са Ибром нападач Пари Сен Жермена Жан Кристоф Баебек.

2. "Немам слабију ногу", одговорио је Ибрахимовић на питање какав је осећај постићи Бајеру (4:0) гол слабијом ногом у утакмици Лиге шампиона.

3. "Ружнији си на телевизији него у стварности", "утешио" је Ибрахимовић саиграча Зумана Камару. На ТВ-у, у "живом" програму.

4. "Хеј, Матуиди. Видео сам твој гол. Феноменално. Мора да си гледао Златана на тренингу", јасно је поручио Швеђанин Матуидију када је Француз постигао спектакуларан гол за репрезентацију против Холандије.

5. "Енглеска има баш јаку лигу, коју играју три или четири најбоље екипе у Европи. Ипак, да сам играо тамо, уништио бих је. Као што сам урадио било којој другој. Могао сам у Арсенал, али сви знају да не идем на пробе. Шта мислите, ко више жали зато што то није успело? Арсен Венгер или Златан?", питао је Ибрахимовић саговорника са микфороном у једном интервјуу.

6. "Хоћу ли постати тренер? Немогућа мисија. Током утакмице, ударио бих бар два играча. После утакмице - ударио бих осморицу", објаснио је Златан.

7. "Хвала, али друго место је као задње. На тој листи бих треба да будем први, други, трећи, четврти и пети, уз сав респект према осталима". Златана Ибрахимовића прилично је погодила одлука Швеђана који су га сврстали на друго место 150 најбољих икада, иза тениске легенде Бјорна Борга.

Током 2014. године било је и занимљивих изјава о Ибрахимовићу.

1. "Чак се и судије у*еру када је он у питању", рекао је о Ибри Базиле Боли, некада фудбалер, сада коментатор.

2. "Његов (Ибрахимовићев) проблем је што је навикао људе на кавијар. Средом служи само димљеног лососа", рекао је Жерар Улије после лошег Златановог наступа против Челсија.

Коментари / 0

Оставите коментар