7 bisera Ibrahimovića: Evo zašto je Zlatan jedinstven

Sumiranje jedne kalendarske godine u poslednje vreme ne može da prođe bez sumiranja izjava Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je pravi virtuoz na travnatom tepihu, ali gotovo podjednako privlači pažnju i izjavama koje daje.

Fudbal 01.01.2015 | 13:10
7 bisera Ibrahimovića: Evo zašto je Zlatan jedinstven

Kao i mnoge prethodne, i godinu na izmaku obeležio je "jakim" izjavama, koje se lako urežu u pamćenje. Engleski novinari izdvojili su nekoliko najzanimljivijih:

1. "Na početku sezone, Zlatan me je pitao koliko sam golova postigao u Valensijenu. 'Dva na 21 utakmici', rekao sam mu. Odgovorio mi je, svojim akcentom: 'Pffff... Misliš da je to dobro? Ti postigneš dva gola na 21 utakmici. Zlatan postigne 21 na dve!", otkrio je deo razgovora sa Ibrom napadač Pari Sen Žermena Žan Kristof Baebek.

2. "Nemam slabiju nogu", odgovorio je Ibrahimović na pitanje kakav je osećaj postići Bajeru (4:0) gol slabijom nogom u utakmici Lige šampiona.

3. "Ružniji si na televiziji nego u stvarnosti", "utešio" je Ibrahimović saigrača Zumana Kamaru. Na TV-u, u "živom" programu.

4. "Hej, Matuidi. Video sam tvoj gol. Fenomenalno. Mora da si gledao Zlatana na treningu", jasno je poručio Šveđanin Matuidiju kada je Francuz postigao spektakularan gol za reprezentaciju protiv Holandije.

5. "Engleska ima baš jaku ligu, koju igraju tri ili četiri najbolje ekipe u Evropi. Ipak, da sam igrao tamo, uništio bih je. Kao što sam uradio bilo kojoj drugoj. Mogao sam u Arsenal, ali svi znaju da ne idem na probe. Šta mislite, ko više žali zato što to nije uspelo? Arsen Venger ili Zlatan?", pitao je Ibrahimović sagovornika sa mikforonom u jednom intervjuu.

6. "Hoću li postati trener? Nemoguća misija. Tokom utakmice, udario bih bar dva igrača. Posle utakmice - udario bih osmoricu", objasnio je Zlatan.

7. "Hvala, ali drugo mesto je kao zadnje. Na toj listi bih treba da budem prvi, drugi, treći, četvrti i peti, uz sav respekt prema ostalima". Zlatana Ibrahimovića prilično je pogodila odluka Šveđana koji su ga svrstali na drugo mesto 150 najboljih ikada, iza teniske legende Bjorna Borga.

Tokom 2014. godine bilo je i zanimljivih izjava o Ibrahimoviću.

1. "Čak se i sudije u*eru kada je on u pitanju", rekao je o Ibri Bazile Boli, nekada fudbaler, sada komentator.

2. "Njegov (Ibrahimovićev) problem je što je navikao ljude na kavijar. Sredom služi samo dimljenog lososa", rekao je Žerar Ulije posle lošeg Zlatanovog nastupa protiv Čelsija.

Komentari / 0

Ostavite komentar