Video: A ovako biješe 1991.!

Nepravda koja još boli!

Fudbal 31.12.2014 | 22:40
Video: A ovako biješe 1991.!

Sve češće se poslednjih godina vode polemike oko Zlatne lopte. Ko ju je zaslužio, ko je morao u najuži izbor a izostavljen je, kome je na kraju poklonjena... Ima tu različitih mišljenja, a u nekoliko dobro poznatih slučajeva sve se svodilo na to čiji je lobi jači. Onda je na red došla nova era i počela je prepirka "mesijevaca" i "ronaldovaca", odnosno onih ostalih koji su po pravilu ostajali u manjini. Tako je bivalo i prilikom glasanja.

Ali da se uoči novog krunisanja (Ronaldo, Mesi ili Noijer) vratimo malo u sada već davnu 1991, kada se dogodila samo jedna u nizu nepravdi. Nas na ovim prostorima ona je najviše zabolela, s obzirom da je ispred Zvezdinog trija (Dejan Savićević - Robert Prosinečki - Darko Pančev), koji je te godine izazvao veliki prasak u Evropi trijumfom u Bariju, za najboljeg fudbalera Starog kontinenta proglašen Žan-Pjer Papen.

Ako je francuski golgeter i zaslužio tu Zlatnu loptu (a mnogi smatraju da je "oteo" Savićeviću ili Pančevu), onda sigurno nije sa tolikom razlikom u odnosu na asove sa Marakane: 141 prema 42 glasa, koliko su sakupili Dejo, Robi i Pančev.

Da bar u novembru te iste godine Dejo nije otplesao onako na Old Trafordu u samom finišu trke za tu Zlatnu loptu pa i da razumemo. Ovako...

Komentari / 0

Ostavite komentar