Beograd ima najbolji doček na Balkanu

Beograd je u ovom trenutku najposećenija prijestolnica u regionu i imaće najbolji doček Nove godine u regionu, najavili su predstavnici Grada Beograda.

Srbija 31.12.2014 | 19:05
Beograd ima najbolji doček na Balkanu

Uprkos hladnom ali sunčanom vremenu na ulicama vlada prava novogodišnja atmosfera. Veliki broj građana je u društvu članova porodica i prijatelja izašao u novogodišnju kupovinu.

Na glavnom šetalištu u Knez Mihajlovoj ulici je veliki broj gostiju iz inostranstva, uglavnom iz zemalja okruženja. Radi slavlja večeras došli su gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Bugarske, Makedonije, Turske...

Prema riječima predstavnika Turističke organizacije Beograda (TOB) već je pristuno više desetina hiljada gostiju iz Evrope i zemalja okruženja i gotovo svi hotelski kapaciteti su popunjeni.

„Na ulicama se mogu čuti mnogi svetski jezici, to je uvek dobra vest budući da je slavlje počelo još juče nastavlja se večaras veliikim novogodišnjim dočekom i sutra sa manifetsacijom Ulica otvorenog srca“, rekla je PR TOB-a Jelena Stanković.

On je istakla da će gosti Beograda pored proslave na otvorenom imati u ponudi restorane u Skadarliji sa svojom bogatom gastronomskom, kulturno-umjetničkom i zabavnom ponudom.

Takođe u ponudi Beograda su i organizovana slavlja u kafićima, klubovima i restoranima i kao i drugim mjestima privatne zabave.

Doček nove 2015. godine u centru Beograda se organizuje sa tri bine za različite muzičke ukuse i svako može da odabere šta mu najviše prija. Uz bogat muzičko zabavni program obilježavanje novogodišnjih praznika je počelo još sinoć kada je održan koncert Harisa Džinovića, a večeras ispred Skupštine Srbije će pjevati Nikola Rokvić, Vlado Georgijev, Mira Škorić i Emina Jahović. Na Trgu republike će biti rok bina gde će pjevati „Neverne bebe”, Kiki, „Piloti”, „Balkanika i niz drugih grupa, a ispred Filozofskog fakulteta biće di-džej bina.

Muzički program počinje od dvadeset sati i trajaće do tri ujutru, a očekuje se posjeta i do sto hiljada ljudi.
Na Trgu Republike gdje se odvija manifestacija „Trg otvorenog srca“ za najmlađe je danas održan koncert za djecu sa maskenbalom gdje su mališane i njihove roditelje zabavljali Minja Subota, Ivana Peters (grupa „Negativ”) i Leontina Vukomanović. U knez Mihajalovoj ulici su postavljene tezge sa prazničnim suvenirima, slatkišima, poklonima i ta manifestacija će trajati do 2. januara.

Mladi Beograđani će novu godinu dočekati po klubovima i na otvorenom dok oni stariji, kako ističu, zbog finanisija će slaviti doček 2015. svojim domovima.

U većini gradova u Srbiji će biti organizovan doček na trgovima gdje će biti priređeni koncerti i vatrometi.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bošnjak

31.12.2014 20:33

Svim dobrim ljudima želim Sretnu Novu godinu,puno sreće,novca i dobrog zdravlja !!!

ODGOVORITE
Name

milo tilo

01.01.2015 09:46

Svim srbima zeli sretne bozicne praznike i sretnu srpsku novu godinu zeli SRBIN

ODGOVORITE