Видео: А овако бијеше 1991.!

Неправда која још боли!

Фудбал 31.12.2014 | 22:40
Видео: А овако бијеше 1991.!

Све чешће се последњих година воде полемике око Златне лопте. Ко ју је заслужио, ко је морао у најужи избор а изостављен је, коме је на крају поклоњена... Има ту различитих мишљења, а у неколико добро познатих случајева све се сводило на то чији је лоби јачи. Онда је на ред дошла нова ера и почела је препирка "месијеваца" и "роналдоваца", односно оних осталих који су по правилу остајали у мањини. Тако је бивало и приликом гласања.

Али да се уочи новог крунисања (Роналдо, Меси или Ноијер) вратимо мало у сада већ давну 1991, када се догодила само једна у низу неправди. Нас на овим просторима она је највише заболела, с обзиром да је испред Звездиног трија (Дејан Савићевић - Роберт Просинечки - Дарко Панчев), који је те године изазвао велики прасак у Европи тријумфом у Барију, за најбољег фудбалера Старог континента проглашен Жан-Пјер Папен.

Ако је француски голгетер и заслужио ту Златну лопту (а многи сматрају да је "отео" Савићевићу или Панчеву), онда сигурно није са толиком разликом у односу на асове са Маракане: 141 према 42 гласа, колико су сакупили Дејо, Роби и Панчев.

Да бар у новембру те исте године Дејо није отплесао онако на Олд Трафорду у самом финишу трке за ту Златну лопту па и да разумемо. Овако...

Коментари / 0

Оставите коментар