Београд има најбољи дочек на Балкану

Београд је у овом тренутку најпосећенија пријестолница у региону и имаће најбољи дочек Нове године у региону, најавили су представници Града Београда.

Србија 31.12.2014 | 19:05
Београд има најбољи дочек на Балкану

Упркос хладном али сунчаном времену на улицама влада права новогодишња атмосфера. Велики број грађана је у друштву чланова породица и пријатеља изашао у новогодишњу куповину.

На главном шеталишту у Кнез Михајловој улици је велики број гостију из иностранства, углавном из земаља окружења. Ради славља вечерас дошли су гости из Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Бугарске, Македоније, Турске...

Према ријечима представника Туристичке организације Београда (ТОБ) већ је пристуно више десетина хиљада гостију из Европе и земаља окружења и готово сви хотелски капацитети су попуњени.

„На улицама се могу чути многи светски језици, то је увек добра вест будући да је славље почело још јуче наставља се вечарас велииким новогодишњим дочеком и сутра са манифетсацијом Улица отвореног срца“, рекла је ПР ТОБ-а Јелена Станковић.

Он је истакла да ће гости Београда поред прославе на отвореном имати у понуди ресторане у Скадарлији са својом богатом гастрономском, културно-умјетничком и забавном понудом.

Такође у понуди Београда су и организована славља у кафићима, клубовима и ресторанима и као и другим мјестима приватне забаве.

Дочек нове 2015. године у центру Београда се организује са три бине за различите музичке укусе и свако може да одабере шта му највише прија. Уз богат музичко забавни програм обиљежавање новогодишњих празника је почело још синоћ када је одржан концерт Хариса Џиновића, а вечерас испред Скупштине Србије ће пјевати Никола Роквић, Владо Георгијев, Мира Шкорић и Емина Јаховић. На Тргу републике ће бити рок бина где ће пјевати „Неверне бебе”, Кики, „Пилоти”, „Балканика и низ других група, а испред Филозофског факултета биће ди-џеј бина.

Музички програм почиње од двадесет сати и трајаће до три ујутру, а очекује се посјета и до сто хиљада људи.
На Тргу Републике гдје се одвија манифестација „Трг отвореног срца“ за најмлађе је данас одржан концерт за дјецу са маскенбалом гдје су малишане и њихове родитеље забављали Миња Субота, Ивана Петерс (група „Негатив”) и Леонтина Вукомановић. У кнез Михајаловој улици су постављене тезге са празничним сувенирима, слаткишима, поклонима и та манифестација ће трајати до 2. јануара.

Млади Београђани ће нову годину дочекати по клубовима и на отвореном док они старији, како истичу, због финанисија ће славити дочек 2015. својим домовима.

У већини градова у Србији ће бити организован дочек на трговима гдје ће бити приређени концерти и ватромети.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бошњак

31.12.2014 20:33

Свим добрим људима желим Сретну Нову годину,пуно среће,новца и доброг здравља !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило тило

01.01.2015 09:46

Свим србима зели сретне бозицне празнике и сретну српску нову годину зели СРБИН

ОДГОВОРИТЕ