Тумба: ЛЕ је циљ, а ЛШ је бонус и сан!

Нова управа црно-белих се не залеће бомбастичним изјавама, али најављује долазак појачања у свим линијама. Приоритет је - шпиц!

Фудбал 31.12.2014 | 21:00
Тумба: ЛЕ је циљ, а ЛШ је бонус и сан!

Велика обећања, али и чврст ослонац на земљи. Ново руководство Партизана свесно је у каквој је ситуацији српски фудбал, па не жели да обмањује јавност бајкама о пласману у Лигу шампиона. Потпредседник Партизана задужен за спортска питања Љубиша Тумбаковић наиме не крије да је циљ да се наредне јесени црно-бели такмиче у Лиги Европе, а не Лиги шамоиона иако прво место на табели доноси и такву могућност. Ако се сачува наравно.

Ипак, одговарајући на питања о будућности Шкулетића у Хумској Тумбаковић је искрено рекао: "Не поставља се питање трговине него принципа и наш став је да се већ сад прави екипа за пласман у Лигу Европе".

Одговор који је заинтригирао присутне новинаре. Ваљда је Лига шампиона оно на шта је Тумбаковић мислио?
"Не, то је бонус! Све изнад Лиге Европе за нас је бонус"“.

А кад се већ прави план за Лигу Европе ред је било по функцији најважнијег строго фудбалског оперативца у клубу питати и за остала имена на списку тренера Марка Николића?
"Марко и ја смо се видели пре неколико дана и ишли корак пре свих ових дешавања, али смо обавестили управу о пресеку стања".

Останак Шкулетића би значио и да је Партизан одустао од ангажовања миљеника навијача Клеа?
"Вероватно никада нећемо одустати од неког квалитетног играча. И то што Шкулетић остаје не значи да одустајемо".

Будућност није најјаснија ни када је у питању статус Данка Лазовића?
"То је мали проблем, јер он има отворен уговор и може да оде било кад", појашњава Тумбаковић, да би на наводну понуду из Емирата немоћно слегао раменима.
"Нисмо у току, јер смо се тек окупили", рекао је Тумбаковић, а врло сличан одговор и на питање о наводном одласку Андрије Живковића у Аполон са Кипра, те чињењици да Данилу Пантићу на лето истиче уговор са црно-белима.
"Полако улазимо у причу око њихових уговора и у најскорије време ћемо имати конкретне информације. Али мој став је по том питању врло јасан и подразумева афирмацију младих играча из школе. То значи да би и њих двојица и било ко други кад потписује први професионални уговор то требало да уради на период од најмање четири године, јер му Партизан пружа прилику да се афирмише, а клуб себи прави производ који ће касније да пласира и формира уједно најбољу могућу цену како би од тог производа имао корист. То се можда не односи конкретно на њих двојицу, већ на све играче из омладинске школе".

Тумбаковић је признао и да је у договору са тренером Николићем саставио листу играча којима ће бити дозвољено да промене средину, али конкретно о именима није било речи. Тајновит је Тумбаковић остао и када је упитан о потенцијалним новајлијама на Топчидерском брду, али је барем навијачима наговестио шта би могли да очекују у јануарском прелазном року?
"Да не говоримо о бројкама, али потребна су нам појачања у свим линијама тима, посебно у нападу. Тачно је да ту имамо Шкулетића, Лазовића, који има такав уговор, Исмаила Бека Фофану и Немању Којића који се враћа из повреде, али за амбиције Партизана о којима сам мало пре причао то није довољно. И отвара простор за евентуална појачања у шпицу", закључио је Тумбаковић.

Коментари / 0

Оставите коментар